ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

20.11.2003р. N 11/5-15-16462-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо нарахування митних зборiв за перебування пiд митним контролем автотранспортних засобiв, що здiйснюють мiжнароднi перевезення

     У зв'язку з запитами митниць та суб'єктiв господарювання з питання нарахування митних зборiв за перебування пiд митним контролем автотранспортних засобiв, що здiйснюють мiжнароднi перевезення, у перiод з закiнчення термiну дiї вантажної митної декларацiї на такi автотранспортнi засоби до оформлення нової ВМД, на пiдставi п. 8.1 Порядку справляння митних зборiв, якi нараховуються за вантажною митною декларацiєю, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 23.06.98 N 363 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 14.07.98 за N 443/2883, роз'яснюємо.

     Вiдповiдно до п.2.4 Порядку митного оформлення автотранспортних засобiв, що здiйснюють мiжнароднi перевезення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 10.11.2000 N 637, до закiнчення термiну дiї ВМД АТЗ суб'єкт, який використовує АТЗ, з метою оформлення наступної ВМД АТЗ має пред'явити митному органу автотранспортний засiб, яким здiйснювались мiжнароднi перевезення, та надати четвертий (п'ятий) примiрник ВМД АТЗ, зазначеної в пунктi 1.4 цього Порядку, який залишається в справах митницi.

     Оформлення нової ВМД АТЗ на наступний термiн здiйснюється за умови сплати митних зборiв вiдповiдно до чинного законодавства. При цьому, на пiдставi п.7.4 Порядку справляння митних зборiв, якi нараховуються за вантажною митною декларацiєю, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 23.06.98 N 363, митнi збори за перебування пiд митним контролем згаданих транспортних засобiв не справляються.

Заступник Голови Служби М.Iванюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.