Документ скасований: Постанова КМУ № 450 від 21.05.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 30 листопада 2005 р. N 1119


Деякi питання ввезення (пересилання) товарiв у спецiальнi (вiльнi) економiчнi зони та вивезення товарiв за їх межi

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 25 березня 2006 року N 366

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Поширити дiю пункту 1 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 листопада 2004 р. N 1524 "Про порядок випуску, обiгу i погашення простих векселiв при ввезеннi (пересиланнi) на митну територiю України товарiв з метою ремонту" (Офiцiйний вiсник України, 2004 р., N 46, ст. 3016) на суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, що реалiзують iнвестицiйнi проекти у спецiальних (вiльних) економiчних зонах, на територiї яких забезпечується виконання заходiв i дотримання вимог, передбачених главою 36 Митного кодексу України, при ввезеннi (пересиланнi) товарiв (крiм пiдакцизних товарiв та товарiв 1 - 24 груп УКТЗЕД) в рамках реалiзацiї iнвестицiйних проектiв з метою здiйснення операцiй, зазначених у статтi 231 Кодексу, iз встановленням строку переробки таких товарiв вiдповiдно до статтi 232 Кодексу.

     Дiя зазначеного пункту поширюється на суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi за умови:

     внесення їх до перелiку суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, що реалiзують iнвестицiйнi проекти у спецiальних (вiльних) економiчних зонах, який ведеться Державною митною службою (далi - перелiк);

     здiйснення митними органами митного контролю та митного оформлення товарiв безпосередньо в таких зонах;

     що товари походженням iз спецiальних (вiльних) економiчних зон не ввозяться на митну територiю України в митному режимi реiмпорту.

     2. Установити, що:

     особливостi ввезення (пересилання) товарiв у спецiальнi (вiльнi) економiчнi зони та вивезення товарiв за їх межi, визначенi у пунктi 1 цiєї постанови, застосовуються лише пiсля видачi Мiнiстерством фiнансiв за поданням Державної митної служби органовi управлiння спецiальної (вiльної) економiчної зони або суб'єктовi пiдприємницької дiяльностi свiдоцтва про вiдповiднiсть технiчного оснащення та облаштування територiї спецiальної (вiльної) економiчної зони встановленим вимогам (далi - свiдоцтво);

     на перiод до отримання свiдоцтва, але не бiльше нiж протягом шести мiсяцiв пiсля набрання чинностi цiєю постановою, особливостi ввезення (пересилання) товарiв у спецiальнi (вiльнi) економiчнi зони та вивезення товарiв за їх межi, визначенi у пунктi 1 цiєї постанови, застосовуються до суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, що реалiзують iнвестицiйнi проекти у спецiальних (вiльних) економiчних зонах, об'єкти митної iнфраструктури яких Державною митною службою прийнято в експлуатацiю згiдно з актом та внесено до перелiку.

(абзац третiй пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.03.2006 р. N 366)

     3. Державнiй митнiй службi, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Мiнiстерству фiнансiв та Державнiй податковiй адмiнiстрацiї затвердити вимоги до технiчного оснащення та облаштування територiї спецiальної (вiльної) економiчної зони, в тому числi до спорудження огорожi по периметру зони, та вимоги до контролю за перемiщенням товарiв через кордони спецiальної (вiльної) економiчної зони.

     4. Державнiй митнiй службi:

     затвердити за погодженням з Мiнiстерством фiнансiв у десятиденний строк порядок ведення перелiку суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, що реалiзують iнвестицiйнi проекти у спецiальних (вiльних) економiчних зонах; внести до перелiку данi про суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, визначених в абзацi третьому пункту 2 цiєї постанови, протягом п'яти днiв пiсля затвердження порядку ведення перелiку; забезпечити ведення перелiку вiдповiдно до пункту 1 цiєї постанови.

     5. Мiнiстерству фiнансiв та Державнiй митнiй службi затвердити форму свiдоцтва про вiдповiднiсть технiчного оснащення та облаштування територiї спецiальної (вiльної) економiчної зони встановленим вимогам.

     6. У разi виявлення фактiв порушення вимог до технiчного оснащення та облаштування територiї спецiальної (вiльної) економiчної зони Державна митна служба зупиняє на тридцять календарних днiв оформлення товарiв з урахуванням особливостей, передбачених пунктом 1 цiєї постанови. У разi незабезпечення усунення всiх порушень протягом зазначеного строку Мiнiстерство фiнансiв скасовує рiшення про видачу свiдоцтва.

     7. У разi виявлення факту ввезення товару походженням iз спецiальної (вiльної) економiчної зони на митну територiю України в митному режимi реiмпорту Державна митна служба виключає з перелiку суб'єкта пiдприємницької дiяльностi - виробника такого товару.

     8. Рекомендувати Торгово-промисловiй палатi зазначати в сертифiкатi походження на українськi товари, виробленi у спецiальних (вiльних) економiчних зонах, на територiї яких забезпечується виконання заходiв i дотримання вимог, передбачених главою 36 Митного кодексу України, назву спецiальної (вiльної) економiчної зони.

     9. Державнiй митнiй службi забезпечити подання Мiнiстерству фiнансiв iнформацiї щодо виконання умов, визначених цiєю постановою, за формою, встановленою Мiнiстерством фiнансiв.

     10. Ця постанова набирає чинностi з дня опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ЄХАНУРОВ

Iнд.42

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.