НАЦIОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
Департамент готiвково-грошового обiгу
Управлiння органiзацiї виготовлення, експертизи, захисту грошей та нумiзматики

вiд 25.09.2003 р. N 11-330/2190-7029

 

Територiальним управлiнням Нацiонального банку України, ОПЕРУ Нацiонального банку України, Департаменту валютного регулювання, Асоцiацiї українських банкiв, банкам України


Про змiни в грошовому обiгу США

     Федеральний резервний банк Нью-Йорку повiдомляє, що з 9 жовтня 2003 р. почнеться випуск в обiг банкнот номiналом 20 доларiв нової серiї 2004 року.

     Починаючи з 9 жовтня до 31 жовтня 2003 р. включно усi офiси Федеральної резервної системи будуть виконувати замовлення на банкноти номiналом 20 доларiв банкнотами серiї 2004 р. Проте, пiсля 31 жовтня офiси повернуться до виконання замовлень придатними до обiгу банкнотами попереднiх випускiв. Такий порядок приймається з метою вилучення попередньої серiї банкнот зразка 1996 р. До закiнчення їх запасу банкноти нової серiї 2004 р. будуть використовуватися лише у випадках вiдсутностi придатних до обiгу банкнот попереднiх серiй.

     20-доларовi банкноти попереднiх серiй не будуть анулюватися чи знецiнюватися. Вiдповiдно для депозитних установ та фiзичних осiб не iснує потреби в обмiнi старих банкнот на новi. Як новi банкноти, так i банкноти старого дизайну попереднiх випускiв будуть продовжувати прийматися за їх номiнальною вартiстю.

     Дiзнатися бiльше про новi банкноти можна на веб-сайтi Бюро гравiрування та друку за адресою: www.moneyfactory.com/newmoney.

Заступник Голови В. Л. Кротюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.