ДЕРЖАВНА КОМIСIЯ З ЦIННИХ ПАПЕРIВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

Р I Ш Е Н Н Я

03.07.2003 N 296


Про затвердження Порядку ведення реєстру виданих векселiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 серпня 2003 р. за N 708/8029


     Вiдповiдно до Законiв України "Про державне регулювання ринку цiнних паперiв в Українi", "Про обiг векселiв в Українi", Положення про Державну комiсiю з цiнних паперiв та фондового ринку, затвердженого Указом Президента України вiд 14.02.1997 N 142/97 (iз змiнами та доповненнями), та з метою забезпечення належного облiку переказних векселiв та простих векселiв, що видаються векселедавцем, Державна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку вирiшила:

     1. Затвердити Порядок ведення реєстру виданих векселiв (додається).

     2. Виконавчому секретарю Комiсiї (М. Каскевичу) забезпечити:

     - державну реєстрацiю цього рiшення в Мiнiстерствi юстицiї України;

     - публiкацiю цього рiшення вiдповiдно до вимог чинного законодавства.

     3. Контроль за виконанням цього рiшення покласти на члена Комiсiї А. Головка.

Голова Комiсiї О.Мозговий

 

Протокол засiдання Комiсiї
вiд "__" _____ 2003 р. N ___
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рiшення Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку
03.07.2003 N 296
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 серпня 2003 р. за N 708/8029

ПОРЯДОК
ведення реєстру виданих векселiв

     1. Ведення реєстру виданих векселiв (далi - реєстр) запроваджується вiдповiдно до статтi 10 Закону України "Про обiг векселiв в Українi", згiдно з Законом України "Про державне регулювання ринку цiнних паперiв в Українi" та пiдпункту 63 пункту 4 Положення про Державну комiсiю з цiнних паперiв та фондового ринку, затвердженого Указом Президента України вiд 14.02.1997 N 142/97 (iз змiнами та доповненнями), з метою здiйснення облiку виданих векселедавцем (трасантом) переказних векселiв та простих векселiв.

     2. Реєстр - це сукупнiсть даних на паперових носiях та/або в електронному виглядi про виданi векселедавцем (трасантом) переказнi векселi та простi векселi.

     3. Реєстр веде векселедавець (трасант).

     4. Векселедавець (трасант) складає реєстр (зразок форми наведений у додатку до цього Порядку).

     5. Реєстр ведеться українською мовою у хронологiчному порядку в мiру виникнення фактiв видачi переказного та/або простого векселя. У разi ведення реєстру в паперовiй формi вiн має бути прошитий, аркушi - пронумерованi, кiлькiсть аркушiв у реєстрi має бути засвiдчена пiдписом керiвника та печаткою векселедавця - для юридичних осiб та пiдписом векселедавця та печаткою, у разi її наявностi, - для фiзичних осiб.

     У разi ведення реєстру в електроннiй формi векселедавець (трасант) має забезпечувати, при потребi, його друк на паперовому носiї.

     При веденнi реєстру в електроннiй формi векселедавець (трасант) повинен забезпечити такi умови його ведення, при яких iнформацiя з реєстру буде доступна тiльки для читання та якi унеможливлять внесення будь-яких змiн до реєстру. Копiї електронних масивiв (файлiв) повиннi зберiгатися в iнших примiщеннях i систематично поновлюватися. Систематичнiсть поновлення встановлюється самим векселедавцем (трасантом).

     Для iдентифiкацiї iнформацiї щодо юридичних та/або фiзичних осiб-нерезидентiв, яка вноситься до реєстру, допускається додаткове зазначення цiєї iнформацiї росiйською, англiйською та, за можливiстю, мовою держави, в якiй зареєстровано нерезидента.

     6. Виправлення в реєстрi не допускаються.

     7. З метою забезпечення належного ведення реєстру керiвник векселедавця (трасанта) - юридичної особи наказом призначає особу, вiдповiдальну за ведення реєстру.

     8. Векселедавець (трасант) повинен вжити всiх необхiдних заходiв для запобiгання несанкцiонованому та непомiтному виправленню записiв у реєстрi та забезпечує його належне зберiгання протягом установленого термiну.

     9. Термiн зберiгання закiнченого реєстру встановлюється вiдповiдно до чинного законодавства.

     У разi лiквiдацiї векселедавця (трасанта) - юридичної особи реєстр пiдлягає передачi на зберiгання разом з iншими документами у порядку, встановленому чинним законодавством.

Начальник управлiння регулювання та розвитку ринку цiнних паперiв О.Науменко

 

Додаток
до Порядку ведення реєстру виданих векселiв

ФОРМА,
за якою ведеться реєстр виданих переказних векселiв та простих векселiв

N
з/п
Вид векселя N
векселя
Векселедавець (трасант).
Назва та мiсцезнаходження - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi, паспортнi данi, мiсце проживання, iндивiдуальний iдентифiкацiйний номер з Державного реєстру фiзичних осiб - платникiв податкiв та iнших обов'язкових платежiв, наданий органом державної податкової служби, для фiзичних осiб
Дата видачi векселя Мiсце платежу Дата платежу Номiнальна сума векселя Розмiр вiдсоткiв на номiнальну суму векселя Сума вiдсоткiв на номiнальну суму векселя Сума платежу за векселем Валюта платежу Трасат (платник). Назва та мiсцезнаходження - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi, паспортнi данi, мiсце проживання, iндивiдуальний iдентифiкацiйний номер iз Державного реєстру фiзичних осiб - платникiв податкiв та iнших обов'язкових платежiв, наданий органом державної податкової служби, для фiзичних осiб Найменування особи, якiй або за наказом якої має бути здiйснений платiж (перший держатель) N i дата договору, вiдповiдно до якого виданий вексель Пролонгацiя Iнше  (застереження)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.