МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

вiд 28.02.2005 р. N 15-1-2-1/484


     Згiдно iз Законом України "Про ветеринарну медицину" до компетенцiї державного департаменту ветеринарної медицини та його територiальних органiв належить здiйснення державного ветеринарно-санiтарного контролю за харчовими продуктами тваринного та рослинного походження, а також видача ветеринарних документiв на об'єкти, що пiдлягають обов'язковому ветеринарно-санiтарному контролю та нагляду.

     Для ветеринарно-санiтарної експертизи на ринку приймається мед та iншi продукти бджiльництва за наявностi у власника ветеринарно-санiтарного паспорта пасiки та вiдповiдного ветеринарного документа, виданого в установленому порядку, згiдно з правилами видачi ветеринарних документiв на вантажi, що пiдлягають обов'язковому ветеринарному контролю, затвердженого наказом головного державного ветеринарного iнспектора ветмедицини України 20.08.97 р. за N 326/2130.

     Одночасно зазначаємо, що Держдепартаментом ветмедицини розроблено новий проект правил видачi ветеринарних документiв на вантажi, що пiдлягають обов'язковому ветеринарно-санiтарному контролю. Цим документом буде передбачено видачу ветеринарних довiдок на мед, що реалiзується на ринку, двiчi на рiк (весною та восени) пiсля ветеринарно-санiтарного обстеження бджолопасiки та заповнення ветеринарно-санiтарного паспорта пасiки. Проект правил найближчим часом буде направлено на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

Голова Держдепартаменту ветеринарної медицини П. I. Вербицький

"Урядовий кур'єр", N 51, 22 березня 2005 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.