Документ скасований: Наказ № 220 від 23.04.2009

МIНIСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 2 квiтня 2007 року N 173


Про затвердження Порядку надання погодження для видачi лiцензiй на здiйснення експортних операцiй з нафтою сирою українського походження та газу природного у газоподiбному станi українського походження за зовнiшньоекономiчними контрактами (договорами)

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 квiтня 2007 р. за N 382/13649


     На виконання пункту 1 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1852 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та обсягiв квот у 2007 роцi", з метою упорядкування процедури надання лiцензiй суб'єктам пiдприємницької дiяльностi, якi здiйснюють експорт нафти сирої українського походження за кодом згiдно з УКТЗЕД 2709 00 90 00 та газу природного у газоподiбному станi українського походження за кодом згiдно з УКТЗЕД 2711 21 00 00, наказую:

     1. Затвердити Порядок надання погодження для видачi лiцензiй на здiйснення експортних операцiй з нафтою сирою українського походження та газу природного у газоподiбному станi українського походження за зовнiшньоекономiчними контрактами (договорами), що додається.

     2. Департаменту з питань нафтової, газової та нафтопереробної промисловостi (Косянчук Л. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра Чупруна В. П.

Мiнiстр Ю. Бойко
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. О. Ващенко
Мiнiстр економiки України А. Кiнах

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства палива та енергетики України
вiд 2 квiтня 2007 р. N 173
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 квiтня 2007 р. за N 382/13649

Порядок
надання погодження для видачi лiцензiй на здiйснення експортних операцiй з нафтою сирою українського походження та газу природного у газоподiбному станi українського походження за зовнiшньоекономiчними контрактами (договорами)

     1. Порядок надання погодження для видачi лiцензiй на здiйснення експортних операцiй з нафтою сирою українського походження та газу природного у газоподiбному станi українського походження за зовнiшньоекономiчними контрактами (договорами) (далi - Порядок) розроблено на виконання пункту 1 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1852 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та обсягiв квот у 2007 роцi".

     2. Порядком визначено механiзм розгляду Мiнпаливенерго звернення суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi (далi - суб'єкт господарювання) щодо надання погодження для видачi лiцензiй на здiйснення операцiй з нафтою сирою українського походження за кодом згiдно з УКТЗЕД 2709 00 90 00 та газу природного у газоподiбному станi українського походження за кодом згiдно з УКТЗЕД 2711 21 00 00, експорт яких пiдлягає лiцензуванню у 2007 роцi.

     3. Дiя цього Порядку поширюється на всi суб'єкти господарювання незалежно вiд форми власностi, якi вiдповiдно до чинного законодавства здiйснюють експорт нафти сирої українського походження (далi - нафта) та газу природного у газоподiбному станi українського походження (далi - газ) на пiдставi укладених зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв).

     4. Для отримання погодження на видачу зазначеної лiцензiї (далi - погодження) суб'єкт господарювання України, що є стороною вiдповiдного зовнiшньоекономiчного контракту (договору), має надати Мiнпаливенерго в одному примiрнику такi документи:

     4.1. Лист-звернення щодо отримання погодження з обов'язковим зазначенням реквiзитiв контракту (договору), назви продукцiї, коду продукцiї згiдно з УКТЗЕД.

     4.2. Копiю зовнiшньоекономiчного контракту (договору), усi додатки та специфiкацiї до нього, завiренi в установленому законодавством порядку.

     Якщо текст контракту (договору) викладено iноземною мовою, то надається письмовий переклад документа українською мовою, завiрений установою, яка здiйснює такi переклади.

     4.3. Сертифiкат про походження товару, яким пiдтверджується походження нафти або газу з українських родовищ.

     4.4. Копiю статуту, завiрену нотарiально.

     5. Надання документiв з порушенням вимог, установлених пунктом 3 цього Порядку, є пiдставою для вiдмови у погодженнi на видачу лiцензiї.

     6. За достовiрнiсть iнформацiї, що мiститься в наданих документах, вiдповiдає керiвник суб'єкта господарювання, яким подано документи.

     7. Датою подання документiв є дата реєстрацiї в Мiнпаливенерго листа-звернення, наданого разом з iншими документами вiдповiдно до вимог пункту 3 цього Порядку.

     8. Облiк документiв здiйснюється в окремому журналi облiку листiв-звернень, який ведеться вiдповiдним структурним пiдроздiлом Мiнпаливенерго.

     Термiн розгляду зазначених документiв становить сiм робочих днiв з дати подання (реєстрацiї).

     9. Протягом зазначеного термiну Мiнпаливенерго, враховуючи наданi документи, на пiдставi прогнозних балансiв нафти i природного газу та за умови ресурсного забезпечення внутрiшнього ринку нафтою i природним газом, приймає рiшення щодо надання погодження на видачу лiцензiї.

     10. Право пiдпису листа-погодження (або листа-вiдмови у погодженнi) має Мiнiстр палива та енергетики, а у разi його вiдсутностi - заступник Мiнiстра палива та енергетики згiдно з розподiлом повноважень.

     11. Лист-погодження (або лист-вiдмова у погодженнi) надається (надсилається) суб'єкту господарювання в письмовiй формi.

     12. Прийнятi вiдповiдно до пункту 3 цього Порядку документи суб'єкту господарювання не повертаються.

     13. Суб'єкт господарювання, у разi вiдмови у погодженнi, може звернутися до Мiнпаливенерго повторно щодо отримання погодження пiсля усунення недолiкiв, зазначених у листi-вiдмовi.

     14. У разi надання суб'єктом господарювання доопрацьованих документiв здiйснюється нова реєстрацiя в журналi облiку листiв-звернень.

     15. Вiдомостi, що мiстяться в документах, наданих для отримання зазначеного погодження, не пiдлягають розголошенню.

     Розголошення таких вiдомостей тягне за собою вiдповiдальнiсть згiдно iз чинним законодавством.

Директор Департаменту з питань нафтової, газової та нафтопереробної промисловостi Л. Косянчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.