ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

15.01.08 N 11/7-29/314-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД скла

     У зв'язку з набранням чинностi з 1 сiчня 2008 року Закону України "Про внесення змiн до Закону України "Про Митний тариф України" вiд 31.05.07 N 1109-V повiдомляємо наступне.

     Згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, скло в залежностi вiд способу виготовлення класифiкується у наступних товарних позицiях:

     - у товарнiй позицiї 7003 класифiкується скло лите i прокатне, у виглядi листiв, пластин або профiльоване, з поглинальним, вiдбивальним або невiдбивальним шаром чи без нього, але не оброблене iншим способом. Скло цiєї товарної позицiї може бути забарвленим по всiй масi (тонованим).

     - у товарнiй позицiї 7004 згiдно з УКТЗЕД класифiкується скло витягнуте або видувне, листове з поглинальним, вiдбивальним або невiдбивальним шаром чи без нього, але не оброблене iншим способом. Скло цiєї товарної позицiї може бути забарвленим по всiй масi (тонованим).

     Скло товарних позицiй 7003 та 7004, пiддане процесам шлiфування чи полiрування з метою надання йому гладкостi, точних розмiрiв, певної форми та блиску включається до товарної позицiї 7005.

     Пiд час шлiфування скло пiддається впливу дискiв iз залiзною поверхнею, якi, у поєднаннi з потоком води, що мiстить абразиви, роблять поверхню скла гладкою. Прозорiсть такого скла досягається полiруванням в апаратi, який має покритi повстю диски, просоченi оксидом залiза.

     У товарнiй позицiї 7005 згiдно з УКТЗЕД класифiкується скло термiчно полiроване (флоат-скло) та скло з шлiфованою або полiрованою поверхнею у листах з поглинальним, вiдбивальним або невiдбивальним шаром чи без нього, але не оброблене iншим способом.

     Скло термiчно полiроване (флоат-скло) отримується флоат-методом. При використаннi флоат-методу, скломаса поступає з печi плавлення у горизонтальнiй площинi у виглядi плоскої стрiчки через ванну з розплавленим оловом для подальшого охолодження та вiдпалювання. Скло, виготовлене флоат-методом не потребує процесiв механiчного шлiфування та полiрування.

     У товарнiй пiдпозицiї 7005 10 класифiкується скло термiчно полiроване (флоат-скло) та скло товарних позицiй 7003 i 7004, з шлiфованою або полiрованою поверхнею, неармоване з поглинальним, вiдбивальним або невiдбивальним шаром.

     У товарнiй пiдпозицiї 7005 21 класифiкується скло неармоване, забарвлене по всiй масi (тоноване), глушене та накладне, що виготовляється флоат-методом та види скла, описанi в товарних позицiях 7003 i 7004, що були пiдданi тiльки процесу шлiфування.

     У товарнiй пiдпозицiї 7005 29 класифiкується неармоване, прозоре, безбарвне скло термiчно полiроване (флоат-скло), а також неармоване, безбарвне скло товарних позицiй 7003 i 7004, яке пiсля процесу шлiфування пiддавалось також процесу полiрування.

     У товарнiй пiдкатегорiї 7005 30 00 00 класифiкується армоване скло, яке майже завжди одержують зануренням сiтки зi сталевого дроту в розм'якшене скло пiд час прокатки.

     Лист Державної митної служби України вiд 13.12.05 N 11/4-29/15910-ЕП вважати таким, що втратив чиннiсть.

Заступник Голови Служби А.Є.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.