МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ
ГОЛОВНЕ КОНТРОЛЬНО-РЕВIЗIЙНЕ УПРАВЛIННЯ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

16.10.2007 N 1135/235/586/868


Про перевiрку дiяльностi митних лiцензiйних складiв i складiв тимчасового зберiгання

     На виконання окремого доручення Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України - Мiнiстра фiнансiв України Азарова М.Я., з метою забезпечення повноти надходжень до Державного бюджету України та органiзацiї проведення перевiрки дотримання вимог чинного законодавства при розмiщеннi та зберiганнi товарiв на митних лiцензiйних складах i складах тимчасового зберiгання наказуємо:

     1. Державнiй митнiй службi України (Єгоров О.Б.):

     1.1. Надати до 18.10.2007 Мiнiстерству фiнансiв України iнформацiю та матерiали за перiод з 01.01.2005 до 01.09.2007 щодо:

     фактiв перетину товарами державного кордону України при їх ввезеннi та розмiщення товарiв у вiдповiднi митнi режими, а також на склади тимчасового зберiгання;

     орiєнтовних сум податкiв, якi пiдлягають сплатi у разi розмiщення товарiв у режимi "iмпорт" при перетинi митного кордону;

     повного реєстру митних лiцензiйних складiв (далi - МЛС) та складiв тимчасового зберiгання (далi - СТЗ), про залишки та динамiку руху товарiв, що зберiгаються на цих складах, помiсячно по всiх митницях.

     1.2. Iнформацiю i матерiали в подальшому надавати щотижнево.

     2. Мiнiстерству фiнансiв України до 16.10.07 надати Державнiй митнiй службi України зразки форм надання iнформацiї та перелiк матерiалiв, передбачених п. 1 цього наказу, а також визначити спосiб та перiодичнiсть надання такої iнформацiї.

     3. Мiнiстерству фiнансiв України до 25.10.2007 опрацювати надану iнформацiю та пiдготувати пропозицiї щодо здiйснення вибiркових перевiрок дiяльностi МЛС та СТЗ.

     4. Мiнiстерству фiнансiв України за результатами виконання п. 3 цього наказу спiльно з Головним контрольно-ревiзiйним управлiнням України та Державною митною службою України здiйснити вибiрковi перевiрки дiяльностi МЛС та СТЗ. Висновки та пропозицiї за результатами перевiрок надати Першому вiце-прем'єр-мiнiстру України, Мiнiстру фiнансiв України Азарову М.Я.

     5. Державнiй митнiй службi України (Єгоров О.Б.):

     5.1. Забезпечити здiйснення у термiн з 22.10.2007 до 16.11.2007 спiльних перевiрок МЛС та СТЗ.

     5.2. Для проведення перевiрки:

     5.2.1. Начальникам регiональних митниць, митниць, головам державних податкових адмiнiстрацiй в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi забезпечити створення регiональних комiсiй та складання графiкiв перевiрок;

     5.2.2. Довести графiки перевiрок до вiдома суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, що є власниками митних лiцензiйних складiв i складiв тимчасового зберiгання;

     5.2.3. Головами регiональних комiсiй призначити представникiв регiональних митниць, митниць на рiвнi заступника начальника митного органу та залучити до роботи комiсiй посадових осiб Служби боротьби з контрабандою та митної варти.

     5.3. За результатами проведення перевiрки кожного з об'єктiв, забезпечити складання акта перевiрки за формою, затвердженою наказом Державної митної служби України вiд 04.07.2003 N 435.

     5.4. Головам спiльних регiональних комiсiй в термiн до 21.11.2007 надати до Державної митної служби України узагальнену iнформацiю за результатами контрольних заходiв.

     5.5. Державнiй митнiй служби України в термiн до 26.11.07 iнформувати Мiнiстерство фiнансiв України про результати здiйснення контрольних заходiв.

     5.6. Начальникам регiональних митниць, митниць створити належнi умови працi для членiв комiсiй.

     Контроль за виконанням цього наказу залишаємо за собою.

Перший вiце-прем'єр-мiнiстр України, Мiнiстр фiнансiв України М.Я.Азаров
Голова Головного контрольно ревiзiйного управлiння України П.П.Андрєєв
Голова Державної податкової адмiнiстрацiї України А.I.Брезвiн
Голова Державної митної Служби України О.Б.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.