ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

23.03.06 N 11/4-16/3110-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     Повiдомляємо, що 22 березня 2006 року пiдписано Меморандум про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та закритим акцiонерним товариством "ТеплоСервiс" (N 80), який набуває чинностi з дня його пiдписання.

     Звертаємо увагу керiвникiв на положення згаданого Меморандуму щодо зобов'язань Держмитслужби України й митних органiв, а також на необхiднiсть запровадження окремого контролю щодо виконання таких зобов'язань.

     Додаток на 3 арк.

Заступник Голови Служби О.Шейко

 

МЕМОРАНДУМ N 80

про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та закритим акцiонерним товариством "ТеплоСервiс"

22 березня 2006 року

м. Київ

     Державна митна служба України в особi Голови Служби Єгорова Олександра Борисовича та закрите акцiонерне товариство "ТеплоСервiс" в особi директора Селезньова Леонiда Яновича, визначаючи необхiднiсть повного подолання тiньових механiзмiв ввезення в Україну побутових електричних акумуляцiйних водонагрiвачiв, створення надiйних бар'єрiв для надходження на споживчий ринок продукцiї без сплати визначених чинним законодавством податкiв i зборiв;

     бажаючи сприяти цим цiлям шляхом укладення взаємних домовленостей про поєднання зусиль при проведеннi спiльних чи скоординованих заходiв;

     прагнучи забезпечити максимальну ефективнiсть здiйснюваних заходiв при досягненнi спiльних цiлей;

     пiдтверджуючи спiльне бажання забезпечити в рамках чинного законодавства баланс iнтересiв держави та суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi;

     враховуючи необхiднiсть удосконалення законодавства для сприяння у досягненнi спiльної мети;

     домовились про таке:

     Стаття 1.

     Сприяти удосконаленню нормативно-правової бази у питаннях оподаткування товарiв при здiйсненнi зовнiшньоекономiчних операцiй. Iнформувати про пiдготовку та проводити обмiн думками при пiдготовцi проектiв регуляторних актiв у зазначенiй сферi.

     Стаття 2.

     Для вивчення цiн на побутовi електричнi акумуляцiйнi водонагрiвачi, з метою використання цiєї iнформацiї при здiйсненнi митного оформлення таких товарiв, сторони будуть спiвпрацювати з Торгiвельно-промисловою палатою України та Українським науково-дослiдним iнститутом електропобутових машин "Веста".

     Стаття 3.

     Надавати необхiдну iнформацiю в обумовлених обсягах на запит iншої сторони за заздалегiдь погодженою формою i в обумовленi термiни.

     Сприяти отриманню необхiдної iнформацiї про цiни на побутовi електричнi акумуляцiйнi водонагрiвачi, якi iмпортуються на територiю України, в економiчних мiсiях при Посольствах України за кордоном, в митних органах країн - виробникiв товарiв, або iншим доступним законним шляхом.

     Стаття 4.

     Проводити за домовленiстю спiльнi заходи, спрямованi на пiдвищення ефективностi спiвпрацi у питаннях повноти оподаткування товарiв при здiйсненнi зовнiшньоекономiчних операцiй.

     Стаття 5.

     Координувати заходи, що представляють взаємний iнтерес i спiльне проведення яких може пiдвищити їх ефективнiсть, в тому числi, сприяти залученню учасникiв iмпорту в Україну побутових електричних акумуляцiйних водонагрiвачiв з метою поєднання зусиль для подолання тiньових механiзмiв ввезення на територiю України цiєї технiки.

     Стаття 6.

     Встановити, що реалiзацiя положень, передбачених статтями 1-5, та проведення вiдповiдних заходiв в рамках їх реалiзацiї здiйснюється сторонами на пiдставi протоколiв, що пiдписуються сторонами за погодженою процедурою.

     Стаття 7.

     Ввести у практику роботи по реалiзацiї положень цього Меморандуму проведення консультацiй та пiдготовки пропозицiй щодо вирiшення питань, що представляють взаємний iнтерес у сферi оподаткування товарiв при здiйсненнi зовнiшньоекономiчних операцiй, а також питань, пов'язаних з оптимiзацiєю процедур митного контролю та оформлення.

     Стаття 8.

     Закрите акцiонерне товариство "ТеплоСервiс" зобов'язується подавати достовiрну iнформацiю щодо вартостi побутових електричних акумуляцiйних водонагрiвачiв та матерiалiв, що використовуються для їх виготовлення.

     Стаття 9.

     Закрите акцiонерне товариство "ТеплоСервiс" зобов'язується надавати Держмитслужбi неупереджену об'єктивну iнформацiю про:

     - випадки зловживань службовим становищем працiвниками митного органу України пiд час здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв та транспортних засобiв;

     - випадки створення штучних перепон працiвниками митного органу при здiйсненнi зовнiшньоекономiчної дiяльностi, прояви здирництва та корупцiї;

     - пiдготовку до незаконного перемiщення товарiв та предметiв через митний кордон України.

     Стаття 10.

     У рамках спiвробiтництва, у разi потреби, ЗАТ "ТеплоСервiс" зобов'язується надавати достовiрну iнформацiю, свiдчення, вiдомостi, висновки експерта з питань, що стосуються побутових електричних акумуляцiйних водонагрiвачiв, у справах про порушення митних правил, судах.

     Стаття 11.

     У рамках спiвробiтництва Державна митна служба України оперативно реагує на заяви та звернення Закритого акцiонерного товариства "ТеплоСервiс".

     Стаття 12.

     Сторони зобов'язуються дотримуватися конфiденцiйностi з усiх питань, що випливають з цього Меморандуму про спiвпрацю у боротьбi з корупцiєю.

     Стаття 13.

     Iнформацiя, отримана в рамках виконання цього Меморандуму, за винятком iнформацiї, яка не пiдлягає розголошенню вiдповiдно до законодавства, може бути доступною для всiх зацiкавлених учасникiв Сторiн.

     Стаття 14.

     Меморандум укладено у 2 примiрниках. Термiн дiї Меморандуму - 1 рiк iз дня пiдписання. Пiсля закiнчення термiну дiї Меморандуму вiн може бути подовжений за взаємною згодою Сторiн.

     Стаття 15.

     У випадку прийняття актiв законодавства, якi б унеможливлювали реалiзацiю окремих положень цього Меморандуму чи робили б їх запровадження недоцiльними, Сторони звiльнятимуться вiд будь-яких подальших зобов'язань за цим Меморандумом.

     На пiдтвердження цього уповноваженi у вiдповiдному порядку особи пiдписали цей Меморандум.

Вiд Державної митної служби України
Голова Служби
О.Б. Єгоров
Вiд ЗАТ "ТеплоСервiс"
Директор
Л.Я. Селезньов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.