ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНIЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛIТИКИ

Н А К А З

05.08.2004 N 177


Про затвердження Положення про умови i порядок проведення конкурсiв для визначення пiдприємств, яким надаватимуться повноваження для проведення робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
9 вересня 2004 р. за N 1120/9719


     На виконання пункту 6 Порядку утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.04.2004 N 508, наказую:

     1. Затвердити Положення про умови i порядок проведення конкурсiв для визначення пiдприємств, яким надаватимуться повноваження для проведення робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв (додається).

     2. Управлiнню контролю безпеки споживчого ринку забезпечити реєстрацiю цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України.

     3. Вiдповiдальнiсть за виконання цього наказу покласти на заступника Голови Комiтету Бондiка В.А.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на управлiння органiзацiйно-аналiтичного забезпечення дiяльностi Голови Комiтету.

Голова Л.Школьник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики
05.08.2004 N 177
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
9 вересня 2004 р. за N 1120/9719

ПОЛОЖЕННЯ
про умови i порядок проведення конкурсiв для визначення пiдприємств, яким надаватимуться повноваження для проведення робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

1. Загальнi положення

     1.1. Це Положення розроблено вiдповiдно до пункту 6 Порядку утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.04.2004 N 508.

     1.2. Конкурс з визначення пiдприємств, яким надаватимуться повноваження для проведення робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв (далi конкурс), полягає у визначеннi переможця (переможцiв) серед суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, якi запропонували найбiльш ефективнi умови проведення робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв та мають технологiю, обладнання та персонал, що можуть забезпечити дотримання вимог законодавства у сферi робiт iз знищення або утилiзацiї (далi - учасники конкурсу).

     1.3. Конкурс проводиться за наявностi заяв вiд двох або бiльше учасникiв конкурсу, якi надiйшли протягом мiсяця пiсля опублiкування повiдомлення про проведення конкурсу в одному з офiцiйних засобiв масової iнформацiї.

     1.4. Опублiковане повiдомлення про конкурс повинно мiстити такi вiдомостi:

     назву та мiсце знаходження органу, що проводить конкурс;

     кiнцевий термiн прийняття документiв на конкурс;

     перелiк необхiдних документiв, якi повиннi надавати учасники конкурсу;

     основнi вимоги до учасникiв конкурсу;

     телефон для довiдок з питань конкурсу.

2. Конкурсна комiсiя

     2.1. Для органiзацiї i проведення конкурсiв утворюється комiсiя, до складу якої входять фахiвцi Держспоживстандарту України та його пiдвiдомчих органiзацiй.

     Конкурсна комiсiя (далi - комiсiя) утворюється у складi голови комiсiї, заступника голови комiсiї, секретаря та двох членiв комiсiї.

     Склад комiсiї затверджується наказом Держспоживстандарту України.

     2.2. Комiсiя розпочинає роботу з моменту пiдписання наказу про її склад.

     2.3. Основними завданнями та функцiями комiсiї є:

     опублiкування повiдомлення про проведення конкурсу;

     визначення термiну проведення конкурсу;

     визначення учасникiв конкурсу;

     розгляд матерiалiв, поданих учасниками конкурсу, та пропозицiй щодо умов робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв;

     визначення переможця (переможцiв) конкурсу;

     ведення реєстру переможцiв конкурсу та його опублiкування у засобах масової iнформацiї.

     2.4. Керує дiяльнiстю комiсiї й органiзовує її роботу голова комiсiї, який у межах своєї компетенцiї:

     скликає засiдання комiсiї;

     головує на засiданнях;

     дає доручення членам комiсiї;

     органiзовує пiдготовку до розгляду документiв, передбачених пунктом 3.2 цього Положення.

3. Вимоги до учасникiв конкурсу

     3.1. До участi в конкурсi допускаються юридичнi особи, дiяльнiсть яких у сферi робiт iз знищення або утилiзацiї передбачена установчими документами та якi подали на розгляд комiсiї повний пакет документiв, зазначених у пунктi 3.2 цього Положення.

     3.2. Для участi в конкурсi учасник подає на розгляд конкурсної комiсiї такi матерiали:

     заяву про участь у конкурсi iз зазначенням повної назви учасника, який виявив бажання брати участь у конкурсi, реквiзитiв (мiсцезнаходження, телефон, телефакс), складу керiвництва (прiзвище, посада), чисельностi працюючих, спецiалiзацiї;

     копiї установчих документiв, засвiдченi в нотарiальному порядку (свiдоцтво про реєстрацiю, статут, установчий договiр);

     обгрунтовану iнформацiю щодо технiчних можливостей забезпечення органiзацiї робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв;

     довiдку про наявнiсть пiдготовленого персоналу з робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв;

     пропозицiї щодо умов проведення робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв.

4. Порядок проведення конкурсу

     4.1. Конкурс проводиться не менше одного разу на 3 роки i має один етап.

     4.2. Комiсiя визначає переможця (переможцiв) за результатами розгляду отриманих документiв та їх пропозицiй щодо умов проведення робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв.

     Переможцями вважаються учасники конкурсу, якi вiдповiдають вимогам конкурсу та запропонували найбiльш ефективнi умови проведення робiт iз знищення або утилiзацiї неякiсних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв.

     4.3. Засiдання комiсiї є вiдкритими. У разi потреби отримання додаткової iнформацiї щодо учасника конкурсу комiсiя має право заслуховувати на засiданнях учасникiв конкурсу.

     4.4. Засiдання комiсiї є правомочними за умови участi в ньому усiх членiв комiсiї.

     4.5. Рiшення про визначення переможця (переможцiв) приймається простою бiльшiстю голосiв присутнiх на засiданнi членiв комiсiї.

     4.6. Пiсля закiнчення засiдання комiсiї складається протокол (два примiрники), у якому зазначаються:

     вiдомостi про учасникiв;

     результати голосування;

     обгрунтування визначення переможця (переможцiв). Протокол пiдписується всiма членами комiсiї, якi брали участь у голосуваннi.

     4.7. Протокол про результати проведення конкурсу затверджує Голова Держспоживстандарту України.

     4.8. Облiк протоколiв щодо результатiв конкурсiв, а також документiв, якi подаються на розгляд до комiсiї, ведеться в Управлiннi контролю безпеки споживчого ринку Держспоживстандарту України.

     4.9. Iнформацiя щодо результатiв проведення конкурсу в триденний термiн пiсля затвердження протоколу про результати конкурсу надсилається учасникам конкурсу.

Начальник управлiння контролю безпеки споживчого ринку П.Б.Козлов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.