ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

10.09.2008 р. N 11/5-18/10009-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
(крiм Енергетичної регiональної)
Начальникам митниць


Щодо експорту до Європейського Союзу олiї соняшникової

     Для використання в роботi надсилаємо лист Мiнiстерства охорони здоровўя України вiд 10.07.2008 N 05.01.02-01/840 щодо експорту соняшникової олiї до Європейського Союзу та постанову Головного державного санiтарного лiкаря України вiд 19 травня 2008 р. N 11 "Про затвердження Порядку видачi санiтарних сертифiкатiв на вантажi з харчовими продуктами, призначеними для експорту".

     Згiдно зазначеного листа Мiнiстерства охорони здоровўя, вiдповiдно до статей 53, 54 Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв", спецiальною умовою експорту до Європейського Союзу соняшникової олiї є подання при її митному оформленнi санiтарного сертифiкату на вантажi з харчовими продуктами, призначеними для експорту, виданого на пiдставi результатiв дослiджень, проведених в акредитованих лабораторiях (такою лабораторiєю, узгодженою з Європейським Союзом, є ДП "Укрметртестстандарт").

     З метою дотримання вимог Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв" начальникам митних органiв забезпечити здiйснення митного оформлення експорту соняшникової олiї до Європейського Союзу за наявностi санiтарного сертифiкату на вантажi з харчовими продуктами, призначеними для експорту, виданого на пiдставi результатiв дослiджень акредитованою лабораторiєю, узгодженою з Європейським Союзом.

     Реквiзити санiтарного сертифiкату на вантажi з харчовими продуктами, призначеними для експорту, в графi 44 вантажної митної декларацiї зазначаються пiд кодом документа 5039.

     Регiональнiй iнформацiйнiй митницi забезпечити внесення потрiбних змiн до вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексiв Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України.

     Додаток: на 80 арк.

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.