ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

11.12.08 N 14/1467-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць
(до уваги вiддiлiв митних платежiв)


Про електроннi сертифiкати походження товарiв

     У зв'язку iз запитами митних органiв щодо можливостi визначення країни походження товарiв на пiдставi електронних сертифiкатiв походження товару повiдомляємо про наступне.

     З метою спрощення процедури торгiвлi деякими компетентними органами зарубiжних країн з видачi сертифiкатiв походження (Великобританiя, Таїланд, Республiка Корея, Швейцарiя, Нiмеччина, Китай та iн.) запроваджено видачу електронних сертифiкатiв про походження товару.

     Декларант може визначити країну походження товару, що перемiщується через митний кордон України на пiдставi електронного сертифiката про походження товару за умови, якщо такий сертифiкат вiдповiдно до статтi 283 Митного кодексу України однозначно свiдчить про те, що зазначений товар походить з вiдповiдної країни, i мiстить:

     письмову заяву експортера про країну походження товару;

     письмове посвiдчення компетентного органу країни вивезення, який видав сертифiкат, про те, що наведенi у сертифiкатi вiдомостi вiдповiдають дiйсностi.

     Митний орган в мережi Iнтернет на офiцiйних сайтах компетентних органiв може отримати iнформацiю про порядок видачi компетентними органами електронних сертифiкатiв та здiйснити перевiрку їх на автентичнiсть/достовiрнiсть.

     Iнформацiя про адреси офiцiйних сайтiв компетентних органiв зарубiжних країн з видачi сертифiкатiв походження розмiщена в мережi Iнтернет за адресою: WWW.intracen.org/tpo/.

<...>

Начальник Управлiння митно-тарифного регулювання В.I.Демченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.