Документ скасований: Наказ № 398 від 16.12.2009

ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

Н А К А З

13.09.2004 N 167


Про затвердження Порядку отримання дозволу на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
27 вересня 2004 р. за N 1220/9819


     Вiдповiдно до Положення про Державний комiтет України з питань житлово-комунального господарства, затвердженого Указом Президента України вiд 19.08.2002 N 723 (зi змiнами), та пункту 7 Правил ввезення транспортних засобiв на територiю України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31.05.94 N 341 (зi змiнами), наказую:

     1. Затвердити Порядок отримання дозволу на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому, що додається.

     2. Виконання функцiй головної органiзацiї з методичних питань науково-технiчної експертизи з вiдповiдностi конструкцiї трамвайних вагонiв та тролейбусiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому, якi ввозяться на територiю України, чинним правилам, нормативам i стандартам щодо забезпечення безпеки руху доручити Державному пiдприємству "Науково-дослiдний та конструкторсько-технологiчний iнститут мiського господарства".

     3. Вiддiлу мiського електротранспорту (Вiрченко В.В.):

     - забезпечити подання наказу про затвердження Порядку отримання дозволу на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України;

     - довести цей наказ до вiдома пiдприємств мiського електротранспорту та державних регiональних технiчних iнспекцiй мiського електротранспорту.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Комiтету О.Б. Лотоцького.

Голова Комiтету Г.М.Семчук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держжитлокомунгоспу України
13.09.2004 N 167
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
27 вересня 2004 р. за N 1220/9819

ПОРЯДОК
отримання дозволу на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає процедуру отримання дозволу на ввезення для постiйного користування трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому пiдприємствами, установами, органiзацiями та громадянами на територiю України.

     1.2. Дозвiл на ввезення трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв (далi - дозвiл) - документ, який виданий Державним комiтетом України з питань житлово-комунального господарства (далi - Держжитлокомунгосп України) за позитивним висновком науково-технiчної експертизи, що мiстить констатацiю безпеки типу трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова для життя, здоров'я, майна громадян i довкiлля та обмеження щодо експлуатацiї (у разi потреби).

     1.3. Дозвiл видається Держжитлокомунгоспом України, якщо зазначенi транспортнi засоби:

     визнанi вiдповiдно до законодавства Комiсiєю з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України гуманiтарною допомогою;

     затриманi митними органами та конфiскованi в установленому порядку;

     зберiгаються пiд митним контролем i за ними власник не звернувся до кiнця строку зберiгання.

2. Проведення науково-технiчної експертизи

     2.1. Науково-технiчна експертиза (далi - експертиза) проводиться з метою визначення вiдповiдностi конструкцiї трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв правилам, нормативам i стандартам щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та екологiчної безпеки для прийняття рiшення про можливiсть їх застосування для здiйснення перевезень чи виконання спецiальних функцiй.

     2.2. Головною органiзацiєю з методичних питань науково-технiчної експертизи є Науково-дослiдний та конструкторсько-технологiчний iнститут мiського господарства, який пiдпорядкований Держжитлокомунгоспу України.

     2.3. Експертиза виконується науковими установами (далi - виконавець).

     Наукова установа, яка виконує експертизу, повинна мати:

     нацiональнi законодавчi акти i нормативнi документи з безпеки транспортних засобiв та їх зарубiжнi аналоги;

     базу даних про конструкцiйнi особливостi i характеристики трамвайних вагонiв, тролейбусiв та кузовiв до них, якi виготовленi за кордоном i ввозяться в Україну;

     зв'язки з безпосереднiми виробниками трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, а також технiчнi засоби оперативного зв'язку з ними (факсимiльний зв'язок, електронна пошта, iнтернет).

     2.4. Власник трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова (далi - замовник) i виконавець укладають мiж собою договiр на проведення науково-технiчної експертизи. Термiн оформлення договору виконавцем - до п'яти робочих днiв.

     2.5. Строки проведення експертизи обумовлюються замовником i виконавцем у договорi i не можуть перевищувати 14 робочих днiв.

     Допускається (як виняток) продовження термiну проведення експертизи до одного мiсяця, якщо виконавцю потрiбно запрошувати iнформацiю щодо трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова, який ввозиться в Україну, у закордонного виробника.

     2.6. Висновок експертизи оформляється на бланку наукової установи i затверджується керiвником (заступником керiвника) наукової установи (додаток 1).

3. Порядок отримання дозволу

     3.1. Замовник подає до експертної комiсiї Держжитлокомунгоспу України заяву щодо видачi дозволу за формою згiдно з додатком 2.

     До заяви додаються:

     довiдка Комiсiї з гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України, якщо транспортний засiб визнано як гуманiтарна допомога, або довiдка митного органу про затримання та конфiскацiю трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова в установленому законодавством порядку чи довiдка про зберiгання трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова пiд митним контролем, за яким власник не звернувся до кiнця строку зберiгання;

     документи, що пiдтверджують тип та модель трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова, дату виготовлення та їх iдентифiкацiйнi номери;

     оформленi на вiдповiдних бланках i завiренi печатками оригiнали рахункiв, чекiв, виданих органiзацiями країни, де здiйснювався продаж. У цих документах повиннi бути зазначенi: дата продажу, тип, дата виготовлення, iдентифiкацiйний номер трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова;

     висновок науково-технiчної експертизи;

     фото трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова (види збоку, спереду, ззаду).

     3.2. Заяву, документи та всi матерiали експертизи щодо вiдповiдностi конструкцiї трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв правилам, нормативам i стандартам щодо забезпечення безпеки руху та екологiчної безпеки замовник надає на розгляд експертнiй комiсiї Держжитлокомунгоспу України у складi:

     голова експертної комiсiї - заступник голови Держжитлокомунгоспу України;

     заступник голови експертної комiсiї - начальник Вiддiлу мiського електротранспорту Держжитлокомунгоспу України;

     члени комiсiї - головний державний технiчний iнспектор мiського електротранспорту, керiвник науково-випробувального центру "Мiський електричний транспорт";

     секретар - заступник начальника Вiддiлу мiського електротранспорту Держжитлокомунгоспу України.

     3.3. Експертна комiсiя у термiн до трьох робочих днiв вивчає повноту проведення експертизи, правильнiсть оформлення документацiї i приймає рiшення про можливiсть видачi дозволу.

     Рiшення експертної комiсiї Держжитлокомунгоспу України оформляється протоколом.

     Якщо дозвiл видати неможливо, Держжитлокомунгосп України сповiщає про це замовника письмово iз зазначенням причини вiдмови.

     Дозвiл чи письмова вiдмова у видачi дозволу надсилається заявнику поштою чи видається на руки пiд розписку в термiн, що не перевищує трьох календарних днiв, пiсля прийняття вiдповiдного рiшення експертною комiсiєю Держжитлокомунгоспу України.

     3.4. Дозвiл оформляється на бланку Держжитлокомунгоспу України i пiдписується заступником Голови Комiтету (додаток 3).

4. Правила облiку i зберiгання документацiї з питань видачi дозволу

     4.1. Держжитлокомунгосп України веде облiк i забезпечує зберiгання усiєї документацiї щодо видачi дозволу протягом п'яти рокiв з дати подачi заяви замовником. Реєстрацiя документацiї виконується в журналi реєстрацiї (додаток 4).

     4.2. Документацiя зберiгається на паперових носiях. Висновки експертизи i дозволи допускається зберiгати також на магнiтних носiях (дискетах).

Начальник Вiддiлу мiського електротранспорту В.В.Вiрченко

 

Додаток 1
до пункту 2.6 Порядку отримання дозволу на ввезення на територiюУкраїни трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому
ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова експертної комiсiї
 
(наукова установа)
 
(посада, прiзвище та iнiцiали)
М.п. "___"__________ ____ р.
  
ВИСНОВОК
науково-технiчної експертизи N _______

    Керуючись Порядком отримання дозволу на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому, затвердженим наказом Держжитлокомунгоспу України вiд 13.09.2004 N 167, i на пiдставi договору вiд __________ N____

 
(наукова установа)
виконав науково-технiчну експертизу  
(найменування
 
транспортного засобу)
 
(тип, дата виготовлення, виробник)

на вiдповiднiсть вимогам правил, нормативам i стандартам щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та екологiчної безпеки.
    За результатами експертизи зроблено такi висновки:

    1. Конструкцiя   ,
(найменування, тип)
виготовлений   у   роцi,
(ким) (рiк)
  вимогам безпеки.
(вiдповiдає, не вiдповiдає)
 
(можливiсть застосування, обмеження щодо експлуатацiї)
    2.   може бути
(трамвайний вагон, тролейбус або їх кузов)

введений в експлуатацiю пiсля проходження ним державного технiчного огляду.

Експерти:    
(пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)
   
(пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)
   
(пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)

 

Додаток 2
до пункту 3.1 Порядку отримання дозволу на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому
В експертну комiсiю
Держжитлокомунгоспу України з питань видачi дозволiв на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому
Замовника  
 
(найменування органiзацiї)
в особi  
(посада, прiзвище,
 
iм'я, по батьковi)
мiсцезнаходження:  
 
  
ЗАЯВА

    Прошу видати дозвiл на ввезення, з метою постiйного користування, трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова

 
(найменування, модель)
  ,
(iдентифiкацiйний номер трамвайного вагона,
 
тролейбуса або їх кузова)
виготовленого   у   роцi.
(ким)
Додатки:  
 
 
 
Дата Пiдпис замовника

 

Додаток 3
до пункту 3.4 Порядку отримання дозволу на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому
  
ДОЗВIЛ N ______
на ввезення на територiю України трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова, виготовленого 8 i бiльше рокiв тому

    Держжитлокомунгосп України вiдповiдно до Порядку отримання дозволу на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому, затвердженого наказом Держжитлокомунгоспу України вiд 13.09.2004 N 167, якi представленi

  ,
(найменування заявника)

керуючись висновком науково-технiчної експертизи вiд _________ N __,

дозволяє ввезення   типу
(трамвайного вагона, тролейбуса або їх кузова)
  , iдентифiкацiйний номер   ,
(найменування, модель)
дата виготовлення _____________.

    Трамвайний вагон, тролейбус або їх кузов може бути введений в експлуатацiю пiсля проходження ним державного технiчного огляду

 
(можливiсть застосування, обмеження щодо експлуатацiї)
Заступник Голови Комiтету    
М.п. (пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)

 

Додаток 4
до пункту 4.1 Порядку отримання дозволу на ввезення на територiю України трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, виготовлених 8 i бiльше рокiв тому

ЖУРНАЛ РЕЄСТРАЦIЇ
документацiї трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв, представленої на науково-технiчну експертизу i отримання дозволу на ввезення трамвайних вагонiв i тролейбусiв та їх кузовiв на територiю України

N
з/п
Вiдповiдальний
виконавець
(наукова
установа)
Номер
справи
Номер i дата
листа (заяви)
замовника
Найменування
замовника,
адреса,
телефон,
факс
Документи, якi подано на експертизу i узгодження Номер i
дата
договору
Номер i дата
акта здавання-
приймання
робiт за
договором
Номер i дата
затвердження
висновку
експертизи
Номер
i дата
видачi
дозволу
Номер
i дата
вихiдного
листа
замовнику
Примiтка
найменування кiлькiсть
аркушiв
вихiдний вхiдний
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.