МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 26 березня 2007 року N 400


Про затвердження Положення про порядок погодження видачi лiцензiй на експорт та iмпорт товарiв, визначених у додатках 2, 3 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1852

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України 
10 квiтня 2007 р. за N 317/13584


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1852 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та обсягiв квот у 2007 роцi" наказую:

     1. Затвердити Положення про порядок погодження видачi лiцензiй на експорт та iмпорт товарiв, визначених у додатках 2, 3 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1852, що додається.

     2. Провадження справ з погодження видачi лiцензiй на експорт та iмпорт товарiв, визначених у додатках 2, 3 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1852, покласти на Департамент по контролю за виробництвом цiнних паперiв, акцизних марок, документiв суворої звiтностi та голографiчних захисних елементiв (Держзнак).

     3. Департаменту по контролю за виробництвом цiнних паперiв, акцизних марок, документiв суворої звiтностi та голографiчних захисних елементiв (Держзнак) (Штефан В. В.) у встановленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Макацарiя С. М.

Перший вiце-прем'єр-мiнiстр України, Мiнiстр фiнансiв України М. Я. Азаров
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. О. Ващенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства фiнансiв України
вiд 26 березня 2007 р. N 400
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
10 квiтня 2007 р. за N 317/13584

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок погодження видачi лiцензiй на експорт та iмпорт товарiв, визначених у додатках 2, 3 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1852

1. Загальнi положення

     1.1. Цим Положенням установлюється єдиний порядок погодження видачi лiцензiй на iмпорт товарiв, визначених у рядку другому додатка 2, експорт та iмпорт товарiв, визначених у рядках першому та другому додатка 3 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1852 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та обсягiв квот у 2007 роцi" (далi - Постанова).

     1.2. Дiя цього Положення поширюється на суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi незалежно вiд форм власностi.

     1.3. Погодження, яке видає Мiнiстерство фiнансiв України (далi - Мiнiстерство) на видачу лiцензiй на iмпорт товарiв, визначених у рядку другому додатка 2, експорт та iмпорт товарiв, визначених у рядках першому та другому додатка 3 до Постанови, - це документ, який входить до пакета документiв, що додається до заяви про видачу лiцензiї на експорт (iмпорт) товарiв.

2. Порядок звернення до Мiнiстерства для отримання погодження

     2.1. Для отримання погодження суб'єкти пiдприємницької дiяльностi звертаються з листом до Мiнiстерства. До листа додаються такi документи:

     2.1.1. Заява про надання погодження у двох примiрниках (додаток 1).

     2.1.2. Копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю, засвiдчена керiвником суб'єкта пiдприємницької дiяльностi.

     2.1.3. Копiя зовнiшньоекономiчного договору (контракту) з додатками (специфiкацiями товару), засвiдчена керiвником суб'єкта пiдприємницької дiяльностi (додається переклад додаткiв на українську мову в разi, якщо вони викладенi iноземною мовою).

     2.1.4. Копiя експертного висновку про визначення коду товару згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (УКТЗЕД), засвiдчена керiвником суб'єкта пiдприємницької дiяльностi.

     2.1.5. Копiя сертифiката вiдповiдностi або свiдоцтва про визнання iноземного сертифiката вiдповiдностi, або сертифiката про походження товару, засвiдчена керiвником суб'єкта пiдприємницької дiяльностi.

     2.1.6. Копiя технiчного опису на виготовлення поштової марки або аналогiчного виробу (тiльки для товарiв, визначених у рядку другому додатка 2 до Постанови), засвiдчена керiвником суб'єкта пiдприємницької дiяльностi.

     2.1.7. Три контрольних примiрники поштової марки або аналогiчного виробу, виготовленi з тиражних друкарських форм (тiльки для товарiв, визначених у рядку другому додатка 2 до Постанови).

     2.1.8. Копiя лiцензiї на провадження господарської дiяльностi з виготовлення бланкiв цiнних паперiв, документiв суворої звiтностi (тiльки для лiцензiатiв Мiнiстерства), засвiдчена керiвником суб'єкта пiдприємницької дiяльностi.

     2.2. Суб'єкти пiдприємницької дiяльностi несуть вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть наданої iнформацiї, розрахункiв i поданих документiв.

     2.3. Департамент по контролю за виробництвом цiнних паперiв, акцизних марок, документiв суворої звiтностi та голографiчних захисних елементiв (Держзнак) (далi - Департамент) у книзi реєстрацiї заяв про надання погоджень на видачу лiцензiй на експорт та iмпорт товарiв веде реєстрацiю заяв про надання погодження на видачу лiцензiї (додаток 2).

     2.4. Документи, поданi згiдно з пунктом 2.1 цього Положення, у разi одержання погодження заявнику не повертаються.

3. Порядок розгляду Мiнiстерством звернень суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi для отримання погодження

     3.1. Днем подання листа (разом з комплектом документiв, зазначених у пунктi 2.1 цього Положення) до Мiнiстерства вважається день реєстрацiї цього листа у Мiнiстерствi.

     3.2. За результатами розгляду поданих документiв приймається рiшення про надання погодження на видачу лiцензiї на експорт та iмпорт товарiв або рiшення про вiдмову в його наданнi. Рiшення про надання (або вiдмову в наданнi) погодження приймається Мiнiстерством не пiзнiше нiж за 5 робочих днiв вiд дати реєстрацiї листа суб'єкта пiдприємницької дiяльностi у Мiнiстерствi. Рiшення про надання (вiдмову в наданнi) погодження оформляється записом вiдповiдальної особи Департаменту у вiдповiдному роздiлi заяви, один примiрник якої надається заявнику.

     3.3. Якщо наданий комплект документiв вiдповiдає умовам пункту 2.1 цього Положення, то суб'єкту пiдприємницької дiяльностi надається погодження (додаток 3), яке пiдписується уповноваженою особою Мiнiстерства та завiряється гербовою печаткою.

     3.4. Погодження оформляється в одному примiрнику i надається суб'єкту пiдприємницької дiяльностi для подальшого оформлення лiцензiї у встановленому законодавством порядку. До документiв, якi наданi суб'єктом пiдприємницької дiяльностi до Департаменту, долучається копiя погодження.

     3.5. Рiшення про вiдмову в наданнi погодження (у письмовiй формi) може бути прийняте в разi подання документiв з порушенням вимог, зазначених у пунктi 2.1 цього Положення.

     3.6. Рiшення про вiдмову в наданнi погодження на видачу лiцензiї на iмпорт товарiв, визначених у рядку другому додатка 2 до Постанови, експорт та iмпорт товарiв, визначених у рядках першому та другому додатка 3 до Постанови, може бути оскаржене в судовому порядку.

Заступник директора Департаменту по контролю за виробництвом цiнних паперiв, акцизних марок, документiв суворої звiтностi та голографiчних захисних елементiв (Держзнак) В. В. Штефан

 

Додаток 1
до Положення про порядок погодження видачi лiцензiй на експорт та iмпорт товарiв, визначених у додатках 2, 3 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1852

ЗАЯВА
про надання погодження на видачу лiцензiї на експорт та iмпорт товарiв

Заявник  
(для юридичних осiб - повне найменування суб'єкта пiдприємницької дiяльностi, для фiзичних
 
осiб - прiзвище, iм'я, по батьковi, серiя, номер паспорта, коли та ким виданий)
 
(iдентифiкацiйний код (номер) суб'єкта пiдприємницької дiяльностi)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)  
 
Договiр (контракт) з виробником чи особою, якiй передано права виробника  
 
(номер, дата контракту, назва органiзацiї чи прiзвище виробника, постачальника)
 
Предмет договору (контракту)  
(код товару за УКТ ЗЕД, його повна назва, одиниця вимiру,
 
цiна за одиницю вимiру, кiлькiсть, загальна вартiсть товару - словами)
 
 
 
 
   
(прiзвище, iм'я, по батьковi заявника) (пiдпис)

М. П.

ПОГОДЖЕННЯ    
(номер, дата погодження) (ким видане погодження)
 
(посада, прiзвище та iнiцiали вiдповiдальної особи, пiдпис, дата)
  
ВIДМОВЛЕНО У ВИДАЧI ПОГОДЖЕННЯ  
(причини вiдмови)
 
 
ПОДАНI ДОКУМЕНТИ ОТРИМАВ, З ПРИЧИНАМИ ВIДМОВИ ОЗНАЙОМЛЕНИЙ
 
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi, пiдпис)

 

Додаток 2
до Положення про порядок погодження видачi лiцензiй на експорт та iмпорт товарiв, визначених у додатках 2, 3 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 р. N 1852

Книга реєстрацiї
заяв про надання погоджень на видачу лiцензiй на експорт та iмпорт товарiв

N з/п Номер заяви, дата надходження заяви Найменування юридичної особи; прiзвище, iм'я та по батьковi - для фiзичної особи Код товару згiдно з УКТ ЗЕД Одиниця вимiру Кiлькiсть товару Мiсцезнаходження (мiсце проживання), телефон, факс Вiдмiтки про видачу або про вiдмову у видачi погодження Посада, прiзвище, iм'я, по батьковi та пiдпис особи, яка отримує погодження
                 

 

Додаток 3
до Положення про порядок погодження видачi лiцензiй на експорт та iмпорт товарiв, визначених у додатках 2, 3 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 р. N 1852

МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

ПОГОДЖЕННЯ
на видачу лiцензiї на експорт та iмпорт товарiв

__________________
(дата)
N _________
Видане  
(для юридичних осiб - повне найменування суб'єкта пiдприємницької дiяльностi,
 
для фiзичних осiб - прiзвище, iм'я, по батьковi, серiя, номер паспорта, коли та ким виданий)
 
 
(iдентифiкацiйний код (номер) суб'єкта пiдприємницької дiяльностi)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)  
 
Договiр (контракт) з виробником чи особою, якiй передано права виробника  
 
(номер, дата контракту, назва органiзацiї чи прiзвище виробника, постачальника)
Предмет договору (контракту)  
(код товару за УКТ ЗЕД, його повна назва, одиниця вимiру,
 
цiна за одиницю вимiру, кiлькiсть, загальна вартiсть товару - словами)
 
 
 
 
 
Посадова особа Мiнiстерства фiнансiв України  
(посада)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi)
 
(пiдпис)

М. П.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.