ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

20.04.2007р. N 11/7-16/4135-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     Повiдомляємо, що 16 квiтня 2007 року пiдписано Меморандум про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та Нацiональною асоцiацiєю розвитку торгiвлi та сервiсу (N 6) та Протокол про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та учасниками ринку iмпорту побутової технiки в Україну (N 5) (далi - Протокол), якi набули чинностi з дня їх пiдписання.

     Звертаємо увагу керiвникiв на необхiднiсть дотримання положень вказаних документiв, що стосуються зобов'язань Держмитслужби України й митних органiв, а також запровадження окремого контролю щодо виконання таких зобов'язань.

     Учасниками Протоколу надано додаток N 1 вiд 16.04.07 з довiдковим рiвнем цiн на деякi види побутової технiки за вiдомостями якого Управлiнням митної вартостi проводиться монiторинг митних оформлень.

     Додаток на 9 арк.

Заступник Голови Служби А.Є.Гутник

 

МЕМОРАНДУМ ПРО СПIВПРАЦЮ N 6

МIЖ ДЕРЖАВНОЮ МИТНОЮ СЛУЖБОЮ УКРАЇНИ ТА НАЦIОНАЛЬНОЮ АСОЦIАЦIЄЮ РОЗВИТКУ ТОРГIВЛI ТА СЕРВIСУ

16.04.07

     Державна митна служба України в особi Голови Служби Єгорова Олександра Борисовича та Нацiональна асоцiацiя розвитку торгiвлi та сервiсу в особi Близнюка Андрiя Сергiйовича (далi - Сторони)

     визначаючи необхiднiсть повного подолання тiньових механiзмiв ввезення в Україну товарiв, створення надiйних бар'єрiв на шляху надходження на споживчий ринок товарiв без сплати визначених чинним законодавством податкiв i зборiв;

     бажаючи сприяти цим цiлям шляхом укладення взаємних домовленостей про поєднання зусиль при проведеннi спiльних чи скоординованих заходiв;

     прагнучи забезпечити максимальну ефективнiсть здiйснюваних заходiв при досягненнi спiльних цiлей;

     пiдтверджуючи спiльне бажання забезпечити в рамках чинного законодавства баланс iнтересiв держави та суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi;

     визнаючи необхiднiсть удосконалення законодавства для сприяння мiжнароднiй торгiвлi, прискорення та пiдвищення ефективностi та прозоростi процедур митного контролю й митного оформлення товарiв

     домовились про таке.

     Стаття 1.

     Прагнути до найкращого взаєморозумiння й ефективної спiвпрацi в галузi сприяння мiжнароднiй торгiвлi, запобiганню нанесення збиткiв економiчним iнтересам України й шкоди iнтересам сумлiнної пiдприємницької спiльноти.

     Стаття 2.

     Сприяти вдосконаленню митного законодавства, в тому числi в галузi створення ефективних митних процедур, розв'язання актуальних питань з декларування товарiв, митної оцiнки й класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, адмiнiстрування митних платежiв тощо.

     Стаття 3.

     Розвивати й удосконалювати спiвробiтництво з метою боротьби з контрабандою та порушеннями митного законодавства, виявлення факторiв пiдвищених ризикiв при здiйсненнi зовнiшньоекономiчних операцiй

     Стаття 4.

     Об'єднувати зусилля у створеннi й сприяннi роботi добросовiсних суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якi гарантують сплату встановлених чинним законодавством податкiв i зборiв при здiйсненнi ними зовнiшньоекономiчних операцiй у повному обсязi.

     Стаття 5.

     Надавати необхiдну для виконання спiльних домовленостей iнформацiю в визначених законодавством рамках i обсягах на запит iншої сторони за заздалегiдь погодженою формою й в обумовленi термiни.

     Стаття 6.

     Проводити спiльнi заходи, спрямованi на пiдвищення ефективностi спiвпрацi у питаннях повноти оподаткування товарiв при здiйсненнi зовнiшньоекономiчних операцiй.

     Стаття 7.

     Координувати заходи, що представляють взаємний iнтерес й спрямованi на захист економiчних iнтересiв України.

     Стаття 8.

     Здiйснювати реалiзацiю положень цього Меморандуму на пiдставi протоколiв про спiвпрацю, що пiдписуються сторонами за погодженою процедурою.

     Стаття 9.

     Практикувати створення спiльних робочих груп по реалiзацiї положень цього Меморандуму, проведення консультацiй та пiдготовки пропозицiй щодо вирiшення питань, якi представляють взаємний iнтерес.

     Стаття 10.

     Обговорювати та взаємно погоджувати використання матерiалiв, створених сторонами спiльно.

     Стаття 11.

     Докладати зусиль по запровадженню згаданих вище дiй i взаємної пiдтримки.

     Стаття 12.

     Умови цього Меморандуму нiяким чином не обмежують i не забороняють Сторонам проводити iншу роботу, не передбачену цим Меморандумом.

     Стаття 13.

     Цей Меморандум не накладає жодних юридичних, фiнансових чи iнших зобов'язань на Сторони, окрiм чiтко обумовлених у ньому.

     Стаття 14.

     Iнформацiя отримана в рамках виконання цього Меморандуму, за винятком iнформацiї, яка не пiдлягає розголошенню вiдповiдно до законодавства, може бути доступною для всiх зацiкавлених учасникiв Сторiн.

     Стаття 15.

     Меморандум укладено у 2 примiрниках. Термiн дiї Меморандуму - 1 рiк з дня пiдписання. Пiсля закiнчення термiну дiї Меморандуму вiн може бути подовжений за взаємною згодою Сторiн.

     У випадку прийняття актiв законодавства, якi б унеможливлювали реалiзацiю окремих положень цього Меморандуму чи робили б їх запровадження недоцiльними, Сторони звiльнятимуться вiд будь-яких подальших зобов'язань за цим Меморандумом.

     На пiдтвердження цього уповноваженi у вiдповiдному порядку особи пiдписали цей Меморандум.

Вiд Державної митної служби України
Голова Служби
О.ЄГОРОВ
Вiд Нацiональної асоцiацiї розвитку торгiвлi та сервiсу
Директор
А.БЛИЗНЮК

16.04.2007 р.

 

ПРОТОКОЛ N 5

про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та учасниками ринку iмпорту побутової технiки в Україну

16.04.2007 року

м. Київ

     Державна митна служба України (далi - Держмитслужба) в особi Голови Служби Єгорова Олександра Борисовича та учасники ринку iмпорту побутової технiки в Україну (за списком) (далi - пiдприємства-учасники Протоколу) в присутностi директора Нацiональної асоцiацiї розвитку торгiвлi та сервiсу (далi - Асоцiацiя "НАРТС") Близнюка Андрiя Сергiйовича,

     визнаючи необхiднiсть повного подолання тiньових механiзмiв ввезення в Україну побутової технiки (далi - товару), домовились про таке.

     1. Пiдприємства-учасники Протоколу зобов'язуються заявляти митну вартiсть товарiв при ввезеннi в Україну, виходячи з рiвня їх вартостi, що вiдповiдає достовiрнiй iнформацiї наданiй згiдно з пунктом 2 Протоколу, сплачувати встановленi законодавством податки i збори у повному обсязi та виключно у грошовiй формi.

     2. Пiдприємства-учасники Протоколу зобов'язуються щоквартально, починаючи з дати пiдписання цього Протоколу, до 20 числа мiсяця, що передує наступному кварталу, подавати Держмитслужбi довiдкову iнформацiю щодо вартостi товарiв у виглядi додаткiв до Протоколу, за пiдписами щонайменш 80% пiдприємств-учасникiв Протоколу з документами необхiдними для пiдтвердження наданої iнформацiї.

     У разi неподання зазначеної iнформацiї дiя попереднього додатку до Протоколу продовжується на наступний квартал.

     3. Форми подання до Держмитслужби довiдкової iнформацiї щодо вартостi товарiв наведенi у додатку до цього Протоколу.

     4. Держмитслужба приймає належним чином оформленi додатки до Протоколу, що надходять вiд пiдприємств-учасникiв Протоколу, й використовує їх як довiдкову iнформацiю для контролю за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

     5. Асоцiацiя "НАРТС" надаватиме Держмитслужбi iнформацiю про стан вiдповiдного ринку товару, фактори, що впливають на його вартiсть, iншi узагальненi данi, що сприятимуть виконанню покладених на митнi органи завдань.

     6. Держмитслужба залучатиме пiдприємства-учасникiв Протоколу в якостi консультантiв з питань цiноутворення на ринку побутової технiки.

     7. У разi вiдповiдностi пiдприємств-учасникiв цього Протоколу визначеним Держмитслужбою критерiям, митнi органи забезпечують таким пiдприємствам сприятливi умови при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв у встановленому Держмитслужбою порядку.

     8. Держмитслужба та пiдприємства-учасники Протоколу зобов'язуються вживати самостiйнi в межах визначної законодавством компетенцiї, а також взаємно погодженi заходи направленi на унеможливлення контрабандного або з порушенням митних правил i процедур, увезення на митну територiю України товарiв.

     9. Асоцiацiя "НАРТС" здiйснює координацiю зусиль всiх пiдприємств-учасникiв Протоколу з метою належного виконання умов цього Протоколу, проводить органiзацiйну роботу, формування, погодження, пiдписання, внесення змiн i доповнень до Протоколу, забезпечує в рамках чинного законодавства баланс iнтересiв держави та суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi.

     10. Змiни i доповнення до Протоколу вчиняються у письмовiй формi за пiдписами пiдприємств-учасникiв Протоколу, директора Асоцiацiї "НАРТС" та Голови Держмитслужби.

     11. Цей Протокол є вiдкритим для приєднання iнших учасникiв ринку iмпорту побутової технiки в Україну, для чого їм необхiдно вступити до Асоцiацiї "НАРТС".

     12. Пiдприємство, що подало заяву до Держмитслужби про приєднання до Протоколу, набуває статусу учасника Протоколу з моменту пiдписання вiдповiдного додатку до Протоколу цим пiдприємством, директором Асоцiацiї "НАРТС" та Головою Держмитслужби.

     13. Пiдприємства-учасники Протоколу можуть вийти з участi у ньому шляхом подання заяви до Асоцiацiї "НАРТС". Пiсля отримання вiдповiдної заяви, Асоцiацiя "НАРТС" протягом 3 робочих днiв iнформує пiдприємства-учасникiв Протоколу i Держмитслужбу про змiни у складi учасникiв Протоколу. Пiдприємство, що подало заяву про вихiд з Протоколу, втрачає статус учасника Протоколу через 5 робочих днiв з моменту отримання Держмитслужбою вiдповiдного повiдомлення вiд Асоцiацiї "НАРТС".

     14. Цей Протокол укладено у 2 примiрниках. Термiн дiї Протоколу - 1 рiк з дня пiдписання. Пiсля закiнчення термiну дiї Протоколу вiн може бути подовжений.

     Цей Протокол набирає чинностi з 16.04.2007 року.

Вiд Державної митної служби України
Голова Державної митної служби України
О.Б.Єгоров
Вiд Нацiональної асоцiацiї розвитку торгiвлi та сервiсу
Директор Нацiональної асоцiацiї розвитку торгiвлi та сервiсу
А.С.Близнюк
Учасники ринку iмпорту побутової технiки:
ТОВ "Променергоцентр"
(код ЄДРПОУ 32092160)
В.О.Дєдiщев (за довiренiстю)
ТОВ "Шандра"
(код ЄДРПОУ 33421575)
Н.С.Теслюк (за довiренiстю)
ПП "Голсо"
(код ЄДРПОУ 33927565)
О. В.Цимбаленко (за довiренiстю)
ПП "Онiкс-Сервiс"
(код ЄДРПОУ 32068232)
В. В.Кокойло (за довiренiстю)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.