ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

04.05.07 N 11/1-9/4564-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, начальникам митниць


Про розмiщення товарiв на СТЗ, розташованих в аеропортах

     Згiдно зi статтею 99 Митного кодексу України товари та транспортнi засоби з моменту пред'явлення митному органу i до їх випуску вiдповiдно до обраного митного режиму можуть перебувати на тимчасовому зберiганнi пiд митним контролем. Такi товари та транспортнi засоби до завершення митного оформлення з дозволу вiдповiдного митного органу розмiщуються на складах тимчасового зберiгання (далi - СТЗ).

     Згiдно зi статтею 102 Митного кодексу України взаємовiдносини власника СТЗ з особами, якi розмiщують товари i транспортнi засоби на складi, визначаються договором зберiгання.

     Вiдповiдно до пункту 1.5 Положення про склади тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 07.10..03 N 674, СТЗ може бути розташований в аеропорту, що вiдкритий для мiжнародного чи мiждержавного сполучення та здiйснює прийняття, навантаження, вивантаження й видачу товарiв, перемiщуваних через державний кордон України.

     З метою унiфiкацiї та спрощення процедури розмiщення товарiв на СТЗ вiдкритого типу розташованих в аеропортах, що вiдкритi для мiжнародного чи мiждержавного сполучення, пропонуємо у затверджених митними органами Порядках розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення, окремо зазначити:

     "Умовою розмiщення товарiв на розташованому в аеропорту, що вiдкритий для мiжнародного чи мiждержавного сполучення, СТЗ вiдкритого типу, є:

     наявнiсть передбаченого Стандартною Угодою про наземне обслуговування вiд квiтня 1998 р. вiдповiдного договору мiж авiакомпанiями та власником такого СТЗ;

     подання митному органу власником товарiв (уповноваженою ним особою) авiацiйної вантажної накладної (Air Waybill);

     вантажної вiдомостi (каргоманiфесту) та iнших передбачених законодавством товарно-супровiдних документiв.

     Пiдставою (дозволом) для розмiщення товарiв на СТЗ є наявнiсть на авiацiйнiй вантажнiй накладнiй, вантажнiй вiдомостi (каргоманiфестi) та iнших передбачених законодавством товарно-супровiдних документах вiдбитка штампа "Пiд митним контролем", проставленого посадовою особою митного органу, у зонi дiяльностi якого розташовано цей СТЗ.

     Документи, на пiдставi яких товари були розмiщенi на СТЗ, реєструються в пiдроздiлi митного органу, посадова особа якого прийняла рiшення про розмiщення цих товарiв на СТЗ, i зберiгаються в справах цього митного органу".

Голова Служби О.Б.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.