ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 01.10.2004 р. N 16/16-4358-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про справляння єдиного збору

     Порядком справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон (далi - Порядок), затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 жовтня 2002 р. N 1569, визначається процедура справляння єдиного збору у разi перемiщення транспортних засобiв та вантажу через державний кордон.

     Пунктом 3 Порядку визначено, що єдиний збiр справляється одноразово незалежно вiд режиму перемiщення (ввезення, транзит), виду, мiсткостi або загальної маси транспортних засобiв за єдиним платiжним документом.

     Пунктом 17 Порядку визначається, що у разi ввезення залiзничним транспортним засобом вантажу, призначеного для використання на митнiй територiї України, сплата єдиного збору за здiйснення контролю в пунктах пропуску через державний кордон може здiйснюватися на рахунок митних органiв, в зонi дiяльностi яких розташованi станцiї призначення.

     У даний час до центрального апарату Держмитслужби надходить iнформацiя вiд Укрзалiзницi, що митнi органи єдиний збiр за здiйснення контролю в пунктах пропуску через державний кордон, у разi ввезення залiзничним транспортним засобом вантажу, призначеного для використання на митнiй територiї України, стягують єдиний збiр безпосередньо в пунктах пропуску, що в свою чергу призводить до значних затримок вагонiв та скарг Укрзалiзницi.

     З огляду на зазначене, з метою недопущення затримок залiзничних транспортних засобiв у пунктах пропуску прошу органiзувати справляння єдиного збору вiдповiдно до вимог п. 17 Порядку в митних органах у зонах дiяльностi яких розташованi станцiї призначення.

Заступник директора Департаменту - начальник Управлiння технологiй митного контролю А. I. Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.