МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА IНСПЕКЦIЯ З КОНТРОЛЮ ЯКОСТI ЛIКАРСЬКИХ ЗАСОБIВ

ПОВIДОМЛЕННЯ

вiд 03.08.2006 р. N 3043/07-25


     Державна iнспекцiя з контролю якостi лiкарських засобiв МОЗ України наголошує.

     Останнiм часом почастiшали випадки надання виробниками архiвних зразкiв лiкарських засобiв у недостатнiй кiлькостi для проведення контролю їх якостi за визначеними Державною iнспекцiєю з контролю якостi лiкарських засобiв МОЗ України показниками АНД. Недостатня кiлькiсть зразкiв унеможливлює здiйснення державного контролю якостi лiкарських засобiв. За повiдомленнями виробникiв, цей факт пояснюється обмеженою кiлькiстю зразкiв лiкарських засобiв в архiвi вiддiлу контролю якостi пiдприємств.

     Враховуючи вищезазначене, рекомендуємо при виробництвi лiкарських засобiв в архiв вiддiлу контролю якостi пiдприємства закладати таку кiлькiсть архiвних зразкiв, якої вистачало б на три аналiзи за всiма показниками АНД.

     В разi виявлення субстандартних лiкарських засобiв пiд час здiйснення державного контролю та недостатньої кiлькостi зразкiв вiдповiдних серiй препаратiв в архiвi виробника, рiшення щодо обiгу зазначених лiкарських засобiв будуть прийматись на пiдставi результатiв контролю якостi зразкiв, вилучених з оптової та роздрiбної реалiзацiї.

В. о. Головного державного iнспектора України з контролю якостi лiкарських засобiв В. Онищенко

"Еженедельник АПТЕКА", N 30, 7 серпня 2006 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.