ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

вiд 23.03.2004 р. N 4955/7/11-1217


     У зв'язку iз запитами, що надходять вiд податкових органiв та платникiв ПДВ, щодо включення до Розрахунку експортного вiдшкодування сум валютної виручки, що надiйшли у попередньому звiтному перiодi (попередня оплата) за товар, фактично вивезений за межi митної територiї України у поточному звiтному перiодi, ДПАУ повiдомляє таке.

     Вiдповiдно до пп. 7.3.8 Закону України вiд 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" попередня оплата (авансування) товарiв, якi згiдно з договорами пiдлягають вивезенню (експортуванню) за межi митної територiї України, не є пiдставою для виникнення податкових зобов'язань. Податковi зобов'язання з ПДВ, у тому числi за нульовою ставкою, за операцiями з вивезення (експортування) за межi митної територiї України товарiв виникають лише пiсля фактичного перетину цими товарами митного кордону України (що повинно бути пiдтверджено оригiналом п'ятого основного аркуша ВМД, на якому митним органом вчинено напис про фактичне вивезення експортованих товарiв в повному обсязi за межi митної територiї України, та який засвiдчено пiдписом вiдповiдальної посадової особи i гербовою печаткою митного органу).

     Враховуючи викладене, сума валютної виручки, що надiйшла у попередньому звiтному перiодi, за товар, фактично вивезений за межi митної територiї України у поточному звiтному перiодi, повинна включатися до рядка 4.1 Розрахунку експортного вiдшкодування (згiдно з наказом ДПАУ вiд 02.02.2004 р. N 63) за звiтний мiсяць, у якому здiйснено вивезення (експортування) цих товарiв за межi митної територiї України.

     Повiдомляючи викладене, ДПАУ зобов'язує термiново довести зазначене до вiдома органiв ДПС всiх рiвнiв, а також платникiв податку.

Заступник Голови Ю. Гриб
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.