ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

вiд 06.05.2004 р. N 3532/6/15-2415


     ДПАУ розглянула лист щодо сплати податку на додану вартiсть при ввезеннi товарiв на митну територiю України суб'єктом пiдприємницької дiяльностi, що перебуває на спрощенiй системi оподаткування за єдиним податком за ставкою у розмiрi 10 %, i повiдомляє.

     Указом Президента України "Про спрощену систему оподаткування, облiку та звiтностi суб'єктiв малого пiдприємництва" у редакцiї Указу Президента вiд 28.06.99 р. N 746/99 передбачена можливiсть суб'єктам пiдприємницької дiяльностi, у яких певнi показники обсягiв виручки та чисельностi працюючих, самостiйно обрати спосiб оподаткування доходiв за єдиним податком з вiдповiдними ставками чи залишатися на загальнiй системi оподаткування.

     Суб'єкт малого пiдприємництва, який прийняв рiшення сплачувати єдиний 10-вiдсотковий податок вiд суми виручки вiд реалiзацiї товарiв (робiт, послуг), не є платником податку на додану вартiсть. Указом запроваджено спрощену систему оподаткування, облiку i звiтностi щодо операцiй з продажу (реалiзацiї) товарiв (робiт, послуг), але не встановлено вiдмiнний вiд загального порядок придбання товарiв (робiт, послуг) як на територiї України, так i за її межами.

     Тому придбання суб'єктами пiдприємницької дiяльностi, якi перейшли на спрощену систему оподаткування (незалежно вiд того, зареєстрований такий суб'єкт як платник податку на додану вартiсть чи нi), товарiв як на територiї України, так i при їх ввезеннi iз-за меж митної територiї України, здiйснюється в загальному порядку, встановленому для всiх суб'єктiв господарської дiяльностi.

Заступник Голови С. Лекарь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.