МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

01.09.2005 N 15-15/2995

 

Державна митна служба України


Щодо ситуацiї в РФ з грипом птицi

     За останньою iнформацiєю, пташиним грипом в Росiйськiй Федерацiї було вражено свiйську птицю в 26 населених пунктах 9 районiв Новосибiрської областi, в 14 - 10 районiв Алтайського краю, в 9 районах Омської областi, в 3 районах Челябiнської, в 2 районах - Тюменської та Курганської областей.

     При виявленнi в господарствi захворювання птицi там проводять заходи iз її знищення збудника iнфекцiї аж до повного спалення птицi та примiщень. Однак, через небажання приватних власникiв невеликих пташникiв знищувати усе поголiв'я, iснує реальна загроза вiдновлення епiдемiї через певний час, оскiльки вiрус грипу здатний зберiгатися тривалий час.

     Якщо виникнення захворювання були наслiдком занесення вiрусу дикими птахами, то зараз iснує пряма загроза його поширення через корми, технiку, яка обслуговує птахофабрики та побутовим шляхом.

     Враховуючи викладене прошу у рамках заходiв щодо недопущення розповсюдження пташиного грипу здiйснювати посилений огляд автотранспорту, що перевозить тваринницькi вантажi та не допускати до ввезення таких вантажiв без огляду їх спецiалiстами пунктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi.

Заступник В.М.Горжеєв
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.