ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ХАРКIВСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 18 березня 2008 року N 192


Про затвердження Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання Харкiвської митницi

Зареєстровано
в Головному управлiннi юстицiї у Харкiвськiй областi
11 квiтня 2008 р. за N 7/975


     Вiдповiдно до положень статей 99 - 109 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV та вимог наказу Держмитслужби України вiд 07.10.2003 N 674 "Про затвердження Положення про склади тимчасового зберiгання" (далi - Положення), зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.11.2003 за N 1061/8382, наказую:

     1. Затвердити Порядок розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання Харкiвської митницi (додається).

     2. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Схiдної регiональної митницi вiд 14.01.2004 N 21 "Про затвердження Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання у Харкiвськiй митницi", зареєстрований в Харкiвському обласному управлiннi юстицiї 22.01.2004 за N 6/702 (зi змiнами).

     3. Начальнику вiддiлу органiзацiї митного контролю Мiтяєву Г. Є та начальнику юридичного вiддiлу Пузiкову В. А. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Головного управлiння юстицiї у Харкiвськiй областi.

     4. Головному iнспектору iз зв'язкiв з громадськiстю Уваровiй А. В. забезпечити оприлюднення цього наказу пiсля його державної реєстрацiї.

     5. Начальнику загального вiддiлу Єльнiковiй О. П. забезпечити направлення цього наказу згiдно з розсипкою.

     6. Вiдповiдальнiсть за виконання цього наказу покласти на начальникiв вiддiлiв митного оформлення, вiддiлу органiзацiї митного контролю та юридичного вiддiлу в частинi, що їх стосується.

     7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступникiв начальника Харкiвської митницi згiдно з розподiлом обов'язкiв.

     8. Цей наказ набирає чинностi через 10 днiв з дня опублiкування.

Начальник Харкiвської митницi М. I. Пруднiков

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Харкiвської митницi
вiд 18 березня 2008 р. N 192
Зареєстровано
в Головному управлiннi юстицiї у Харкiвськiй областi
11 квiтня 2008 р. за N 7/975

Порядок розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання Харкiвської митницi

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання Харкiвської митницi (далi - Порядок) розроблений з метою впорядкування процедури розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання (далi - СТЗ) в зонi дiяльностi Харкiвської митницi (далi - митниця), видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення.

     1.2. Термiни, якi вживаються у цьому Порядку, визначенi Митним кодексом України вiд 11.07.2002 N 92-IV та Положенням.

2. Розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання

     2.1. Рiшення про розмiщення товарiв на СТЗ вiдкритого типу приймає начальник пiдроздiлу митного оформлення Харкiвської митницi (далi - ПМО), до компетенцiї якого вiднесений контроль дiяльностi СТЗ, на якому планується розмiщення товарiв, або iнша посадова особа цього ж ПМО, визначена його начальником.

     Рiшення про розмiщення товарiв на СТЗ закритого типу приймає начальник ПМО, яким здiйснюється митне оформлення цих товарiв i транспортних засобiв.

     У вихiднi, святковi та неробочi днi Харкiвської митницi рiшення про розмiщення товарiв на СТЗ може приймати особа з числа керiвного складу митницi, призначена вiдповiдальним черговим по митницi.

     2.2. З метою розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ уповноважена особа пiдприємства - власника товарiв звертається з письмовою заявою на iм'я начальника ПМО, зазначеного у пiдпунктi 2.1 цього Порядку (далi - Заява), за формою згiдно з додатком 1 до цього Порядку. Заява реєструється у ПМО.

     2.3. Факт розмiщення товарiв на СТЗ на тимчасове зберiгання пiд митним контролем фiксується в Актi за формою згiдно з додатком 2 до цього Порядку, який реєструється у ПМО.

     2.4. Акт заповнюється у трьох примiрниках:

     перший примiрник залишається у справах ПМО митницi;

     другий примiрник призначається для власника СТЗ;

     третiй примiрник призначається для пiдприємства - власника товарiв (у випадках розмiщення товарiв на СТЗ вiдкритого типу).

     Одержувачi другого та третього примiрникiв Акта розписуються про факт отримання в першому примiрнику.

     2.5. Якщо пiдприємство - власник товарiв є одночасно пiдприємством - власником СТЗ, то Акт заповнюється в установленому порядку у двох примiрниках. При цьому реквiзити "пiдприємство, яке передає товари на зберiгання пiд митним контролем" та "пiдприємство (власник складу), яке приймає товари на зберiгання пiд митним контролем", збiгаються.

3. Особливостi розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складi тимчасового зберiгання вiдкритого типу в мiжнародному авiацiйному пунктi пропуску "Харкiв-Аеропорт", з врахуванням положень Конвенцiї про мiжнародну цивiльну авiацiю (IКАО, Doc 7300), Стандартної Угоди про наземне обслуговування (IАТА АНМ 810 April 1998 - 2000)

     3.1. Рiшення про розмiщення товарiв на СТЗ приймає уповноважена начальником пiдроздiлу митницi в пунктi пропуску "Харкiв-Аеропорт" посадова особа.

     3.2. Умовою розмiщення товарiв на СТЗ вiдкритого типу, розташованому в мiжнародному авiацiйному пунктi пропуску "Харкiв-Аеропорт", є:

     наявнiсть передбаченого Стандартною Угодою про наземне обслуговування вiдповiдного договору мiж авiакомпанiями та власником СТЗ;

     подання власником товарiв (уповноваженою ним особою) авiацiйної вантажної накладної (Air Waybill), вантажної вiдомостi (карго-манiфесту) та iнших передбачених законодавством товарно-супровiдних документiв.

     3.3. Пiдставою (дозволом) для розмiщення товарiв на СТЗ є наявнiсть на авiацiйнiй вантажнiй накладнiй, вантажнiй вiдомостi (карго-манiфестi) та iнших передбачених законодавством товарно-супровiдних документах вiдтиску, штампа "Пiд митним контролем", проставленого уповноваженою посадовою особою пiдроздiлу митницi в пунктi пропуску "Харкiв-Аеропорт".

     3.4. Видача iз СТЗ товарiв, митне оформлення яких вiдбулось в iнших ПМО митницi, здiйснюється уповноваженою начальником пiдроздiлу митницi в пунктi пропуску "Харкiв-Аеропорт" посадовою особою, за наявностi оригiналу вантажної митної декларацiї з вiдповiдними вiдмiтками, що свiдчать про завершення митного оформлення товарiв у повному обсязi, та її електронної копiї в центральнiй базi даних єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України,

4. Порядок контролю за товарами, якi розмiщенi на СТЗ

     4.1. З метою забезпечення контролю за товарами, розмiщеними на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ, у ПМО формується окрема тека, де зберiгаються зареєстрованi Заяви (у разi наявностi), Акти та документи до них.

     4.2. Не менш нiж за мiсяць до закiнчення термiну тимчасового зберiгання товарiв пiд митним контролем, ПМО, за дозволом якого товари розмiщено на СТЗ, на адресу пiдприємства - власника товарiв, що розмiщенi на СТЗ, готується та направляється лист-попередження про те, що визначений термiн перебування товарiв пiд митним контролем минає i вони повиннi бути оформленi в митному вiдношеннi або переданi для зберiгання митному органу, а також про те, що в разi невиконання встановлених вимог пiдприємство буде притягнуте до вiдповiдальностi згiдно з вимогами чинного законодавства.

     4.3. Перемiщення товарiв з одного СТЗ, де вони розмiщенi на тимчасове зберiгання пiд митним контролем, на iнший СТЗ у зонi дiяльностi митницi здiйснюється за письмовою заявою пiдприємства - власника товарiв зi складанням нового Акта.

     4.4. В разi необхiдностi продовження термiну тимчасового зберiгання товарiв або змiни обраного митного режиму пiдприємство - власник товарiв завчасно, у термiн не менший нiж 15 днiв до закiнчення строку зберiгання, надає ПМО, за дозволом якого товари розмiщено на СТЗ, вiдповiдну мотивовану заяву.

     4.5. Про прийняте рiшення за результатами розгляду заяви про продовження термiну тимчасового зберiгання товарiв або змiну обраного митного режиму письмово повiдомляється пiдприємство - власник товару.

5. Порядок видачi товарiв iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення

     5.1. У разi проведення митного оформлення товарiв, розмiщених на СТЗ, вiдповiдно до обраного митного режиму, уповноважена посадова особа ПМО надає дозвiл на видачу товарiв iз СТЗ.

     5.2. Пiсля закiнчення в повному обсязi митного оформлення товарiв, розмiщених на тимчасовому зберiганнi пiд митним контролем на СТЗ, Заява (у разi наявностi), Акт та пакет документiв до них вилучаються з теки контролю, зшиваються разом з першим примiрником ВМД та зберiгаються у ПМО, що здiйснив митне оформлення.

     У випадку проведення митного оформлення товарiв ПМО iншим, нiж тим, за рiшенням якого товари розмiщенi на СТЗ, до справ кожного iз зазначених ПМО вноситься вiдповiдна iнформацiя.

     У випадках, якщо товар передається для зберiгання на склад митницi, Заява (у разi наявностi), Акт та пакет документiв до них вилучаються з теки контролю, зшиваються разом з документами на пiдставi яких товар знято з контролю та передано на склад митницi. Цi документи зберiгаються ПМО в окремiй тецi.

6. Прикiнцевi положення

     6.1. З метою здiйснення контролю за дiяльнiстю СТЗ вiддiлом органiзацiї митного контролю органiзуються плановi i раптовi iнвентаризацiйнi перевiрки дiяльностi СТЗ.

     6.2. Спiрнi, складнi та не визначенi цим Порядком питання митного контролю товарiв, що зберiгаються на СТЗ, вирiшуються ПМО у робочому порядку у взаємодiї з вiддiлом органiзацiї митного контролю.

Начальник вiддiлу органiзацiї митного контролю Г. Є. Мiтяєв

 

Додаток 1
до Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання Харкiвської митницi
Начальнику  
(назва ПМО)

ЗАЯВА

Пiдприємство  
(повна назва пiдприємства)
код за ЄДРПОУ  
адреса:  
тел.  
Банкiвськi вiдомостi:
Банк  
(назва банку, адреса)
р/р______________МФО_____________
в/р______________МФО_____________
Акредитацiйний N__________________ вiд "___" ____________ _______р.,
просить Вашого дозволу на розмiщення товарiв  
  ,
(назва вантажу)
що надiйшли на нашу адресу за:
документом контролю доставки   ,
контрактом   ,
товаросупровiдними документами  
на зберiгання пiд митним контролем на складi тимчасового зберiгання  
 
(тип складу, назва пiдприємства)
за адресою:   , у зв'язку з
 

З правилами зберiгання товарiв пiд митним контролем та, зокрема, статтями 99 - 109 Митного кодексу України ознайомленi.
З вимогами статей 329 - 331, 334, 336 - 338, 340, 342 - 344, 353, 355 Митного кодексу України - ознайомлений.

Зобов'язуємося заявити товари, в митний режим  
або передати їх на склад митницi до закiнчення строкiв тимчасового зберiгання товарiв пiд митним контролем, встановлених статтею 108 Митного кодексу України
Примiтки:  
Керiвник пiдприємства   (П. I. Б.)

     М. П.

Розмiщення товару на зберiгання пiд митним
контролем дозволено
"___" ___________ р.
 
(посада, пiдпис, прiзвище, iнiцiали посадової особи ПМО)

 

Додаток 2
до Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання Харкiвської митницi
 
АКТ
про розмiщення товарiв i транспортних засобiв на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ
N _________ "___" ____________ 200_ р.
Мною,  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi посадової особи Харкiвської митницi)
у присутностi  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
представника пiдприємства (або посередника)   ,
(назва пiдприємства)
яке передає товари для зберiгання на СТЗ,
  ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
представника пiдприємства (власника СТЗ)   ,
(назва пiдприємства)
яке приймає товари для зберiгання на СТЗ,
знято пломбу N   з   , реєстрацiйний N   ,
(вид транспортного засобу)
проведено митний огляд вантажу, який надiйшов з   ,
(країна вiдправлення)
за документом контролю доставки N   , виписаним   митницею.
При митному оглядi встановлено, що кiлькiсть мiсць товарiв  
  даним, зазначеним у:
(вiдповiдає, не вiдповiдає)
товарно-транспортнiй накладнiй   ,
книжцi МДП   ,
комерцiйному рахунку   .
Нижчеперелiченi товари i транспортнi засоби прийнято для зберiгання на СТЗ за адресою:
 
за договором на зберiгання товару вiд   N  
N
з/п
Назва товару (особливi ознаки) Кiлькiсть
(вага)
1    
2    
Результати митного огляду:
 
 
Представнику СТЗ  
(назва пiдприємства)
  ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi особи, вiдповiдальної за зберiгання товарiв)
який мешкає за адресою:   ,

роз'яснено положення митного законодавства, що регламентують питання тимчасового зберiгання товарiв i транспортних засобiв пiдприємством пiд митним контролем i вiдповiдальнiсть за порушення цих положень (статтi 329 - 331, 334, 336 - 338, 340, 342 - 344, 353, 355 Митного кодексу України).

На склад накладено митне забезпечення N ________ у кiлькостi _______ шт. та пломби власника СТЗ N ________ у кiлькостi _______ шт.
Товари i транспортнi засоби на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ передав   Печатка власника товарiв i транспортних засобiв, уповноваженої особи пiдприємства - власника товарiв
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Товари i транспортнi засоби на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ прийняв   Печатка представника СТЗ
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Посадова особа митного органу   Вiдтиск штампа "Пiд митним контролем"
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Копiю акта отримав: ____________ "___" ____________ 200_ р. (пiдпис)
____________ "___" ____________ 200_ р. (пiдпис)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.