ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

08.08.2003р. N 09/09-2092-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     До вiдома та для використання в роботi повiдомляємо, що за iнформацiєю українського державного пiдприємства "Укринтеравтосервiс" на сьогоднiшнiй день в Українi склалася досить складна ситуацiя щодо забезпечення українських автоперевiзникiв дозволами Росiйської Федерацiї на виконання перевезень вантажiв з третiх країн. Станом на 25.04.03 (!) українськими мiжнародними автоперевiзниками використано 100% рiчної квоти дозволiв.

     Оформлення та видача дозволiв Росiї (в/з) третiх країн українським перевiзникам проводиться в пунктах видачi дозволiв "Доманово", "Сарни", "Iгнатпiль", "Новi Яриловичi" - в напрямку українсько-бiлоруського кордону, i "Кролевець", "Пiсочин", "Дебальцево", "Новоазовськ" - в напрямку українсько-росiйського кордону. Станом на вказану дату в усiх зазначених пунктах дозволи Росiї (в/з) третiх країн закiнчились.

     Про таку ситуацiю СМАП України завчасно iнформувала АсМАП України для вжиття вiдповiдних заходiв. Крiм цього вiдповiдна iнформацiя була розмiщена на сайтi УДП "Укрiнтеравтосервiс" в мережi Iнтернет та на iнформацiйних стендах вiддiлень СМАП України в пунктах пропуску через державний кордон України. При цьому, фактично iгноруючи ситуацiю, керiвники українських пiдприємств направляють автотранспортнi засоби в європейськi країни для завантаження та подальшого слiдування в Росiйську Федерацiю. При цьому водiї опиняються в ролi заручникiв таких рiшень.

     Потреби України в дозволах Росiйської Федерацiї (в/з третiх країн) перевищують в середньому на 80-90% вже iснуючу квоту, а потреба росiйських перевiзникiв в дозволах України (в/з третiх країн) складає лише 50% вiд iснуючої квоти.

     На даний час Державним департаментом автомобiльного транспорту Мiнiстерства транспорту України вживаються вiдповiднi заходи щодо отримання Україною додаткової квоти дозволiв Росiйської Федерацiї для українських перевiзникiв.

     Враховуючи викладене та те, що росiйська сторона не приймає на контроль транспортнi засоби, якi не мають на борту дозволiв в/з третiх країн для проїзду територiєю Росiйської Федерацiї, працiвники вiддiлень СМАП, розташованих в пунктах пропуску через державний кордон України рекомендують перевiзникам використовувати тягачi та автомобiлi (в тому числi шляхом перечеплення), якi мають багаторазовi дозволи ЄКМТ, або повертатися до мiсць завантаження.

Начальник Управлiння органiзацiї митного контролю С.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.