ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 20.11.08 N 20/07708-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць
(крiм Регiональної iнформацiйної та Енергетичної регiональної митниць)


Про посилення митного контролю при перемiщеннi через митний кордон України лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв

     Державною митною службою України проведено аналiз вивезення за межi митної територiї України пило та лiсоматерiалiв який свiдчить про те, що на даний час продовжують мати мiсце випадки експорту таких товарiв з порушенням вимог митного законодавства.

     За результатами проведеної перевiрки встановленi непоодинокi факти отримання суб'єктами господарювання сертифiкатiв походження лiсоматерiалiв за допомогою фальсифiкованих документiв, якi в подальшому надаються митним органам як пiдстава для перемiщення через митний кордон України вказаних товарiв.

     На пiдставi викладеного необхiдно:

     1. Орiєнтувати особовий склад митниць на посилення митного контролю при перемiщеннi через митний кордон України пило та лiсоматерiалiв.

     2. Проводити пiд час митного контролю та митного оформлення таких товарiв ретельне вивчення документiв, що стали пiдставою для перемiщення через митний кордон України таких товарiв, зокрема, законнiсть отримання суб'єктами пiдприємницької дiяльностi сертифiкатiв про походження лiсоматерiалiв.

     3. В разi наявностi сумнiвiв щодо законностi отримання необхiдних для митного контролю та митного оформлення документiв на товари, проводити перевiрку укладання угод та автентичностi документiв, наданих митному органу для здiйснення контролю та оформлення таких вантажiв.

     4. Уразi виявлення фактiв порушення митного законодавства негайно iнформувати Департамент митної варти та органiзацiї боротьби з порушеннями митного законодавства.

Директор Департаменту Ю.В.Карман
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.