МIНIСТЕРСТВО ПРОМИСЛОВОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

15.03.2007 N 103


Про затвердження Порядку конкурсного вiдбору iнновацiйних та iнвестицiйних проектiв, спрямованих на створення та впровадження у виробництво сучасної технiки у сферi лiтакобудування та космiчної галузi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 березня 2007 р. за N 242/13509


     Вiдповiдно до пункту 2 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.02.2007 N 226 "Про затвердження Порядку використання у 2007 роцi коштiв, передбачених у державному бюджетi для пiдтримки лiтакобудування та космiчної галузi, спрямованої на створення та впровадження у виробництво сучасної технiки, шляхом здешевлення кредитiв" наказую:

     1. Затвердити Порядок конкурсного вiдбору iнновацiйних та iнвестицiйних проектiв, спрямованих на створення та впровадження у виробництво сучасної технiки у сферi лiтакобудування та космiчної галузi (далi - Порядок), що додається.

     2. Департаменту науково-технiчного та iнновацiйно-iнвестицiйного забезпечення (Ноговiцин О.В.):

     2.1. У встановленому порядку подати наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     2.2. Пiдготувати проект наказу Мiнiстерства промислової полiтики України про затвердження складу Мiжвiдомчої конкурсної комiсiї вiдбору iнновацiйних та iнвестицiйних проектiв, спрямованих на створення та впровадження у виробництво сучасної технiки у сферi лiтакобудування та космiчної галузi, до якої включити (за згодою) представникiв Мiнiстерства освiти i науки України, Мiнiстерства фiнансiв України, Мiнiстерства економiки України та Нацiонального космiчного агентства України.

     3. Департаменту адмiнiстративно-господарського забезпечення (Горник В.Г.) забезпечити публiкацiю цього наказу в засобах масової iнформацiї.

     4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Мiнiстр промислової полiтики України А.Головко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства промислової полiтики України
15.03.2007 N 103
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 березня 2007 р. за N 242/13509

ПОРЯДОК
конкурсного вiдбору iнновацiйних та iнвестицiйних проектiв, спрямованих на створення та впровадження у виробництво сучасної технiки у сферi лiтакобудування та космiчної галузi

     1. Цей Порядок визначає механiзм проведення на конкурсних засадах вiдбору iнновацiйних та iнвестицiйних проектiв, спрямованих на створення та впровадження у виробництво сучасної технiки у сферi лiтакобудування та космiчної галузi, якi реалiзуються за рахунок кредитiв банкiв з частковим вiдшкодуванням вiдсоткових ставок за рахунок коштiв державного бюджету за кодом програмної класифiкацiї видаткiв 2601320 "Державна пiдтримка лiтакобудування та космiчної галузi на створення та впровадження у виробництво сучасної технiки через механiзм здешевлення кредитiв".

     2. Iнновацiйнi та iнвестицiйнi проекти (далi - Проекти) на конкурс подають пiдприємства лiтакобудiвної та космiчної галузi, якi спрямованi на створення та впровадження у виробництво сучасної технiки у сферi лiтакобудування та космiчної галузi.

     3. Конкурсний вiдбiр Проектiв (далi - конкурс) здiйснюється Мiжвiдомчою конкурсною комiсiєю з вiдбору iнновацiйних та iнвестицiйних проектiв у лiтакобудiвнiй та космiчнiй галузi (далi - Комiсiя), склад якої затверджується наказом Мiнiстерства промислової полiтики України (далi - Мiнпромполiтики України).

     До складу Комiсiї входять представники Мiнiстерства промислової полiтики України, а також представники Мiнiстерства економiки України, Мiнiстерства фiнансiв України, Мiнiстерства освiти i науки України, Нацiонального космiчного агентства України (за згодою).

     Комiсiя у своїй роботi керується вимогами цього Порядку.

     Iнформацiйне та органiзацiйно-технiчне забезпечення роботи Комiсiї здiйснює Департамент науково-технiчного та iнновацiйно-iнвестицiйного забезпечення Мiнпромполiтики України.

     4. Комiсiя розмiщує оголошення про проведення конкурсу Проектiв у друкованих засобах масової iнформацiї та на веб-порталi Мiнпромполiтики України, яке повинне мiстити таку iнформацiю:

     умови та мiсце його проведення;

     граничний строк подання на конкурс Проектiв та документiв, необхiдних для участi у конкурсi.

     5. Для участi в конкурсi заявник подає до Мiнпромполiтики України такi документи:

     вiдомостi про найменування, мiсцезнаходження юридичної особи, номер телефону, прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника;

     копiї нотарiально засвiдчених установчих документiв, документiв про його державну реєстрацiю та взяття на облiк в органах державної податкової служби;

     копiї форм фiнансової звiтностi (форми N 1, 2 , 3 бухгалтерського облiку), визначених наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 березня 1999 року N 87 "Про затвердження Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку" та зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 21 червня 1999 року за N 391/3684, за останнi два роки на момент останньої звiтної дати;

     iнформацiю про наявнiсть заборгованостi перед бюджетами та державними цiльовими фондами;

     виписку з реєстру прав власникiв iменних цiнних паперiв (для акцiонерних товариств);

     договiр про намiри кредитування Проекту, укладеного мiж виконавцем Проекту i банком;

     iнвестицiйний або iнновацiйний проект;

     висновок комплексної державної експертизи iнвестицiйного проекту та / або свiдоцтва про реєстрацiю iнновацiйного проекту.

     Керiвник заявника вiдповiдає за достовiрнiсть iнформацiї згiдно iз законодавством України.

     6. До участi в конкурсi не допускаються пiдприємства або їх участь у конкурсi може бути припинена, якщо вони:

     визнанi банкрутами або стосовно них порушено справу про банкрутство;

     перебувають у стадiї лiквiдацiї;

     здiйснюють провадження господарської дiяльностi менше двох рокiв;

     подали недостовiрну iнформацiю щодо Проекту або свого фiнансово-економiчного стану;

     є збитковими (не враховуючи пiдприємств, для яких фiнансовим планом передбачено отримання прибутку за пiдсумком року);

     мають заборгованiсть з виплати заробiтної плати;

     мають заборгованiсть перед державним бюджетом за залученими кредитами, а також iз сплати податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв);

     мають невиконанi зобов'язання щодо погашення та обслуговування кредиту;

     не мають достатньо обiгових коштiв для забезпечення поточної дiяльностi;

     не фiнансують частково Проект.

     7. Комiсiя розпочинає приймання документiв на участь у конкурсi з дня публiкацiї оголошення, зазначеного у пунктi 4 цього Порядку.

     Граничний строк подання на конкурс Проектiв повинен бути не меншим нiж 30 днiв вiд дня публiкацiї оголошення про проведення конкурсу.

     8. Поданi на конкурс документи перевiряються секретарем комiсiї та реєструються у книзi реєстрацiї учасникiв конкурсу (далi - книга реєстрацiї). Книга реєстрацiї повинна бути пронумерована, прошнурована i засвiдчена печаткою Мiнпромполiтики України.

     Реєстрацiя документiв проводиться в день їх надходження.

     9. Пiд час вивчення поданих на конкурс документiв Комiсiя проводить перевiрку достовiрностi наданої iнформацiї. У разi виявлення недостовiрної iнформацiї Комiсiя приймає вмотивоване рiшення про вiдхилення участi у конкурсi заявника, про що повiдомляє його протягом 10 днiв з дня реєстрацiї документiв, у письмовiй формi, з обґрунтуванням причин вiдмови.

     10. Документи на участь у конкурсi, одержанi Комiсiєю пiсля закiнчення граничного строку вiдповiдно до пункту 4 цього Порядку, не розглядаються.

     11. Заявник не може бути зареєстрований як учасник конкурсу, якщо документи поданi не в повному обсязi, передбаченому пунктом 5 цього Порядку.

     Поданi не в повному обсязi документи не реєструються i повертаються заявнику iз зазначенням причин повернення.

     12. Заявник може:

     подати на конкурс декiлька Проектiв;

     звернутися до Комiсiї iз запитом стосовно роз'яснення конкурсних вимог;

     вiдкликати Проект, повiдомивши про це Комiсiю у письмовiй формi.

     13. Голова Комiсiї призначає дату i мiсце проведення конкурсного вiдбору.

     14. Комiсiя розглядає та проводить оцiнку Проекту на основi критерiїв, зазначених у пунктi 15 цього Порядку.

     Члени Комiсiї дають оцiнку кожному критерiю проекту за трьохбальною шкалою: "0 балiв" - не вiдповiдає критерiю, "1 бал" - вiдповiдає критерiю не в повнiй мiрi, "2 бали" - вiдповiдає критерiю.

     15. Критерiї вiдбору Проектiв мають бути такими:

     максимальна ефективнiсть використання бюджетних коштiв;

     ефективнiсть Проекту (обсяг прибутку, термiн окупностi, створення нових робочих мiсць, надходження платежiв до бюджету);

     технiчнi основи органiзацiї майбутнього виробництва (технологiя та устаткування, технiчний рiвень нових виробничих фондiв);

     наявнiсть розробленого технiко-економiчного обґрунтування та проектно-кошторисної документацiї;

     наявнiсть ринкiв збуту продукцiї, що вироблятиметься згiдно з Проектом;

     вiдповiднiсть вимогам санiтарно-гiгiєнiчних, радiацiйних, екологiчних, архiтектурних та iнших норм, установлених законодавством;

     часткове фiнансування Проекту.

     16. Проекти, якi отримали найбiльшу кiлькiсть балiв, є Проектами, якi пройшли конкурсний вiдбiр та вважаються переможцями конкурсу.

     17. Рiшення Комiсiї щодо перелiку Проектiв, якi пройшли конкурсний вiдбiр, приймається на закритому засiданнi простою бiльшiстю голосiв у разi участi в голосуваннi не менш як двох третин її членiв, оформляється протоколом, що пiдписується секретарем Комiсiї, затверджується головою Комiсiї, розмiщується протягом п'яти робочих днiв з моменту затвердження протоколу, на веб-порталi Мiнпромполiтики України та доводиться до вiдома заявникiв.

     18. За результатами конкурсного вiдбору Мiнпромполiтики України укладає з виконавцем Проекту - переможцем конкурсу договiр на здешевлення кредитiв, залучених на реалiзацiю iнновацiйних та iнвестицiйних проектiв, за встановленою формою.

Заступник директора департаменту науково-технiчного та iнновацiйно iнвестицiйного забезпечення - начальник вiддiлу В.Луговський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.