МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 4 квiтня 2007 року N 163


Про внесення змiн до наказу Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 24.11.2003 N 543

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 квiтня 2007 р. за N 384/13651


     Вiдповiдно до пункту 7 Порядку вiдбору зразкiв лiкарських засобiв для державного контролю їх якостi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.04.2003 N 610, та з метою удосконалення Порядку визначення вартостi здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв державними iнспекцiями з контролю якостi лiкарських засобiв в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi наказую:

     1. Викласти назву наказу Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 24.11.2003 N 543 "Про затвердження Порядку визначення вартостi здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв державними iнспекцiями з контролю якостi лiкарських засобiв в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 10.12.2003 р. N 1140/8461 (далi - Наказ), в новiй редакцiї:

     "Про затвердження Порядку визначення вартостi здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв Державною iнспекцiєю з контролю якостi лiкарських засобiв Мiнiстерства охорони здоров'я та державними iнспекцiями з контролю якостi лiкарських засобiв в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi".

     1.1. Пункт 1 Наказу викласти в такiй редакцiї:

     "1. Затвердити Порядок визначення вартостi здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв Державною iнспекцiєю з контролю якостi лiкарських засобiв Мiнiстерства охорони здоров'я та державними iнспекцiями з контролю якостi лiкарських засобiв в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi (далi - Порядок), що додається".

     2. Затвердити Змiни та доповнення до Порядку визначення вартостi здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв державними iнспекцiями з контролю якостi лiкарських засобiв в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi, затвердженого наказом Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 24.11.2003 N 543, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 10.12.2003 за N 1140/8461, що додаються.

     3. Державнiй iнспекцiї з контролю якостi лiкарських засобiв Мiнiстерства охорони здоров'я (Онищенко В. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Державнiй iнспекцiї з контролю якостi лiкарських засобiв Мiнiстерства охорони здоров'я забезпечити контроль за безумовним виконанням цього наказу державними iнспекцiями з контролю якостi лiкарських засобiв в Автономнiй республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Мiнiстра Орду О. М.

Мiнiстр Ю. О. Гайдаєв
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. О. Ващенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства охорони здоров'я України
вiд 4 квiтня 2007 р. N 163
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 квiтня 2007 р. за N 384/13651

ЗМIНИ ТА ДОПОВНЕННЯ
до Порядку визначення вартостi здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв державними iнспекцiями з контролю якостi лiкарських засобiв в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi

     1. Назву Порядку викласти в новiй редакцiї:

     "Порядок визначення вартостi здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв Державною iнспекцiєю з контролю якостi лiкарських засобiв Мiнiстерства охорони здоров'я та державними iнспекцiями з контролю якостi лiкарських засобiв в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi" та внести вiдповiднi змiни в додаток.

     2. Пункт 1.2 Порядку пiсля слiв "здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв" доповнити словами "Державною iнспекцiєю з контролю якостi лiкарських засобiв Мiнiстерства охорони здоров'я (далi - Державна iнспекцiя) та" та пiсля слова "пiдпорядкованими" словами "Державнiй iнспекцiї та" далi за текстом.

     3. Пункт 1.3 викласти в такiй редакцiї:

     "1.3. Розрахунки вартостi здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв Державною iнспекцiєю затверджує Головний державний iнспектор з контролю якостi лiкарських засобiв або його заступник.

     Розрахунки вартостi здiйснення контролю якостi лiкарських засобiв територiальними iнспекцiями затверджує начальник територiальної iнспекцiї".

     4. Пункт 2.3 викласти в такiй редакцiї:

     "2.3. Основний персонал - фахiвцi Державної iнспекцiї, територiальної iнспекцiї та/або лабораторiї, якi беруть безпосередню участь у здiйсненнi контролю якостi лiкарських засобiв".

     5. Пункт 2.4 викласти в такiй редакцiї:

     "2.4. Допомiжний персонал - iншi фахiвцi Державної iнспекцiї, територiальної iнспекцiї та/або лабораторiї, якi безпосередньо не виконують контролю якостi лiкарських засобiв, але беруть участь у виробничому процесi".

     6. Пункт 2.5 викласти в такiй редакцiї:

     "2.5. Iнший персонал - персонал, що виконує функцiї управлiння, органiзацiї та обслуговування лабораторiї та/або Державної iнспекцiї, територiальної iнспекцiї (працiвники адмiнiстрацiї, адмiнiстративно-господарської частини)".

     7. Пункт 3.1 пiсля слова "розраховується" доповнити словами "Державною iнспекцiєю та" далi за текстом.

     8. Пункт 3.3 пiсля слова "витрат" доповнити словами "спецiального фонду кошторису".

     9. У пунктi 3.3.1 замiсть слiв "оплати працi працiвникiв територiальних iнспекцiй" зазначити слова "оплати працi фахiвцiв Державної iнспекцiї, територiальних iнспекцiй та/або лабораторiй" далi за текстом.

     10. Пункт 3.3.4 викласти у такiй редакцiї:

     "3.3.4. Непрямi витрати визначаються як коефiцiєнт спiввiдношення непрямих статей витрат попереднього звiтного перiоду до витрат на заробiтну плату основного персоналу.

     До непрямих витрат входять:

     заробiтна плата допомiжного та iншого персоналу, нарахування на неї;

     витрати на придбання предметiв, матерiалiв, обладнання та iнвентарю;

     витрати на оплату транспортних послуг та утримання транспортних засобiв;

     витрати на оренду;

     витрати на поточний ремонт обладнання, iнвентарю та будiвель, технiчне обслуговування обладнання;

     витрати на послуги зв'язку;

     витрати на службовi вiдрядження;

     витрати на оплату комунальних послуг та енергоносiїв;

     знос основних засобiв, нарахований за попереднiй звiтний рiк;

     iншi загальнi витрати, пов'язанi з проведенням контролю якостi лiкарських засобiв".

     11. У пунктi 4.1 замiсть слiв "територiальна iнспекцiя виставляє" зазначити "Державна iнспекцiя та/або територiальна iнспекцiя виставляє суб'єктам господарської дiяльностi" далi за текстом.

     12. Пункт 4.3 пiсля слiв "лiкарських засобiв" доповнити словами "в Державнiй iнспекцiї є Головний державний iнспектор з контролю якостi лiкарських засобiв або його заступник, а" далi за текстом.

Заступник Головного державного iнспектора України з контролю якостi лiкарських засобiв А. Д. Захараш
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.