МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА

11.01.2006 N 30-1-11-5/14

 

Мiнiстерство економiки України
Служба безпеки України
Державна митна служба України


Щодо зовнiшньоекономiчних операцiй з продукцiєю з осетрових видiв риб

     Цим повiдомляємо, що Секретарiатом Конвенцiї з мiжнародної торгiвлi рiдкiсними та зникаючими видами дикої флори та фауни (CITES), у зв'язку з загрозливим станом запасiв осетрових у країнах їх ареалу, не ухвалено рiшення щодо узгоджених обсягiв експорту iкри осетрових на 2006 рiк з країн походження, в тому числi Росiї, Iрану, Азербайджану, країн Придунав'я тощо. Це означає введення заборони на мiжнародну торгiвлю iкрою осетрових дикого походження. На продукцiю, отриману вiд осетрових, що утримуються в штучних умовах (продукцiю аквакультури), це положення не поширюється.

     Укрдержрибгосп як адмiнiстративний орган CITES в Українi з осетрових видiв риб нагадує про особливi умови зовнiшньої торгiвлi осетровими, викладенi у постановi Кабiнету Мiнiстрiв України N 1822 вiд 13 грудня 2000 року, та просить взяти до уваги згадане рiшення CITES.

     Таким чином, до появи додаткового роз'яснення з боку Секретарiату CITES будь-якi зовнiшньоекономiчнi операцiї з iкрою осетрових дикого походження мають бути забороненi, а вся продукцiя, що надходитиме з країн походження осетрових протягом дiї тимчасової заборони на територiю України, навiть за наявностi вiдповiдних сертифiкатiв походження CITES, повинна вважатись незаконною.

     Просимо сприяти виконанню мiжнародних зобов'язань України як сторони CITES, а також довести зазначену iнформацiю до суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

    Додатки: 1) прес-релiз CITES - на 2 арк.
2) роздрукiвка з сайту Всесвiтньої мережi з охорони довкiлля - на 5 стор.
3) роздрукiвка з сайту "Агроперспектива"- на 1 стор
 
Голова
О.С.Качний
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.