КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 11 травня 2005 р. N 339


Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсного вiдбору проектiв (програм) транскордонного спiвробiтництва, якi можуть бути включенi до державної програми розвитку транскордонного спiвробiтництв

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 14 серпня 2013 року N 586,
вiд 17 липня 2015 року N 499

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Положення про порядок проведення конкурсного вiдбору проектiв (програм) транскордонного спiвробiтництва, якi можуть бути включенi до державної програми розвитку транскордонного спiвробiтництва, що додається.

     2. Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi в мiсячний строк затвердити порядок пiдготовки проектiв (програм) транскордонного спiвробiтництва, зразки листка реєстрацiї висновкiв попереднього розгляду проекту (програми) транскордонного спiвробiтництва та листка результатiв оцiнювання проекту (програми) транскордонного спiвробiтництва.

(пункт 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.08.2013р. N 586)

Прем'єр-мiнiстр України
Ю.ТИМОШЕНКО

Iнд. 52

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 11 травня 2005 р. N 339

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок проведення конкурсного вiдбору проектiв (програм) транскордонного спiвробiтництва, якi можуть бути включенi до державної програми розвитку транскордонного спiвробiтництва

     1. Це Положення визначає порядок органiзацiї i проведення конкурсного вiдбору проектiв (програм) транскордонного спiвробiтництва, якi можуть бути включенi до державної програми розвитку транскордонного спiвробiтництва (далi - конкурсний вiдбiр).

     2. У конкурсному вiдборi можуть брати участь проекти (програми) транскордонного спiвробiтництва (далi - проекти спiвробiтництва), якi розробленi суб'єктами та/або учасниками транскордонного спiвробiтництва (далi - розробники проектiв спiвробiтництва) згiдно з порядком пiдготовки проектiв (програм) транскордонного спiвробiтництва, затвердженим Мiнрегiоном, за умови фiнансування витрат на їх реалiзацiю за рахунок коштiв мiсцевих бюджетiв та/або iнших джерел у розмiрi не менше нiж 10 вiдсоткiв загального обсягу фiнансування проекту транскордонного спiвробiтництва.

(пункт 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.08.2013р. N 586, iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2015р. N 499)

     3. Комiсiя з конкурсного вiдбору проектiв спiвробiтництва (далi - комiсiя) утворюється вiдповiдно Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласними, Київською та Севастопольською мiськими держадмiнiстрацiями, якi затверджують положення, про комiсiю та її персональний склад.

     До складу комiсiї можуть входити вiдповiдно представники Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласних, Київської та Севастопольської мiських держадмiнiстрацiй, органiв мiсцевого самоврядування та їх виконавчих органiв, територiальних органiв центральних органiв виконавчої влади, громадських органiзацiй, наукових та iнших установ.

     До роботи комiсiї можуть залучатися незалежнi експерти.

     4. Засiдання комiсiї є правоможним, якщо на ньому присутнi двi третини загальної кiлькостi членiв комiсiї.

     Рiшення комiсiї приймається бiльшiстю голосiв членiв комiсiї, якi брали участь у голосуваннi. У разi рiвного розподiлу голосiв вирiшальним є голос голови комiсiї.

     Рiшення оформлюється протоколом, який пiдписується всiма присутнiми на засiданнi членами комiсiї.

     5. Конкурсний вiдбiр проводиться протягом року у визначенi комiсiєю строки i закiнчується не пiзнiше нiж до 1 сiчня року, що передує року, протягом якого передбачається здiйснити фiнансування проекту спiвробiтництва з державного бюджету.

     6. Не пiзнiше нiж за тиждень до проведення конкурсного вiдбору комiсiя визначає кiлькiснi та якiснi показники проекту спiвробiтництва та затверджує методику оцiнки проекту спiвробiтництва за такими показниками.

(абзац перший пункту 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.08.2013р. N 586)

     Основними критерiями конкурсного вiдбору є:

     економiчна ефективнiсть;

     iнновацiйна спрямованiсть;

     полiпшення iнвестицiйної привабливостi регiону;

     пiдвищення рiвня зайнятостi населення в регiонi, у тому числi шляхом створення нових робочих мiсць;

(абзац шостий пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.08.2013р. N 586)

     сприяння захисту навколишнього середовища;

     сприяння розвитку людського потенцiалу;

     вартiсть проекту спiвробiтництва;

     тривалiсть реалiзацiї проекту спiвробiтництва.

     7. Не пiзнiше нiж за два тижнi до проведення конкурсного вiдбору комiсiя розмiщує у засобах масової iнформацiї та на вiдповiднiй iнтернет-сторiнцi iнформацiю про прiоритети розвитку транскордонного спiвробiтництва у вiдповiдному регiонi, умови проведення конкурсного вiдбору, участь у ньому проектiв спiвробiтництва тощо.

     8. До участi у конкурсному вiдборi не допускаються проекти спiвробiтництва, розробники яких:

     перебувають у стадiї реорганiзацiї, лiквiдацiї, визнанi банкрутами або стосовно них порушено справу про банкрутство;

     мають прострочений податковий борг;

     мають прострочену заборгованiсть за позичкою та фiнансовою допомогою, отриманими з бюджету будь-якого рiвня;

     подали недостовiрну iнформацiю щодо проекту спiвробiтництва або свого фiнансово-економiчного стану.

     9. Для участi в конкурсному вiдборi розробниками проектiв спiвробiтництва подаються такi документи:

     заява довiльної форми про намiр взяти участь у конкурсному вiдборi iз зазначенням вiдомостей стосовно того, чи не перебувають вони у стадiї реорганiзацiї, лiквiдацiї, не визнанi банкрутами або стосовно них не порушено справу про банкрутство;

     копiї установчих документiв;

     довiдка про вiдсутнiсть прострочених податкового боргу i заборгованостi за позичкою та фiнансовою допомогою, отриманими з бюджету будь-якого рiвня;

     рiшення представницького органу мiсцевого самоврядування про часткове фiнансування проекту спiвробiтництва з мiсцевого бюджету та/або пiдтвердження фiнансування з iнших джерел;

     паспорт проекту спiвробiтництва;

     бiзнес-план проекту спiвробiтництва.

     Паспорт та бiзнес-план проекту спiвробiтництва складаються вiдповiдно до порядку пiдготовки проектiв (програм) транскордонного спiвробiтництва.

     Паспорт проекту спiвробiтництва погоджується з вiдповiдним органом мiсцевого самоврядування, на територiї якого передбачається реалiзацiя проекту спiвробiтництва.

     10. Конкурсний вiдбiр проводиться у три етапи.

     11. На першому етапi конкурсного вiдбору протягом робочого дня комiсiя реєструє проект спiвробiтництва та проводить попереднiй розгляд поданих документiв, зокрема на вiдповiднiсть їх вимогам пункту 9 цього Положення та вiдповiднiсть цiлей проекту спiвробiтництва прiоритетним напрямам розвитку транскордонного спiвробiтництва у регiонi.

     Документи, що не вiдповiдають вимогам попереднього розгляду, повертаються розробнику проекту спiвробiтництва за пiдписом голови комiсiї протягом трьох робочих днiв.

     12. На другому етапi конкурсного вiдбору комiсiя проводить протягом трьох днiв оцiнювання проекту спiвробiтництва за кiлькiсними та якiсними показниками.

(пункт 12 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.08.2013р. N 586)

     13. Результати першого та другого етапiв конкурсного вiдбору вiдображаються вiдповiдно у листку реєстрацiї висновкiв попереднього розгляду проекту (програми) транскордонного спiвробiтництва та листку результатiв оцiнювання проекту (програми) транскордонного спiвробiтництва за зразком, який затверджується Мiнрегiоном.

(пункт 13 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.08.2013р. N 586, вiд 17.07.2015р. N 499)

     14. На третьому етапi конкурсного вiдбору комiсiя на своєму засiданнi приймає рiшення про результати конкурсного вiдбору та оформлює його вiдповiдно до абзацу третього пункту 4 цього Положення.

     15. Не пiзнiше нiж у мiсячний строк пiсля реєстрацiї проекту спiвробiтництва комiсiя iнформує розробника проекту спiвробiтництва про результати конкурсного вiдбору.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.