ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

25.02.08 N 11/4-20/2120-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць (крiм iнформацiйної та енергетичної), митниць


Про можливе незаконне перемiщення через митний кордон України дорогоцiнного камiння, дорогоцiнних металiв та виробiв з них

     До Держмитслужби України постiйно надходить iнформацiя про численнi виявлення фактiв порушень митного законодавства пiд час перемiщення через митний кордон України дорогоцiнного камiння, дорогоцiнних металiв та виробiв з них. Вказана iнформацiя свiдчить про неодинокi випадки вилучення таких товарiв як у фiзичних, так i у юридичних осiб в якостi безпосереднiх предметiв митних правопорушень.

     Аналiз правопорушень свiдчить про рiзноманiтнiсть способiв здiйснення незаконного перемiщення таких цих товарiв. Зокрема, способами, що утруднюють виявлення таких товарiв, за реально заниженою митною вартiстю (надання митному органу, як пiдстави для перемiщення товарiв документiв, що мiстять неправдивi данi), недекларування бiльшої частини вантажу. Останнiм часом найбiльша кiлькiсть правопорушень пов'язана з перемiщенням через кордон України таких товарiв з порушенням порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю. Також мають мiсце випадки порушення митного законодавства пiд час перемiщення через митний кордон України та митного оформлення вказаних товарiв як давальницької сировини або готової продукцiї.

     На виконання розпорядження Голови Держмитслужби необхiдно:

     1. Орiєнтувати особовий склад митниць на виявлення правопорушень пiд час перемiщення через митний кордон України дорогоцiнного камiння, дорогоцiнних металiв та виробiв з них.

     2. Проводити пiд час митного контролю поглиблений та ретельний огляд таких товарiв.

     3. В разi ввезення даних вантажiв за цiною нижчою за мiнiмальну при митному оформленнi митними органами, направляти зразки на дослiдження з метою пiдтвердження коду товару та його вартостi.

     4. Проводити перевiрку укладання угод та автентичностi документiв, наданих для митного контролю та митного оформлення таких вантажiв.

Заступник Голови Служби I.М. Дерев'янко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.