Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 746 від 28.12.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЖИТОМИРСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 26 жовтня 2006 року N 435


Про затвердження Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення

Зареєстровано
в Житомирському обласному управлiннi юстицiї
30 листопада 2006 р. за N 61/723


     Вiдповiдно до статей 99 - 109 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 р. N 92-IV, п. 1.9 наказу Держмитслужби України вiд 07.10.2003 р. N 674 "Про затвердження Положення про склади тимчасового зберiгання" наказую:

     1. Затвердити Порядок розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення (далi Порядок) (додається).

     2. Начальникам пiдроздiлiв ознайомити особовий склад з цим наказом пiд розпис та органiзувати вивчення Порядку з особами, задiяними у його виконаннi.

     3. Загальному вiддiлу забезпечити тиражування та доведення наказу до пiдроздiлiв митницi згiдно з списком: розсилки.

     4. Вважати такими, що втратили чиннiсть, пункти 1, 3, 4 наказу Житомирської митницi вiд 27.01.2004 р. N 46 "Про затвердження Порядку функцiонування складiв тимчасового зберiгання у Житомирськiй митницi", пункт 1 наказу Житомирської митницi вiд 15.09.2005 р. N 371 "Про затвердження меж зон митного контролю на складах тимчасового зберiгання" та наказ Житомирської митницi вiд 22.10.2004 р. N 461 "Про внесення змiн до Порядку функцiонування складiв тимчасового зберiгання у Житомирськiй митницi".

     5. Начальнику юридичного вiддiлу (Борчук В. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Житомирського обласного управлiння юстицiї.

     6. Головному iнспектору зв'язкiв з громадськiстю (Синицький М. Й.) забезпечити висвiтлення наказу в регiональних засобах масової iнформацiї пiсля його державної реєстрацiї.

     7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступникiв начальника митницi вiдповiдно до розподiлу їх функцiональних обов'язкiв.

Начальник Житомирської митницi П. I. Закусило

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Житомирської митницi
вiд 26 жовтня 2006 р. N 435
Зареєстровано
в Житомирському обласному управлiннi юстицiї
30 листопада 2006 р. за N 61/723

Порядок розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення

1. Загальнi положення

     1.1 Цей Порядок розроблено на виконання пункту 1.9 наказу Держмитслужби України вiд 07.10.2003 р. N 674 "Про затвердження Положення про склади тимчасового зберiгання".

     1.2 Термiни та поняття, що використовуються у цьому Порядку, вживаються у значеннi, наведеному у Митному кодексi України та iнших нормативно-правових актах.

     1.3 У пiдроздiлах, в зонi дiяльностi яких функцiонують склади тимчасового зберiгання (далi - СТЗ), за допомогою ПЕОМ ведеться Журнал облiку товарiв i транспортних засобiв, що зберiгаються пiд митним контролем на СТЗ (далi - Журнал) (додаток 1). Ведення Журналу, а саме: внесення iнформацiї, її обробка та здiйснення контролю за термiнами перебування вантажiв пiд митним контролем тощо здiйснюється уповноваженою особою пiдроздiлу, яка здiйснює контроль за термiнами знаходження товарiв i транспортних засобiв пiд митним контролем, що зберiгаються у зонi дiяльностi ПМО на СТЗ (далi - уповноваженою особою пiдроздiлу).

2. Порядок розмiщення, видачi товарiв i транспортних засобiв на СТЗ

     2.1 Для розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ власником подаються наступнi документи для розгляду керiвником ПМО:

     - заява про розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ (додаток 2) або заява про розмiщення вантажу гуманiтарної допомоги на СТЗ (додаток 3) (далi - Заява);

     - документи, що дають змогу iдентифiкувати цi товари i транспортнi засоби (товаротранспортнi документи, рахунки, пакувальнi листи тощо);

     - документи, що пiдтверджують законнi пiдстави знаходження цих товарiв i транспортних засобiв у особи, яка бажає користуватися послугами СТЗ (договори, контракти, тощо);

     2.11 У випадку, якщо пiд час розмiщення вантажу на СТЗ, здiйснювався вiдбiр зразкiв, то до пакету документiв додатково долучається Акт взяття проб i зразкiв товарiв, вставленої форми.

     2.12 Видача з СТЗ товарiв i транспортних засобiв здiйснюється на пiдставi оформленої ВМД вiдповiдному митному режиму. Iнспектор, який здiйснив оформлення цiєї ВМД, надає пакет документiв уповноваженiй особi пiдроздiлу для зняття з контролю.

3. Порядок ведення облiку вантажiв та здiйснення контролю за термiнами зберiгання пiд митним контролем

     3.1 Уповноважена особа пiдроздiлу щоденно вносить у Журнал вiдомостi про:

     - товари i транспортнi засоби, що розмiщенi, на СТЗ, розташованi в зонi дiяльностi пiдроздiлу, протягом дня;

     - встановленi законодавством: дату декларування, кiнцеву дату зберiгання на СТЗ, дату передачi товарiв i транспортних засобiв з СТЗ на склад митницi;

     - реквiзити документiв на продовження термiну декларування, зберiгання товарiв i транспортних засобiв на СТЗ;

     - iншi вiдомостi, необхiднi для здiйснення контролю.

     3.2 Уповноважена особа пiдроздiлу щоденно контролює вичерпання термiнiв декларування товарiв i транспортних засобiв або зберiгання товарiв i транспортних засобiв на СТЗ.

     3.3 Товари i транспортнi засоби, що зберiгаються пiд митним контролем на СТЗ, знiмаються з контролю на пiдставi оформленої ВМД. Iнспектор пiдроздiлу, який здiйснив оформлення ВМД на такi товари i транспортнi засоби, подає уповноваженiй особi пiдроздiлу ВМД для зняття з контролю та внесення вiдповiдних вiдомостей до Журналу. Вiдповiдний пакет документiв, що зберiгався у справi "Супровiднi документи на товари i транспортнi засоби, що зберiгаються пiд митним контролем у зонi дiяльностi пiдроздiлу на СТЗ", долучається до ВМД.

     3.4 Уповноважена особа, при надходження щомiсячних звiтiв вiд власникiв СТЗ, здiйснює перевiрку вiдповiдностi вiдомостей, внесених у поданi звiти, з iнформацiєю, що внесена до Журналу. У випадку не подання власником СТЗ щомiсячного звiту про товари, що зберiгаються на СТЗ, уповноважена особа iнформує начальника ПМО та виконує дiї по складанню протоколу про ПМП.

Начальник ВОМК С. Г. Слухов

 

Додаток 1
до пункту 1.3 Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення

Журнал облiку товарiв i транспортних засобiв, що зберiгаються пiд митним контролем на СТЗ

у   Житомирської митницi
(назва пiдроздiлу)
Номер з/п Дата розмiщення на СТЗ товарiв i транспортних засобiв Найменування СТЗ/тип СТЗ (В або З) Найменування власника товарiв i транспортних засобiв Найменування товарiв i транспортних засобiв Дата закiнчення термiну зберiгання на СТЗ (3 мiсяцi) Реєстр. номер та дата Заяви на продовження термiну зберiгання на 1 мiсяць Дата закiнчення термiну зберiгання вантажу на СТЗ (4 мiсяцi) Номер документа про передачу товарiв i транспортних засобiв на зберiгання на склад митницi Номер ВМД про митне оформлення вантажу вiдповiдно до обраного режиму Примiтки
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
                     
                     
                     
 
Начальник ВОМК
С. Г. Слухов

 

Додаток 2
до пункту 2.1 Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення
Начальнику
 
(пiдроздiлу митного оформлення)

ЗАЯВА
про розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ

Пiдприємство  
(повна назва пiдприємства власника вантажу)
код за ЄДРПОУ   адреса:   -
 
акредитацiйний N _______ вiд "___" ____________ 200_ р. у  
(пiдроздiл митницi)
просить Вашого дозволу на зберiгання пiд митним контролем
 
(скорочена узагальнена назва)
на СТЗ   , тип СТЗ  
(найменування СТЗ) (вiдкритий/закритий)
номер Дозволу N 1010____/_____/ вiд ___ ____________ ____
за документом контролю доставки   ,
за контрактом   , товаросупровiдними документами  
Договiр зберiгання, укладений з власником СТЗ вiдкритого тину та власником товарiв i транспортних засобiв N _____________ вiд ___ ____________ ____.
Примiтки:  
 
Керiвництво   ознайомлено з положенням
(назва пiдприємства - власника вантажу)
статей 85, 107, 108, 109, 166, 169, 172, 330, 331, 336, 337, 338, 340, 342, 343, 344 Митного кодексу України та зобов'язується дотримуватись термiнiв подання вiдповiдних документiв та строкiв тимчасового зберiгання вантажу, встановлених статтями 85, 108, 169 Митного кодексу України.
Керiвник пiдприємства    
(прiзвище)
Головний бухгалтер    
М. П. (прiзвище)
Розмiщення товару на СТЗ дозволено
"___" ___________ 200_ р.  
(пiдпис) (П. I. Б. посадової особи, що прийняла рiшення)
 
Начальник ВОМК
С. Г. Слухов

 

Додаток 3
до пункту 2.1 Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення
Начальнику
 
(пiдроздiлу митного оформлення)

ЗАЯВА
про розмiщення вантажу гуманiтарної допомоги на СТЗ

Пiдприємство  
(повна назва пiдприємства власника вантажу)
код за ЄДРПОУ   адреса:   -
 
акредитацiйний N _______ вiд "___" ____________ 200_ р. у  
(пiдроздiл митницi)
просить Вашого дозволу на зберiгання вантажу гуманiтарної допомоги пiд митним контролем
 
(скорочена узагальнена назва вантажу, характеристика)
на СТЗ   , тип СТЗ  
(найменування СТЗ) (вiдкритий/закритий)
номер Дозволу N 1010__/_____/____ вiд ___ ____________ ____
за документом контролю доставки   ,
за договором дарування (дарчим листом, тощо)   ,
товаросупровiдними документами   ,
Договiр зберiгання, укладений з власником СТЗ вiдкритого типу та отримувачем вантажу гуманiтарної допомоги в N _______________ вiд ___ ____________ ____.
Примiтки:  
 
Керiвництво   ознайомлено з положенням
(назва пiдприємства - власника вантажу)
статей 85, 107, 108, 109, 166, 169, 172, 330, 331, 336, 337, 338, 340, 342, 343, 344 Митного кодексу України та зобов'язується дотримуватись термiнiв подання вiдповiдних документiв та строкiв тимчасового зберiгання вантажу, встановлених статтями 85, 108, 169 Митного кодексу України.
В разi несвоєчасного митного оформлення вантажу гарантуємо оплату за весь термiн перебування його пiд митним контролем згiдно постанови Кабiнету мiнiстрiв України "Про ставки митних зборiв" вiд 27.01.97 р. N 65 за кожен день перебування, починаючи з 91-го дня по 0,05 % вiд вартостi предметiв.
Керiвник пiдприємства    
(прiзвище)
Головний бухгалтер    
М. П. (прiзвище)
Рiшення митницi:
Розмiщення вантажу гуманiтарної допомоги на СТЗ вважаю (не) можливим.
Причини вiдмови:
 
 
  .
Пiдприємство, що буде проводити безкоштовне декларування вантажу гуманiтарної допомоги _________________________________, номер свiдоцтва про визнання пiдприємства декларантом ______________________, дата видачi __________________________________.
"___" ___________ 200_ р.  
(пiдпис) (П. I. Б. посадової особи, що прийняла рiшення)
 
Начальник ВОМК
С. Г. Слухов

 

Додаток 4
до пункту 2.5 Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення

АКТ
про розмiщення товарiв i транспортних засобiв на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ

N _____ "___" ____________ 200_ р.
Мною,  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi посадової особи митного органу; назва митного органу)
у присутностi  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
представника пiдприємства (або посередника)  
(назва пiдприємства)
яке передає товари для зберiгання на СТЗ
  ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
представника пiдприємства (власника СТЗ)   ,
(назва пiдприємства)
яке приймає товари для зберiгання на СТЗ,
знято пломбу N   з   , реєстрацiйний N   ,
(вид транспортного засобу)
проведено митний огляд вантажу, який надiйшов з   ,
(країна вiдправлення)
за документом контролю доставки N   , виписаним   митницею.
При митному оглядi встановлено, що кiлькiсть мiсць товарiв  
  даним, зазначеним у:
(вiдповiдає, не вiдповiдає)
товарно-транспортнiй накладнiй   ,
книжцi МДП   ,
комерцiйному рахунку   .
Нижчеперелiченi товари i транспортнi засоби прийнято для зберiгання на СТЗ за
адресою:   на строк до "___" ____________ 200_ р. за
договором на зберiгання товару вiд   N   .
N
з/п
Назва товару (особливi ознаки) Кiлькiсть (вага)
1    
2    
3    
Результати митного огляду:
 
 
 
 
 
 
 
Представнику СТЗ -  
(назва пiдприємства)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi особи, вiдповiдальної за зберiгання товарiв)
який мешкає за адресою:
 

роз'яснено положення митного законодавства, що регламентують питання тимчасового зберiгання товарiв i транспортних засобiв пiдприємством пiд митним контролем i вiдповiдальнiсть за порушення цих положень (статтi 329, 330, 331, 336, 337, 338, 342, 343, 344 Митного кодексу України).

На склад накладено митне забезпечення N ____________________ у кiлькостi _____ шт. та пломби власника СТЗ N ___________ у кiлькостi _______________ шт.
Товари i транспортнi засоби на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ передав   Печатка власника товарiв i транспортних засобiв, уповноваженої особи власника товарiв
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Товари i транспортнi засоби на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ прийняв   Печатка представника СТЗ
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Посадова особа митного органу   Вiдтиск штампа "Пiд митним контролем"
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Копiю акта отримав: ____________ "___" ____________ 200_ р. (пiдпис)
____________ "___" ____________ 200_ р. (пiдпис)
 
Начальник ВОМК
С. Г. Слухов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.