ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

25.10.05 N 1036


Про внесення змiн до наказу Державної митної служби України вiд 02.03.05 N 138

     На виконання наказу Державної митної служби України вiд 01.10.05 N 924 "Про затвердження типової структури митницi", з метою органiзацiйного вдосконалення дiяльностi служб митної варти та боротьби з контрабандою регiональних митниць, митниць у напрямi протидiї митним правопорушенням наказую:

     1. Унести такi змiни до наказу Державної митної служби України вiд 02.03.05 N 138 "Про реорганiзацiю пiдроздiлiв по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил i пiдроздiлiв митної варти регiональних митниць, митниць" (у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 16.06.05 N 546) (далi - наказ), затверджених ним Примiрного положення про службу митної варти та боротьби з контрабандою регiональної митницi, митницi (далi - Положення) та Примiрної структури служби митної варти та боротьби з контрабандою регiональної митницi, митницi (далi - Структура):

     1.1. Замiнити в текстi наказу, Положення та Структури слова "служба митної варти та боротьби з контрабандою регiональної митницi, митницi" у всiх вiдмiнках словами "служба боротьби з контрабандою та митної варти регiональної митницi, митницi" у вiдповiдних вiдмiнках.

     1.2. Унести такi змiни до Положення:

     1.2.1. Пункт 1.2 викласти в такiй редакцiї:

     "1.2. Служба боротьби з контрабандою та митної варти регiональної митницi, митницi (далi - служба) є визначеним Митним кодексом України оперативним пiдроздiлом по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил регiональної митницi, митницi (далi - митниця), що має особливi статус i умови пiдпорядкування".

     1.2.2. Пункт 1.3 викласти в такiй редакцiї:

     "1.3. Загальне керiвництво службами митниць здiйснює Голова Державної митної служби України.

     Контроль за дiяльнiстю служб митниць, її координацiю та спрямування при виконаннi покладених на служби завдань i функцiй здiйснюють заступник Голови Держмитслужби України вiдповiдно до функцiональних повноважень, а також Департамент боротьби з контрабандою та Управлiння митної варти Держмитслужби України згiдно з компетенцiєю".

     1.2.3. Пункт 1.8 викласти в такiй редакцiї:

     "1.8. Служба планує свою дiяльнiсть вiдповiдно до планiв роботи Держмитслужби України й митницi, планiв роботи служби на пiврiччя, погоджених з Департаментом боротьби з контрабандою та Управлiнням митної варти й затверджених начальником служби".

     1.2.4. Пункти 2.16 i 3.1 Положення пiсля слiв "Держмитслужби України" доповнити словами: "Департаменту боротьби з контрабандою, Управлiння митної варти".

     1.2.5. У пунктах 1.4, 1.10, 3.9, 3.11, 3.18, 5.1, пiдпунктах 5.4.4, 5.4.8, 5.4.12, пунктах 5.8, 5.10, 5.12 слова "Департамент митної варти та боротьби з контрабандою" замiнити словами "Департамент боротьби з контрабандою та Управлiння митної варти" у вiдповiдному вiдмiнку.

     1.2.6. Доповнити Положення пунктом 3.17 такого змiсту:

     "3.17. Здiйснює заходи щодо:

     - забезпечення безпеки громадян, схоронностi товарiв i дотримання режиму й правопорядку в зонi митного контролю;

     - охорони об'єктiв митної iнфраструктури й зон митного контролю;

     - фiзичного захисту спiвробiтникiв митних органiв та осiб, якi перебувають у зонi митного контролю;

     - локалiзацiї конфлiктних ситуацiй, лiквiдацiї наслiдкiв катастроф, аварiй, стихiйного лиха й екологiчного забруднення в зонi дiяльностi митницi".

     У зв'язку з цим пункти 3.17 - 3.20 уважати вiдповiдно пунктами 3.18 - 3.21.

     1.2.7. Абзац перший пункту 5.2 викласти в такiй редакцiї:

     "5.2. Службу очолює заступник начальника митницi по правоохороннiй роботi - начальник служби боротьби з контрабандою та митної варти (далi - начальник служби), який органiзацiйно пiдпорядковується начальнику митницi, а з питань оперативно-службової дiяльностi - заступнику Голови Держмитслужби України вiдповiдно до функцiональних повноважень, а також директору Департаменту боротьби з контрабандою та начальнику Управлiння митної варти Держмитслужби України згiдно з компетенцiєю".

     1.2.8. Пункт 5.3 викласти в такiй редакцiї:

     "5.3. Начальник служби призначається на посаду й звiльняється з неї Головою Держмитслужби України за поданням начальника вiдповiдної митницi, яке письмово погоджується заступником Голови Держмитслужби України вiдповiдно до функцiональних повноважень, керiвниками департаментiв боротьби з контрабандою, внутрiшньої безпеки, кадрової роботи, Управлiння митної варти Держмитслужби України".

     1.2.9. Пiдпункт 5.5.7 викласти в такiй редакцiї:

     "5.5.7. Пiдписувати вiдповiдi на:

     - листи, орiєнтування тощо, що надходять безпосередньо до служби вiд Департаменту боротьби з контрабандою та Управлiння митної варти Держмитслужби України;

     - звернення, скарги, запити й пропозицiї, що надходять безпосередньо до служби вiд митних, правоохоронних та iнших державних органiв, юридичних i фiзичних осiб".

     1.2.10. Пункт 5.7 викласти в такiй редакцiї:

     "5.7. Начальник служби має заступникiв з основних напрямiв дiяльностi. Їх кiлькiсть установлюється Головою Держмитслужби України за пропозицiєю начальника служби, письмово погодженою керiвниками Департаменту боротьби з контрабандою та Управлiння митної варти".

     1.2.11. Доповнити Положення пунктами 5.11 i 5.12 такого змiсту:

     "5.11. Рiшення про проведення позачергової атестацiї начальника служби приймається Головою Держмитслужби України на пiдставi пропозицiї керiвника Департаменту боротьби з контрабандою, Управлiння митної варти або начальника митницi (в останньому випадку - за погодженням з Департаментом боротьби з контрабандою та Управлiнням митної варти) вiдповiдно до Порядку проведення атестацiї посадових осiб митної служби, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.02 N 1984.

     5.12. Рiшення про проведення позачергової атестацiї iнших посадових осiб служби приймається спiльно начальником митницi i начальником служби вiдповiдно до Порядку проведення атестацiї посадових осiб митної служби, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.02 N 1984".

     У зв'язку з цим пункти 5.11 - 5.13 уважати вiдповiдно пунктами 5.13 - 5.15.

     2. Начальникам регiональних митниць, митниць привести у вiдповiднiсть до цього наказу структуру й штатний розпис митницi, розподiл обов'язкiв мiж начальником митницi та його заступниками й подати їх на затвердження до Держмитслужби України.

     3. Заступникам начальникiв митниць - начальникам служб митної варти та боротьби з контрабандою в тижневий строк:

     3.1. Привести у вiдповiднiсть до цього наказу Положення про службу боротьби з контрабандою та митної варти вiдповiдної митницi.

     3.2. Унести вiдповiднi змiни до положень про структурнi пiдроздiли служби боротьби з контрабандою та митної варти й до посадових iнструкцiй її працiвникiв.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Русскова В.А.

Голова Служби О.Б.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.