МIНIСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 24 липня 2008 року N 926

Про встановлення Ставок плати за послуги з аеронавiгацiйного обслуговування повiтряних суден у повiтряному просторi України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
1 серпня 2008 р. за N 707/15398


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.96 N 1548 "Про встановлення повноважень органiв виконавчої влади та виконавчих органiв мiських рад щодо регулювання цiн (тарифiв)" наказую:

     1. Затвердити Ставки плати за послуги з аеронавiгацiйного обслуговування повiтряних суден у повiтряному просторi України, що додаються.

     2. Державному пiдприємству обслуговування повiтряного руху України (Череднiченко Ю. А.) органiзувати опублiкування ставок аеронавiгацiйних зборiв у Циркулярi аеронавiгацiйної iнформацiї (АIС) України.

     3. Департаменту фiнансового регулювання та соцiально-економiчної полiтики (Демчук А. I.) у встановленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Цей наказ набуває чинностi з 1 вересня 2008 року.

     5. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Державiаслужби вiд 10.03.2006 N 170 "Про встановлення аеронавiгацiйних зборiв за аеронавiгацiйне обслуговування повiтряних суден у повiтряному просторi України", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України вiд 23.03.2006 за N 316/12190.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра - Голову Державної авiацiйної адмiнiстрацiї Давидова О. М.

Мiнiстр Й. Вiнський
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр економiки Б. Данилишин
В. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва Г. М. Бiлоус

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства транспорту та зв'язку України
вiд 24 липня 2008 р. N 926
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
1 серпня 2008 р. за N 707/15398

Ставки плати за послуги з аеронавiгацiйного обслуговування повiтряних суден у повiтряному просторi України

     1. За аеронавiгацiйне обслуговування повiтряних суден (далi - ПС) у повiтряному просторi України, пов'язане iз забезпеченням органiзацiї повiтряного руху (далi - ОПР) на маршрутi, а також на пiдходi та в районi аеродрому, стягується плата за встановленими ставками.

     2. Ставки плати встановлюються незалежно вiд нацiональної належностi ПС та форми власностi авiакомпанiї.

     3. Розмiр плати (далi - R) за послуги з аеронавiгацiйного обслуговування ПС у повiтряному просторi України, пов'язане iз забезпеченням ОПР на маршрутi, визначається залежно вiд максимально дозволеної злiтної маси (далi - MTOW) ПС, указаної у сертифiкатi експлуатанта, ортодромiчної вiдстанi та одиничної ставки плати (T) за формулою


,

     де T - одинична ставка плати за послуги з ОПР на маршрутi для ПС злiтною масою 50 метричних тонн та ортодромiчної вiдстанi 100 км.;

     D - ортодромiчна вiдстань польоту в кiлометрах, зменшена на 20 км з кожним зльотом та/або посадкою на територiї України;

     W - MTOW ПС у метричних тоннах. Якщо при розрахунку розмiру плати MTOW цього ПС невiдома, вона визначається за масою найважчого ПС такого самого типу.

     Одинична ставка (Т) плати за послуги з ОПР на маршрутi для ПС розрахована на злiтну масу ПС 50 тонн та ортодромiчну вiдстань 100 км i встановлюється у розмiрi 37,26 євро.

     4. Розмiр плати (r) за послуги з аеронавiгацiйного обслуговування ПС у повiтряному просторi України, пов'язане iз забезпеченням ОПР на пiдходi та в районi аеродрому, визначається залежно вiд MTOW ПС, указаної в сертифiкатi експлуатанта, та одиничної ставки плати (t) за формулою

r = t х W,

     де t - одинична ставка плати за послуги з ОПР на пiдходi та в районi аеродрому;

     W - MTOW ПС у метричних тоннах. Якщо при розрахунку розмiру плати MTOW цього ПС невiдома, вона визначається за масою найважчого ПС такого самого типу.

     Одинична ставка плати (t) за послуги з ОПР на пiдходi та в районi аеродрому встановлюється у розмiрi 5,88 євро.

     5. Ставки плати за послуги з аеронавiгацiйного обслуговування ПС у повiтряному просторi України встановленi без урахування податку на додану вартiсть. Нарахування сум податку на додану вартiсть проводиться вiдповiдно до чинного законодавства України.

     6. Справляння плати за аеронавiгацiйне обслуговування ПС у повiтряному просторi України здiйснюється вiдповiдно до чинного законодавства України.

     7. Звiльняються вiд плати за аеронавiгацiйне обслуговування такi категорiї польотiв:

     польоти, що здiйснюються ПС з максимально дозволеною злiтною масою менше 2 метричних тонн;

     польоти, що здiйснюються виключно для перевезення королiвських осiб та безпосереднiх членiв їх родин, глав держав i урядiв, мiнiстрiв з офiцiйною мiсiєю. У всiх випадках це повинно бути пiдтверджено статусом польоту у вiдповiдному планi польоту;

     польоти з метою пошуку та рятування, якi виконуються за завданням компетентних органiв;

     польоти, якi починаються i закiнчуються на одному й тому самому аеродромi у разi повернення ПС (без промiжної посадки);

     польоти для перевiрки та тестування обладнання, яке використовується як наземний аеронавiгацiйний засiб;

     тренувальнi польоти, якi виконуються виключно для отримання свiдоцтва авiацiйного персоналу або пiдвищення рiвня квалiфiкацiї членiв екiпажу, про що вказується в планi польоту. Цi польоти повиннi здiйснюватись тiльки в межах повiтряного простору України й не повиннi використовуватися для перевезення пасажирiв, вантажу або перегону ПС;

     польоти вiйськових ПС, що внесенi до Реєстру державних повiтряних суден України та виконуються з некомерцiйною метою.

Директор Департаменту фiнансового регулювання та соцiально-економiчної полiтики А. I. Демчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.