МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 31 сiчня 2005 року N 42


Про затвердження Порядку облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
17 лютого 2005 р. за N 242/10522


     На виконання Закону України "Про рибу, iншi воднi живi ресурси та харчову продукцiю з них" та з метою єдиного державного облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв, наказую:

     1. Затвердити Порядок облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв, що додається.

     2. Державному департаменту рибного господарства (Алимов С. I.) забезпечити у встановленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Контроль за виконанням наказу покласти на голову Державного департаменту рибного господарства Алимова С. I.

В. о. Мiнiстра Ю. Я. Лузан

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства аграрної полiтики України
вiд 31 сiчня 2005 р. N 42
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
17 лютого 2005 р. за N 242/10522

Порядок
облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок, розроблений на виконання Закону України "Про рибу, iншi воднi живi ресурси та харчову продукцiю з них", установлює порядок облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв (далi - суб'єкти господарювання).

     1.2. Облiк суб'єктiв господарювання засвiдчується номером, який присвоюється їм для маркування продукцiї власного виробництва (далi - номер).

     1.3. Облiк проводиться з метою ведення Перелiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв (далi - Перелiк), та створення бази даних щодо їх виробництва.

     1.4. Облiку пiдлягають суб'єкти господарювання, що мають дозвiл на цей вид дiяльностi, який видається органами державної санiтарно-епiдемiологiчної служби та державною службою ветеринарної медицини.

     1.5. За наявностi у суб'єкта господарювання двох чи бiльше консервних та пресервних виробництв, якi розташованi за рiзними адресами, номер надається окремо кожному з них.

     1.6. Передавання номера iншому суб'єкту господарювання для маркування продукцiї забороняється.

2. Проведення облiку суб'єктiв господарювання

     2.1. Облiк суб'єктiв господарювання здiйснюється Державним департаментом рибного господарства Мiнiстерства аграрної полiтики України (далi - Укрдержрибгосп).

     2.2. Для отримання номера суб'єкт господарювання повинен подати (надiслати) Укрдержрибгоспу такий комплект документiв:

     заявку про надання номера суб'єкту господарювання, який здiйснює консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв, згiдно з додатком 1 (на бланку суб'єкта господарювання, за його наявнiстю);

     вiдомостi про суб'єкта господарювання, який здiйснює консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв згiдно з додатком 2;

     копiю Статуту суб'єкта господарювання iз зазначенням у ньому як виду дiяльностi виробництво консервне та пресервне з риби та iнших водних живих ресурсiв;

     копiю довiдки про включення до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України. Приватним пiдприємцем надається копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю (перереєстрацiю) суб'єкта пiдприємницької дiяльностi - фiзичної особи;

     копiю дозволу територiальної установи державної санiтарно-епiдемiологiчної служби на виробництво консервiв та пресервiв з риби та iнших водних живих ресурсiв, виданого на пiдставi позитивного висновку державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи з узгодженим асортиментом продукцiї;

     копiю дозволу територiальної державної установи ветеринарної медицини на виробництво консервiв та пресервiв з риби та iнших водних живих ресурсiв на пiдставi його вiдповiдностi ветеринарним вимогам;

     копiю атестата акредитацiї виробничої лабораторiї на право проведення вимiрювань з галуззю акредитацiї - для консервних виробництв. Для пресервних виробництв можливо подання копiї атестата акредитацiї iншої вимiрювальної лабораторiї на право проведення вимiрювань з галуззю акредитацiї та копiї договору з такою лабораторiєю на проведення таких вимiрювань.

     Копiя Статуту суб'єкта господарювання завiряється нотарiально, iншi копiї - печаткою суб'єкта господарювання.

     2.3. Суб'єкти господарювання вiдповiдають за достовiрнiсть даних, внесених до Перелiку.

     2.4. Наданi суб'єктом господарювання документи протягом 15-ти календарних днiв розглядаються комiсiєю Укрдержрибгоспу, склад якої затверджуються головою Укрдержрибгоспу. До участi у роботi комiсiї залучаються представники центральних органiв виконавчої влади у сферi охорони здоров'я та ветеринарної медицини (за їх згодою).

     2.5. Пiсля розгляду наданого пакета документiв комiсiя робить висновок про можливiсть (неможливiсть) надання номера суб'єкту господарювання. Рiшення комiсiї затверджується наказом Укрдержрибгоспу.

     При вiдмовi у наданнi номера суб'єкту господарювання надсилається письмове повiдомлення за пiдписом голови комiсiї.

     При позитивному висновку видається витяг з Перелiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв (далi - витяг з Перелiку) за формою згiдно з додатком 3.

     Витяг з Перелiку пiдписується головою Укрдержрибгоспу або виконуючим його обов'язки та надається заявниковi.

     Копiя витягу з Перелiку разом з поданими заявником документами залишається в Укрдержрибгоспi.

     2.6. Витяг з Перелiку видається без обмеження термiну дiї за умови подання суб'єктом господарювання один раз на рiк, до 20 сiчня року, наступного за звiтним, iнформацiї за формою згiдно з додатком 4.

     2.7. У разi змiни, протягом року, назви суб'єкта господарювання, закриття консервного та пресервного виробництва або передання виробництва консервiв та пресервiв iншому суб'єкту господарювання власнику номера необхiдно у мiсячний термiн письмово у довiльнiй формi повiдомити про це Укрдержрибгосп.

     2.8. Перелiк суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв, ведеться Укрдержрибгоспом за формою згiдно з додатком 5.

     2.9. В Перелiк вносяться змiни, що надаються суб'єктами господарювання.

     2.10. Дублiкат витягу з Перелiку може бути виданий вдруге в разi втрати оригiналу за заявою суб'єкта господарювання про втрату iз зазначенням обставин втрати. На дублiкатi витягу з Перелiку в правому верхньому кутi ставиться вiдмiтка "Дублiкат".

3. Скасування номера суб'єкта господарювання та виключення його з Перелiку

     3.1. Пiдставами для прийняття рiшення комiсiї щодо скасування номера суб'єкта господарювання та виключення його з Перелiку можуть бути:

     3.1.1. заява суб'єкта господарювання про:

     змiну назви суб'єкта господарювання;

     передання (продаж) виробництва консервiв та пресервiв iншому суб'єкту господарювання;

     припинення виробництва консервiв та пресервiв;

     3.1.2. виключення суб'єкта господарювання з Реєстру системи сертифiкацiї УкрСЕПРО;

     3.1.3. несвоєчасне подання до Укрдержрибгоспу вiдомостей за вимогами пiдпунктiв 2.6, 2.7 у зазначенi термiни.

     3.2. Скасування номера суб'єкта господарювання та виключення його з Перелiку здiйснюються рiшенням комiсiї Укрдержрибгоспу не пiзнiше 15-ти календарних днiв пiсля отримання iнформацiї за пунктом 3.1 Рiшення комiсiї затверджується наказом Укрдержрибгоспу, про що у Перелiку робиться вiдповiдний запис.

     3.3. Копiя рiшення комiсiї щодо скасування номера протягом 10-ти календарних днiв пiсля його прийняття надсилається суб'єкту господарювання.

     3.4. Новий витяг з Перелiку може бути видано згiдно з вимогами цього Порядку.

     3.5. Рiшення комiсiї щодо скасування номера суб'єкта господарювання та його виключення з Перелiку може бути оскаржене у судовому порядку.

Заступник голови Державного департаменту рибного господарства В. Г.Чернiк

 

Додаток 1
до пункту 2.2 Порядку облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

ЗАЯВКА
про надання номера суб'єкту господарювання, який здiйснює консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

    На виконання вимог Закону України "Про рибу, iншi воднi живi ресурси та харчову продукцiю з них"

 
(назва суб'єкта господарювання)
 

який здiйснює виробництво консервiв та пресервiв, просить надати номер для маркування продукцiї власного виробництва.

     Додатки:

     1. Вiдомостi про консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв.

     2. Копiю Статуту суб'єкта господарювання iз зазначенням у ньому як виду дiяльностi виробництво консервне та пресервне з риби та iнших водних живих ресурсiв.

     3. Копiя довiдки про включення до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України. Приватним пiдприємцем надається копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю (перереєстрацiю) суб'єкта пiдприємницької дiяльностi - фiзичної особи.

     4. Копiя дозволу територiальної установи державної санiтарно-епiдемiологiчної служби на виробництво консервiв та пресервiв з риби та iнших водних живих ресурсiв, виданого на пiдставi позитивного висновку державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи з узгодженим асортиментом продукцiї.

     5. Копiя дозволу територiальної державної установи ветеринарної медицини на виробництво консервiв та пресервiв з риби та iнших водних живих ресурсiв на пiдставi його вiдповiдностi ветеринарним вимогам.

     6. Копiю атестата акредитацiї виробничої лабораторiї на право проведення вимiрювань з галуззю акредитацiї - для консервних виробництв. Для пресервних виробництв можливо подання копiї атестата акредитацiї iншої вимiрювальної лабораторiї на право проведення вимiрювань з галуззю акредитацiї з додатком про галузь акредитацiї та копiї договору з такою лабораторiєю на проведення таких вимiрювань.

       Заявник ознайомлений з вимогами пунктiв 2.3, 2.6, 2.7 Порядку облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв.

Керiвник пiдприємства    
(пiдпис) (прiзвище, iм'я та по батьковi)

Заступник голови Укрдержрибгоспу
В. Г. Чернiк

 

Додаток 2
до пункту 2.2 Порядку облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

Вiдомостi про суб'єкта господарювання, який здiйснює консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

    1. Повна назва суб'єкта господарювання, його мiсцезнаходження (мiсце проживання), iншi реквiзити

 
 
 

    2. Вид продукцiї, що виробляється (консерви та пресерви)

 

    3. Адреса консервного та пресервного виробництва

 
 
 

    4. Потужнiсть виробництва та асортимент продукцiї

 

    5. Iнформацiя про виробництво (знов збудований, переобладнаний, узятий в оренду тощо)

 
Керiвник пiдприємства    
(пiдпис) (прiзвище, iм'я та по батьковi)

Заступник голови Укрдержрибгоспу
В. Г. Чернiк

 

Додаток 3
до пункту 2.5 Порядку облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

(Державний Герб України)

МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА

ВИТЯГ З ПЕРЕЛIКУ
суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

Зареєстровано в Перелiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв
"___" ____________ 200_ року
N __________
Видано  
(назва суб'єкта господарювання, його мiсцезнаходження (мiсце проживання)
 
  ,
який виробляє консерви та пресерви з риби та iнших водних живих
(пiдкреслити)
ресурсiв, за адресою:  
 
 
та засвiдчує, що йому наданий номер  
Керiвник установи    
(пiдпис) (прiзвище, iм'я та по батьковi)

М. П.

Заступник голови Укрдержрибгоспу В. Г. Чернiк

 

Додаток 4
до пункту 2.6 Порядку облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв
(Надавати на бланку пiдприємства до 20 сiчня року, наступного за звiтним)

IНФОРМАЦIЯ
про суб'єкта господарювання, який здiйснює консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

1.

Назва та реквiзити суб'єкта господарювання пiд час надання номера

 
 
2.

Назва та реквiзити суб'єкта господарювання пiд час подання iнформацiї

 
 
3.

Кiлькiсть консервiв та пресервiв, що виробленi за звiтний рiк (тисяч умовних банок), за асортиментом (консерви у томатному соусi, в олiї, натуральнi, пресерви з оселедцiв, скумбрiї, морської капусти тощо)

 
 
4.

Вiдомостi про атестат акредитацiї виробничої лабораторiї (номер, дата атестата акредитацiї, назва органу, який видав його, термiн дiї атестата)

 
 
5. Дата надання iнформацiї  
Керiвник установи    
(пiдпис) (прiзвище, iм'я та по батьковi)

Заступник голови Укрдержрибгоспу
В. Г. Чернiк

 

Додаток 5
до пункту 2.8 Порядку облiку суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

ПЕРЕЛIК
суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють консервне та пресервне виробництво з риби та iнших водних живих ресурсiв

N
з/п
Назва суб'єкта господарювання, його реквiзити Назва пiдроздiлу, судна, цеху, якому наданий номер, та його реквiзити Наданий номер Потужнiсть виробництва Номер, дата витягу з Перелiку Примiтка
1 2 3 4 5 6 7
             
             
             
             
             
             
             
             

Заступник голови Укрдержрибгоспу
В. Г. Чернiк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.