ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

16.03.2006 р. N 19/152-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про запланованi змiни зовнiшнього вигляду книжки МДП

     Для врахування в роботi повiдомляємо, що згiдно з iнформацiєю Асоцiацiї мiжнародних автомобiльних перевiзникiв України з 01.04.06 набудуть чинностi новi правила, що стосуються зовнiшнього вигляду книжки МДП. Новi правила, перш за все, будуть стосуватись:

     1. Зобов'язання з 01.04.06 вказувати унiкальний iдентифiкацiйний номер Користувача в графi 3 обкладинки книжки МДП, графi 4 жовтого вантажного манiфесту та на внутрiшнiх вiдривних листках, та в графi 5 протоколу книжки МДП.

     2. Впровадження нової версiї книжки МДП, яка буде мiстити запис "iдентифiкацiйний номер" в графi 3 обкладинки книжки МДП, у графi 4 жовтого вантажного манiфесту та на внутрiшнiх вiдривних листках, та в графi 5 протоколу книжки МДП.

     Також буде внесено номер книжки МДП в якостi штрих-коду на жовтому вантажному манiфестi та протоколi книжки МДП.

     Введення нової версiї книжки МДП в практику мiжнародних автомобiльних перевезень по системi МДП попередньо заплановано на березень 2006 року. При цьому, дiюча версiя книжки МДП буде вважатись дiйсною для митного оформлення до 1-го жовтня 2007 року.

     Крiм того, для врахування в роботi направляємо копiю листа МСАТ вiд 09.02.06 G6891 у перекладi на українську мову.

     Додаток: на 2 арк.

Начальник Управлiння контролю за перемiщенням вантажiв В.Луговець

 

Циркулярний лист N 2

Женева, 09 лютого 2006 року

     Iнформацiя для Асоцiацiй, якi видають книжки МДП, якою пiдтверджується набрання чинностi з 1 квiтня 2006 року статтi, що стосується унiкального iдентифiкацiйного номеру Користувача.

     Адресовано: Асоцiацiям, якi видають книжки МДП, та Гарантiйним Асоцiацiям. В електронному варiантi та поштою.

     5 сiчня 2006 року ООН пiдтвердила, що не було отримано заперечень вiдносно статтi по унiкальному iдентифiкацiйному номеру Користувача. Кiнцевий строк подання заперечень було встановлено до 31 грудня 2005 року. Внаслiдок цього, наступнi правила вступлять в силу 1 квiтня 2006 року.

     зобов'язання з 1 квiтня 2006 року вказувати унiкальний iдентифiкацiйний ноомер Користувача в рядку N 3 обкладинки книжки МДП, рядку N 4 жовтого вантажного манiфесту та на внутрiшнiх ввiдривних листках в 5-ому рядку протоколу книжки МДП.

     впровадження нової версiї книжки МДП яка буде мiстити запис "iдентифiкацiйний номер" яка в графi N3 обкладинки книжки МДП, у графi N 4 жовтого вантажного манiфесту та на внутрiшнiх вiдривних листках графи N 5 протоколу книжки МДП.

     МСАТ також отримав згоду Адмiнiстративного комiтету додати номер книжки МДП в якостi штрих-коду на жовтому вантажному манiфестi та протоколi книжки МДП у новiй версiї книжки МДП. Ця мipa забезпечить автоматичний контроль присвоєння номеру книжцi МДП шд час їx друкування, що пiдвищить їx якiсть.

     МСАТ вже прийняв необхiднi кроки разом з органiзацiєю, що друкує книжки МДП для того, щоб розпочати друкування нової версiї книжок МДП та в березнi дозволити Асоцiацiям, що їx видають отримати їx якомога швидше, враховуючи запланованi поставки Асоцiацiям, що їх видають. Дана верая книжки МДП, яка використовується Асоцiацiями, буде якнайшвидше та автоматично замiнена новою вepciєю книжки МДП протягом весни.

     Ми нагадуемо Вам, що поточна версiя книжки МДП буде вважатись дiйсною при наданнi її митницi вiдправлення до 1 жовтня 2007 року. Положення посiбника МДП для Асоцiацiї стосовно часових рамок по видачi та поверненнi книжок МДП залишаються дiйсними.

     Додаток 1: Загальна кiлькiсть змiн, якi мiстяться в новiй версiї книжки МДП, яка починае дiяти з 1 квiтня 2006 року, порiвняно з дiючою вepciєю книжки.

 

Додаток N 1

     Змiни, якi мiстяться в новiй версiї книжки МДП, яка починае дiяти с 1 квiтня 2006 року, порiвняно з дiючою вepciєю книжки.

     Нова версия книжки МДП вiдрiзняється вiд дiючої версiї за такими параметрами:

Змiни
Положения в книжцi МДП

Змiни Положения в книжцi МДП Дiюча версiя Книжки МДП Нова вepciя книжки МДП
Серiйнi номера Bci сторiнки До (JX) 50.999.999 (MX) 51.000.000 та бiльше
Надрукованi Сторiнки 3-й рядок обкладинки Iм'я, адреса, країна Iдентифiкацiйний номер, iм'я, адреса, краша
4-й рядок жовтого вантажного манiфесту надрукованого нацiональною мовою Користувач книжки МДП (найменування, адреса, країна) Користувач книжки МДП (iдентифiкацiйний номер, найменування, адреса та країна)
4-й рядок вcix внутрiшнiх вiдривних лиcткiв N1 та N2 Користувач книжки МДП (найменування, адреса, країна) Користувач книжки МДП (iдентифiкацiйний номер, найменування, адреса та країна)
5 рядок протоколу книжки МДП Користувач книжки МДП Користувач книжки МДП (iдентифiкацiйний номер, найменування, адреса та країна)
Жовтий вантажний манiфест та протокол книжки МДП 3 лiвого боку у верхнiй частинi сторiнки - Добавлено серiйний номер та штрих-код
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.