ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

11.01.06 N 11/4-18/56-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
(крiм Енергетичної)
Начальникам митниць


Про заборону ввезення в Україну тварин, птицi, сировини та продукцiї з них з окремих країн

     Для використання в роботi надсилаємо отриманi вiд Державного департаменту ветеринарної медицини iнформацiйнi повiдомлення (вiд 26.12.2005 N 15-2/4773, N 15-2/4774, N 15-2/4778 та N 15-2/4779) про заборону ввезення в Україну тварин, птицi, сировини та продукцiї з них з окремих країн.

     1. Згiдно з офiцiйним повiдомленням Мiжнародного епiзоотичного бюро зареєстровано захворювання птицi хворобою Ньюкасла у Швецiї.

     Забороняється iмпорт в Україну з територiї Швецiї птицi, сировини та продуктiв з неї.

     Ввiз iнших продуктiв та сировини з цiєї країни повинен здiйснюватись згiдно з ветеринарними вимогами щодо iмпорту в Україну об'єктiв ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду.

     2. Згiдно з офiцiйним повiдомленням Мiжнародного епiзоотичного бюро зареєстровано захворювання птицi хворобою Ньюкасла у Данiї.

     Забороняється iмпорт в Україну з територiї Данiї птицi, сировини та продуктiв з неї.

     Ввiз iнших продуктiв та сировини з цiєї країни повинен здiйснюватись згiдно з ветеринарними вимогами щодо iмпорту в Україну об'єктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду.

     3. Згiдно з офiцiйним повiдомленням Мiжнародного епiзоотичного бюро в Росiйськiй Федерацiї (Амурська область) зареєстровано захворювання тварин на ящур.

     Забороняється iмпорт в Україну з вказаної неблагополучної адмiнiстративної територiї Росiйської Федерацiї сприйнятливих до ящуру тварин, а також продуктiв та сировини з них.

     Ввiз з цiєї країни iнших вантажiв, пiдконтрольних службi державної ветеринарної медицини повинен здiйснюватись згiдно з ветеринарними вимогами щодо iмпорту в Україну об'єктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду.

     4. У зв'язку iз стабiлiзацiєю епiзоотичної ситуацiї та локалiзацiєю ящуру лише в штатах Мато Гросо до Сул та Парана Федеративної Республiки Бразилiя, забороняється ввезення в Україну з вищевказаних адмiнiстративних територiй Федеративної Республiки Бразилiя сприйнятливих до ящуру тварин та продукцiї тваринного походження з них.

     Ввезення з цiєї країни iнших вантажiв, пiдконтрольних службi державної ветеринарної медицини, повинно здiйснюватись вiдповiдно до ветеринарних вимог щодо iмпорту в Україну об'єктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду.

     Вважати такою, що втратила чиннiсть заборона на ввезення сприйнятливих тварин та продукцiї тваринного походження з них вiд 17.11.2005 N 15-2/4128.

     Додатково. Наводимо текст повiдомлення Головного державного iнспектора ветеринарно медицини вiд 17.11.2005 N 15-2/4128 (вх. Держмитслужби вiд 28.12.2005 N 28217/10).

     "У зв'язку з поширенням ящуру на територiї Федеративної Республiки Бразилiя, забороняється ввезення в Україну з всiєї територiї Федеративної Республiки Бразилiя сприйнятливих до ящуру тварин та продукцiї тваринного походження з них.

     Ввезення з цiєї країни вантажiв, що вийшли до введення в дiю даної заборони повинно здiйснюватись згiдно з дiючим порядком.

     Ввезення з цiєї країни iнших вантажiв, пiдконтрольних службi державної ветеринарної медицини повинно здiйснюватись вiдповiдно до ветеринарних вимог щодо iмпорту в Україну об'єктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду."

Заступник Голови Служби О.П. Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.