ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

01.10.08 N 20/06658

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про ввезенная на митну територiю України насiння сортiв роду коноплi

     До Департаменту митної варти та органiзацiї боротьби з порушеннями митного законодавства вiд Департаменту власної безпеки надiйшла iнформацiя щодо можливого незаконного ввезення на митну територiю України насiння селекцiйних сортiв рослин роду коноплi.

     Вiдповiдно до зазначеної iнформацiї, останнiм часом в Iнтернет-мережi з'явились пропозицiї щодо придбання насiння селекцiйних сортiв рослин роду коноплi (Крем Карамель, Бiлий Карлик та iн.), якi мають властивостi, сприятливi для їх незаконного вирощування: високий вмiст канабiноїдiв, а отже, i сильний наркотичний ефект, високу схожiсть насiння, автоквiтучiсть (вiдсутнiсть потреби у запиленнi) та низькорослiсть рослин (що дозволяє маскувати посiви), значну швидкiсть визрiвання.

     Враховуючи, що вiдповiдно до дiючого законодавства України власне насiння рослини роду коноплi не вiдноситься до наркотикiв, що дає можливiсть для спрощення процедури його ввезення порiвняно з контрольованими речовинами, є пiдстави очiкувати на спроби ввезення на митну територiю України такого насiння.

     З метою попередження незаконного розповсюдження рослин роду коноплi на територiї України пропонуємо:

     1. Посилити митний контроль у частинi дотримання чинного законодавства щодо порядку ввезення насiння на територiю України та наявностi вiдповiдних дозвiльних документiв при їх митному оформленнi.

     2. Iнформувати правоохороннi органи України про виявленi випадки ввезення на територiю України насiння селекцiйних сортiв рослин роду коноплi.

Заступник директора Департаменту А.П.Гриценко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.