ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
АКАДЕМIЯ МИТНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

06.05.2008 р. N 11/864-ЕП

 

Начальнику Київського центру пiдвищення квалiфiкацiї та перепiдготовки кадрiв
Павлову А.П.
Начальнику Хмельницького центру пiдвищення квалiфiкацiї та перепiдготовки кадрiв
Войцещуку А.Д.
Начальникам регiональних митниць та митниць


     На виконання вимог п. 4.3 наказу Державної митної служби України "Про прийняття екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування" вiд 07.04.2008 р. N 329 надсилаємо до вiдома погодженi з Департаментом органiзацiї митного контролю ДМСУ:

     - Положення про порядок органiзацiї та правила проведення екзаменiв, залiкiв у осiб уповноважених на декларування, в навчальних закладах Державної митної служби (додаються);

     - Положення про органiзацiю взаємодiї митних закладiв освiти з регiональними митницями, митницями при прийняттi екзаменiв, залiкiв у осiб уповноважених на декларування (додаються).

     Просимо у строку до 08.05.08 довести до вiдома заiнтересованих осiб Положення про порядок органiзацiї та органiзацiї та правила проведення екзаменiв, залiкiв у осiб уповноважених на декларування, Положення про органiзацiю взаємодiї митних закладiв освiти з регiональними митницями, митницями при прийняттi екзаменiв, залiкiв у осiб уповноважених на декларування шляхом розмiщення на наочних iнформацiйних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних митних органiв.

З повагою
Ректор
В.В. Ченцов

 

ПОГОДЖЕНО
Директор департаменту органiзацiї митного контролю Державної митної служби України
Сьомка С.М.
05 травня 2008 р.

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок органiзацiї та правила проведення екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування, в навчальних закладах Державної митної служби України

     1. Цей документ визначає порядок органiзацiї та правила проведення екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування, в навчальних закладах Державної митної служби України.

     2. Положення розроблено з метою реалiзацiї вимог наказу Державної митної служби України вiд 07.04.08 N 329 "Про прийняття екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування".

     3. До участi в складаннi екзамену, залiку, допускаються особи, уповноваженi на декларування та особи, якi бажають стати ними, за графiками, якi погодженi мiж навчальними закладами Державної митної служби України та вiдповiдними митними органами.

     При прибуттi до навчальних закладах Державної митної служби України, для складання залiку, особа повинна надати копiю квалiфiкацiйного свiдоцтва виданого митним органом та пред'явити його оригiнал i паспорт. Особи, якi бажають стати особами, уповноваженими на декларування надають паспорт та його копiю.

     4. Екзамени, залiки, проводяться в Академiї митної служби України, Київському та Хмельницькому центрах пiдвищення квалiфiкацiї та перепiдготовки кадрiв Держмитслужби України за територiальним принципом. Митнi органи направляють для складання екзамену, залiку осiб, уповноважених на декларування, що працюють або бажають працювати в зонах їх дiяльностi, згiдно встановленого графiка.

     5. Екзамени, залiки, проводяться за єдиною програмою, яка складається Академiєю митної служби України на пiдставi вимог (тематичних напрямкiв) визначених Державною митною службою України.

     6. Для проведення екзамену, залiку, створюються комiсiї, в кiлькостi не менше 3-х осiб, до складу яких входять викладачi навчальних закладiв та представники керiвного складу вiдповiдних митних органiв та посадовi особи Державної митної служби України за їх згодою.

     7. Екзамен, залiк, проводиться у формi комплексного тестування. Екзамен, залiк, складається в письмовiй формi з використанням ПЕОМ. Для проведення залiку встановлюється норма часу (в академiчних годинах) у двi години. Структура залiку складається з 100 тестових завдань.

     8. Оцiнювання знань осiб, що склали екзамен, залiк, здiйснюється за 100-бальною системою. Для оцiнювання знань осiб встановлюється така система:

     тестовi завдання оцiнюються в 1 (один) бал за кожне завдання.

     Максимальна кiлькiсть балiв яку може отримати особа за складання залiку становить 100 балiв. Кiлькiсть балiв, яка вважається достатньою для успiшного складання залiку становить вiд 60 до 100 балiв. Особи, якi при складаннi залiку набрали вiд 1 до 59 балiв, вважаються такими, що не склади екзамен або не пiдтвердили свої знання i отримують "не зараховано" за результатами складання екзамену, залiку.

     Кiлькiсть балiв за екзаменацiйною або залiковою роботою засвiдчується пiдписами членiв комiсiї, що її перевiряли.

     9. Пiд час проведення екзамену, залiку, забороняється використовувати пiдручники, навчальнi посiбники, мобiльнi телефони, калькулятори, ноутбуки, iнформацiйно-пошуковi системи тощо. У разi користування особою пiд час складання екзамену, залiку, стороннiми джерелами iнформацiї (в тому числi пiдказуванням), вона вiдсторонюється вiд подальшого складання екзамену, залiку. На екзаменацiйнiй, залiковiй роботi такої особи, член комiсiї зазначає причину вiдсторонення, дату та час. При перевiрцi за таку роботу виставляється "не зараховано" незалежно вiд обсягу i змiсту вирiшених завдань. Апеляцiї з питань вiдсторонення вiд складання залiку не розглядаються.

     10. Результати екзамену, залiку оголошуються в день його складання. Особи, що складали екзамен, залiк, мають право на перегляд перевiреної роботи, а в разi незгоди з кiлькiстю набраних балiв на апеляцiю. Апеляцiя проводиться в день складання екзамену, залiку за участю особи, яка подала апеляцiю. У разi змiни кiлькостi балiв за переглянутою на апеляцiї роботою, складається протокол про змiну кiлькостi отриманих балiв, який пiдписується членами комiсiї.

     11. Результати складання екзамену, залiку, в строк, що не перевищує 3-х робочих днiв, направляються у письмовiй формi до митного органу, який направив осiб на екзамен, залiк. За результатами екзамену, залiку регiональними митницями, митницями приймаються вiдповiднi рiшення. Всi повторнi залiки повиннi бути проведеними в строк до 05.11.08. При повторному не пiдтвердженнi особою (не складання залiку) вiдповiдних знань та навикiв у галузi митної справи протягом строку призупинення дiї квалiфiкацiйного свiдоцтва, воно скасовується митним органом, який направляв на залiк особу, уповноважену на декларування.

     Результати екзамену, залiку, зберiгаються в мiсцях їх проведення протягом одного року, пiсля чого знищуються в установленому порядку.

     12. Регiональнi митницi, митницi iнформують осiб, про порядок проведення екзамену, залiку. Програма залiку оприлюднюється навчальними закладами Державної митної служби України через засоби масової iнформацiї.

Ректор Академiї митної служби України, професор В.В.Ченцов

 

ПОГОДЖЕНО
Директор департаменту органiзацiї митного контролю Державної митної служби України
С.М.Сьомка
05 травня 2008 р.

ПОЛОЖЕННЯ
про органiзацiю взаємодiї митних закладiв освiти з регiональними митницями, митницями при прийняттi екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування

     1. Цим Положенням визначається порядок взаємодiї митних закладiв освiти з регiональними митницями, митницями при проведеннi екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування, у митних органах, на базi навчальних закладiв Державної митної служби України.

     2. Положення розроблено з метою реалiзацiї вимог наказу Державної митної служби України вiд 07.04.08 N 329 "Про прийняття екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування".

     3. Регiональнi митницi, митницi з метою складання графiка здачi екзаменiв, залiкiв осiб, уповноважених на декларування, направляють до митних закладiв освiти списки осiб, уповноважених на декларування (список N 1, складають залiк), та осiб, якi бажають стати особами, уповноваженими на декларування (список N 2, складають екзамен). Списки формуються на пiдставi повiдомлень осiб (заяви, звернення). Остання дата надання регiональними митницями, митницями до митних закладiв освiти уточненого списку осiб, якi виявили бажання скласти залiк - 12.05.08.

     Список осiб, якi виявили бажання скласти екзамен, направляється до митних закладiв освiти за рiшенням регiональної митницi, митницi, але не менше нiж двох раз на мiсяць.

     4. У разi бажання особи скласти вiдповiдний екзамен, залiк, але за наявностi будь-яких поважних причин (лiкарняний, довготривале вiдрядження i т.д.), нею не було вчасно надано до регiональної митницi, митницi повiдомлення або вона не може з'явитись до митного закладу освiти у встановлений термiн, митним органом та митним закладом освiти, на пiдставi повiдомлення особи, призначається iнша дата складання екзамену, залiку.

     5. Регiональнi митницi, митницi в обов'язковому порядку забезпечують присутнiсть своїх представникiв (посада не нижче начальника вiддiлу, митного поста) у складi комiсiї по прийому екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування, вiдповiдно до графiка їх проведення.

     6. Навчальнi заклади Державної митної служби України погоджують графiки складання екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування, з регiональними митницями, митницями.

     7. Навчальнi заклади Державної митної служби України в строк, що не перевищує 3-х робочих днiв пiсля складання особами екзаменiв, залiкiв, направляють в письмовiй формi до регiональної митницi, митницi, яка направила осiб до митного закладу освiти для складання екзаменiв, залiкiв, вiдомостi про їх результати, для прийняття митним органом вiдповiдного рiшення.

     8. Митнi заклали освiти, на пiдставi надiсланих регiональними митницями, митницями спискiв, складають графiк проведення повторних залiкiв, який погоджують з регiональними митницями, митницями. Списки формуються регiональними митницями, митницями на пiдставi повiдомлень (заява, звернення) осiб, уповноважених на декларування. Пiд час складання графiкiв проведення повторних залiкiв, митнi заклади освiти та регiональнi митницi, митницi постiйно обмiнюються мiж собою необхiдною iнформацiєю. Всi повторнi залiки повиннi бути проведенi до 05.11.08.

     9. Навчальнi заклади Державної митної служби України забезпечують зберiгання екзаменацiйних та залiкових робiт, в мiсцях проведення екзамену, залiку, протягом одного року, пiсля чого роботи знищуються в установленому порядку.

     10. На запит будь-якої регiональної митницi, митницi, митним закладом освiти надається iнформацiя про складання вiдповiдною особою екзамену, залiку iз зазначенням дати проведення та результату. Iнформацiя надається протягом 3-х робочих днiв. Даний пункт стосується лише запиту вiдносно особи, яка бажає працювати в зонi дiяльностi iншого митного органу, нiж той, де вже нею отримано квалiфiкацiйне свiдоцтво.

     11. Погодженi графiки проведення екзаменiв, залiкiв (так i повторних залiкiв), в обов'язковому порядку розмiщуються регiональними митницями, митницями на наочних iнформацiйних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв, для вчасного ознайомлення з ним всiх заiнтересованих осiб.

Ректор Академiї митної служби України, професор В.В.Ченцов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.