ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

08.08.2003 р. N 11/7-10-11891-ЕП

 

Заступнику голови правлiння
Начальникам митниць: Київської регiональної, Бориспiльської


Про декларування технiчної документацiї

     Держмитслужбою України розглянуто Ваш лист .... стосовно надання роз'яснень про необхiднiсть декларування митним органам технiчної документацiї, розробленої на iндивiдуальне замовлення iноземною фiрмою.

     Вiдповiдно до умов контракту ..... предметом контракту є поставка та запуск в роботу "Системы ....", що передбачає поставку необхiдного обладнання та технiчної документацiї.

     Така технiчна документацiя, розроблена фахiвцями iноземної фiрми з урахуванням вихiдних даних замовника, у даному випадку розглядається як виконання iнженерних робiт, результати яких втiленi на паперовому та магнiтному носiях.

     Суть процедури декларування товарiв митним органам полягає в можливостi здiйснення контролю за вiдповiднiстю внесених до вантажної митної декларацiї вiдомостей про товари шляхом фiзичного огляду та оцiнки цих товарiв. Митнi органи у випадку iмпорту зазначеної технiчної документацiї здiйснюють митний контроль носiїв. При цьому, декларуються такi носiї по своїй вартостi без включення вартостi iнженерних робiт.

     Поряд з цим, якщо магнiтний носiй є диском для лазерних систем зчитування, для його митного оформлення згiдно з Законом України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування" необхiдно подання митному органу лiцензiї на вид господарської дiяльностi "iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування" та наявнiсть на таких дисках спецiальних iдентифiкацiйних кодiв, визнаних Державним департаментом iнтелектуальної власностi Мiнiстерства освiти i науки України.

Заступник Голови Служби Ю.М.Коновченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.