МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЛIКАРСЬКИХ ЗАСОБIВ I ВИРОБIВ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

вiд 24.03.2005 р. N 18.2343/14-05


     Державна служба лiкарських засобiв i виробiв медичного призначення (далi - Державна служба) у вiдповiдь на Ваш запит вiд 30.12.2004 N 014/р надає наступнi роз'яснення.

     У Перелiку товарiв, якi мають право придбавати та продавати аптечнi заклади та їх структурнi пiдроздiли, затвердженому наказом МОЗ України вiд 26.11.2004 N 577, у пунктi 5 зазначенi спецiальнi харчовi продукти, до яких згiдно до Закону України "Про якiсть та безпеку харчових продуктiв i продовольчої сировини" вiдносяться дiєтичнi, оздоровчi, профiлактичнi харчовi продукти та бiологiчно активнi харчовi добавки, продукти дитячого харчування, харчування для спортсменiв тощо. Саме цi позицiї зазначенi у пунктi 5 Перелiку.

     Вiдповiдно до пункту 4 Порядку проведення державної реєстрацiї спецiальних харчових продуктiв i висновкiв державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи на продовольчу продукцiю (далi - Порядок), затвердженого постановою КМУ вiд 23.07.2004 N 942, "на територiї України забороняється закупiвля, постачання, зберiгання, транспортування, реалiзацiя... спецiальних харчових продуктiв, не зареєстрованих в установленому порядку". Державнiй реєстрацiї пiдлягають виробленi в Українi та iмпортованi спецiальнi харчовi продукти, що вводяться в обiг. При реєстрацiї вiдбувається i процес вiднесення харчового продукту до категорiї спецiального. На пiдставi рiшення про державну реєстрацiю спецiальнi харчовi продукти вносяться до Державного реєстру спецiальних харчових продуктiв, а заявнику видається свiдоцтво про державну реєстрацiю спецiального харчового продукту.

     Згiдно iз Порядком iнформацiя, що мiститься в Державному реєстрi спецiальних харчових продуктiв, видається Державною санiтарно-епiдемiологiчною службою або уповноваженою на це установою.

Перший заступник голови Державної служби лiкарських засобiв i виробiв медичного призначення I. Б. Демченко

"Провизор", N 8, квiтень, 2005 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.