ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ

Н А К А З

30.03.2004 N 58


Про затвердження Порядку вiдкриття в органах Державного казначейства України окремих реєстрацiйних рахункiв та обороту коштiв через цi рахунки

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
31 березня 2004 р. за N 402/9001


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України та Нацiонального банку України вiд 23.03.2004 N 359 "Деякi питання, пов'язанi iз справлянням податку на додану вартiсть" наказую:

     1. Затвердити Порядок вiдкриття в органах Державного казначейства України окремих реєстрацiйних рахункiв та обороту коштiв через цi рахунки (додається).

     2. Начальникам управлiнь Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi забезпечити вiдкриття в органах Державного казначейства України окремих реєстрацiйних рахункiв з податку на додану вартiсть iз спецiальним режимом їх використання та здiйснювати контроль за цiльовим спрямуванням коштiв з цих рахункiв вiдповiдно до вимог постанови Кабмiну i Нацбанку та цього Порядку.

     3. Начальниковi Управлiння органiзацiї дiловодства та контролю виконавської дисциплiни Ливун С.В. забезпечити доведення наказу до вiдома управлiнь Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi в триденний термiн пiсля його затвердження.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державного казначейства України Чечулiну О.О. та заступника Голови Державного казначейства України Даневича О.С.

Голова П.Г.Петрашко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного казначейства України
30.03.2004 N 58
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
31 березня 2004 р. за N 402/9001

ПОРЯДОК
вiдкриття в органах Державного казначейства України окремих реєстрацiйних рахункiв та обороту коштiв через цi рахунки

     Цей Порядок визначає процедури вiдкриття окремих реєстрацiйних рахункiв для платникiв податку на додану вартiсть, якi вiдкриваються в органах Державного казначейства, та обороту коштiв податку через цi рахунки вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України та Нацiонального банку України вiд 23.03.2004 N 359 "Деякi питання, пов'язанi iз справлянням податку на додану вартiсть".

     1. Платникам податку на додану вартiсть, якi обслуговуються в органах Державного казначейства вiдповiдно до законодавства, вiдкриваються окремi реєстрацiйнi рахунки з податку на додану вартiсть iз спецiальним режимом їх використання (далi - окремi реєстрацiйнi рахунки) за балансовим рахунком 3711 "Iншi рахунки клiєнтiв Державного казначейства" Плану рахункiв бухгалтерського облiку виконання державного та мiсцевих бюджетiв, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 28.11.2000 N 119.

     Вiдкриття зазначених рахункiв платникам податку здiйснюється на пiдставi заяви вiдповiдно до пункту 6 Порядку вiдкриття рахункiв у нацiональнiй валютi в органах Державного казначейства, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 02.12.2002 N 221 зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 17.12.2002 за N 976/7264 (iз змiнами i доповненнями), та свiдоцтва про реєстрацiю в податковому органi як платника податку на додану вартiсть.

     2. Використання зазначених рахункiв здiйснюється для розрахункiв з податку на додану вартiсть мiж суб'єктами господарювання, а також за платежами до державного (у тому числi пов'язаних з вiдшкодуванням податку на додану вартiсть) та мiсцевих бюджетiв.

     Платiжне доручення на перерахування податку на додану вартiсть з окремого реєстрацiйного рахунку платника податку на окремий поточний (реєстрацiйний) рахунок продавця товарiв (робiт, послуг) подається разом з платiжним дорученням на перерахування коштiв продавцю товарiв (робiт, послуг).

     Пiд час перерахування коштiв продавцям товарiв (робiт, послуг) за операцiями, якi не є об'єктом оподаткування, звiльненi вiд обкладення податком або щодо яких застосовується нульова ставка податку на додану вартiсть, у платiжному дорученнi на оплату таких товарiв (робiт, послуг) зазначаються конкретний пункт, стаття вiдповiдного закону, яким установлено окремий режим оподаткування.

     У разi перерахування коштiв продавцям товарiв (робiт, послуг), не зареєстрованим як платники податку на додану вартiсть, у платiжних дорученнях в обов'язковому порядку зазначається "Без податку на додану вартiсть неплатнику цього податку".

     3. У разi недостатностi (вiдсутностi) коштiв на окремому реєстрацiйному рахунку для здiйснення розрахункiв з державним бюджетом або з iншим платником податку пiдкрiплення здiйснюється вiдповiдно до пункту 7 Порядку справляння до державного бюджету податку на додану вартiсть та обороту коштiв податку через окремi поточнi та/або реєстрацiйнi рахунки платникiв цього податку iз спецiальним режимом їх використання, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України i Нацiонального банку України вiд 23.03.2004 N 359.

     4. Органи Державного казначейства здiйснюють контроль за спрямуванням коштiв з окремих реєстрацiйних рахункiв вiдповiдно до пункту 6 Порядку справляння до державного бюджету податку на додану вартiсть та обороту коштiв податку через окремi поточнi та/або реєстрацiйнi рахунки платникiв цього податку iз спецiальним режимом їх використання, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України i Нацiонального банку України вiд 23.03.2004 N 359.

Начальник Управлiння методологiї по виконанню бюджетiв, бухгалтерського облiку та звiтностi Н.I.Сушко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.