ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КIРОВОГРАДСЬКА МИТНИЦЯ

вiд 11.07.2007 р. N 20/01-26/4414-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про звернення залiзницi щодо виявлення фактiв невiдповiдностi товарiв вiдомостям, зазначеним у потрiбних для здiйснення митного контролю документах

     Доводимо до Вашого вiдома, що в зонi дiяльностi Кiровоградської митницi на станцiях "Долинська" та "Знам'янка" Одеської залiзницi встановлено тензометричнi ваги. Технологiя роботи цих станцiй передбачає вагову перевiрку вантажiв, що надходять до зони дiяльностi Одеської залiзницi. Як наслiдок, останнiм часом рiзко збiльшилась кiлькiсть випадкiв звернень залiзницi до Кiровоградської митницi щодо виявлення фактiв невiдповiдностi товарiв вiдомостям, зазначеним у потрiбних для здiйснення митного контролю документах (нестача або надлишки товару). Так, тiльки за шiсть мiсяцiв цього року на станцiї "Долинська" складено 25 актiв невiдповiдностi, а на станцiї "Знам'янка" 526 актiв.

     Значна кiлькiсть випадкiв нестачi та надлишкiв товару виявляється при застосуваннi на станцiях вiдправлення способу визначення маси "По трафарету" (запис у залiзничнiй накладнiй у гр. 48 "Спосiб визначення маси"), що означає, що даний товар приймався до перевезення залiзницею вiд власника без зважування, а вага визначалась по бирках, ярликах (на пачках, мотках, рулонах) i т. iн., у той час коли у ВМД основною одиницею вимiру є вага. Недостовiрнiсть iнформацiї на бирках, ярликах призводить до невиправданих витрат робочого часу працiвникiв митницi на проведення процедур переважування, складання вiдповiдних актiв, внесення iнформацiї до ЄАIС ДМСУ, iнформування митниць вiдправлення та призначення.

     Враховуючи вищевикладене та з метою запобiгання виникненню таких випадкiв у подальшiй роботi просимо iнформувати суб'єктiв ЗЕД вашої зони дiяльностi щодо пiдвищення вiдповiдальностi за вiдповiднiсть товарiв вiдомостям, зазначеним у потрiбних для здiйснення митного контролю документах, при формуваннi партiй товару за способом визначення маси "По трафарету", або закликати їх до вiдмови вiд такого способу визначення маси вантажу.

Т. в. о. начальника Кiровоградської митницi Г. С. Воскобiйник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.