ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 07.09.2007 р. N 14/773

 

Асоцiацiї митних брокерiв України


     Державною митною службою України розглянуто лист Асоцiацiї митних брокерiв України вiд 14 березня 2007 року N 15/30 стосовно питання нарахування та сплати митних платежiв у випадку реекспорту товарiв походженням iз країн, з якими Україна уклала угоди про вiльну торгiвлю, та якi були ввезеннi на митну територiю України iз звiльненням вiд сплати ввiзного мита.

     Iнформуємо наступне.

     Вiдповiдно до статтi 198 Митного кодексу України звiльнення вiд оподаткування товарiв, що реекспортуються, регулюється виключне податковими законами України.

     Iнформацiю щодо умов оподаткування (звiльнення вiд оподаткування) товарiв в залежностi вiд обраного митного режиму (у тому числi в режимi реекспорт) згiдно з нормами законодавства України зазначено в листi Держмитслужби України вiд 06.01.2004 N 11/5-15-4-ЕП на адресу митних установ.

     Якщо товари були ввезеннi на митну територiю України в режимi "iмпорту" на умовах Угод про вiльну торгiвлю та випущенi у вiльний обiг, такi товари можуть використовуватися на митнiй територiї України без будь-яких митних обмежень, вiдповiдно до статтi 188 Митного кодексу України.

     Таким чином, з позицiї Управлiння митно-тарифного регулювання, у разi подальшого експорту цих товарiв, обкладення ввiзним митом не здiйснюється.

Начальник Управлiння митно-тарифного регулювання В. I. Демченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.