АПЕЛЯЦIЙНИЙ СУД М. КИЄВА

У Х В А Л А

09.07.2003 N 3716-а


     9 липня 2003 р. колегiя суддiв судової палати в цивiльних справах апеляцiйного суду м. Києва розглянула у вiдкритому судовому засiданнi в м. Києвi цивiльну справу за апеляцiйними скаргами представникiв Мiнiстерства охорони здоров'я України та Мiнiстерства юстицiї України на рiшення Печерського районного суду м. Києва вiд 28 березня 2003 року за скаргою Костинчука Павла Михайловича на рiшення органiв державної виконавчої влади Мiнiстерства юстицiї України та Мiнiстерства охорони здоров'я України, якими порушено його права.

     Заслухавши доповiдь суддi, перевiривши матерiали справи, обговоривши доводи апеляцiйних скарг, пояснення осiб, що з'явились в судове засiдання, колегiя суддiв ВСТАНОВИЛА:

     У березнi 2003 року Костинчук П.М. звернувся до суду зi скаргою про визнання неправомiрними дiй суб'єктiв оскарження щодо внесення змiн до Перелiку виробiв медичного призначення, якi пiдлягають державнiй реєстрацiї в Українi, згiдно з наказом Мiнiстерства охорони здоров'я вiд 12 лютого 2003 року.

     Зазначив, що вилучення з вказаного Перелiку ряду товарних груп найбiльш вживаних виробiв медичного призначення призвело до того, що Мiнiстерство охорони здоров'я перестало контролювати якiсть та безпеку вказаних виробiв медичного характеру, чим порушуються його права на охорону здоров'я i ефективне медичне обслуговування через загрозу вживання неякiсних або небезпечних виробiв медичного призначення.

     Рiшенням Печерського районного суду м. Києва вiд 28 березня 2003 року скарга була задоволена.

     У апеляцiйних скаргах представники суб'єктiв оскарження просять скасувати судове рiшення, посилаючись на невiдповiднiсть висновкiв суду обставинам справи.

     Апеляцiйнi скарги не пiдлягають задоволенню з таких пiдстав.

     З матерiалiв справи вбачається i правильно було встановлено судом, що до Перелiку виробiв медичного призначення, якi пiдлягають державнiй реєстрацiї в Українi, вiд 26.09.2000 року N 229, iз змiнами та доповненнями, були внесенi змiни наказом Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 12 лютого 2003 року N 62, зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 28 лютого 2003 року за N 173/7494, з вказаного Перелiку вилучено ряд товарних груп, якi використовуються з медичною метою.

     Судом також було встановлено, що вилучаючи зазначенi товарнi групи, що використовуються з медичною метою, з Перелiку виробiв медичного призначення, якi пiдлягають державнiй реєстрацiї в Українi, Мiнiстерством охорони здоров'я цей наказ не був мотивований вiдповiдним чином та було порушено порядок його прийняття.

     На пiдставi викладеного суд дiйшов обгрунтованого висновку, що вказаними дiями були порушенi права заявника на охорону здоров'я, ефективне медичне обслуговування, створено реальну небезпеку його здоров'ю i суд правильно задовольнив скаргу.

     Доводи апеляцiйних скарг не спростовують висновки суду, викладенi в рiшеннi, де їм дана належна оцiнка.

     Постановлене судом рiшення вiдповiдає матерiалам справи, вимогам матерiального i процесуального права.

     Користуючись ст. ст. 306, 311, 312 ЦПК України, колегiя суддiв УХВАЛИЛА:

     Апеляцiйнi скарги представникiв Мiнiстерства охорони здоров'я України та Мiнiстерства юстицiї України вiдхилити.

     Рiшення Печерського суду м. Києва вiд 28 березня 2003 року залишити без змiн.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.