ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

24.11.09 N 14/2103-ЕП

 

Харкiвська митниця


Про перевiрку критерiю достатньої переробки холодильникiв

     На виконання пункту 16 Правил визначення країни походження товарiв, затверджених Рiшенням Ради глав урядiв СНД вiд 30.11.00 прошу провести перевiрку критерiю достатньої переробки холодильникiв побутових торгiвельних марок "Indesit", "Ariston" за кодом 8418 УКТЗЕД, що ввозяться на митну територiю Україну на умовах вiльної торгiвлi.

     Виконання критерiю достатньої переробки холодильникiв має бути пiдтверджено на пiдставi:

     - iнвойсiв/вантажних митних декларацiй на iмпорт матерiалiв/сировини iноземного походження, або

     - документiв на придбання в країнi виробництва товару матерiалiв невiдомого походження;

     - документiв про калькуляцiю собiвартостi продукцiї, на пiдставi яких уповноваженим органом було визначено частку вартостi iмпортної сировини у загальнiй вартостi готової продукцiї.

     Про результати перевiрки iнформувати Департамент митно-тарифного регулювання.

     Вiдповiдно до пунктiв 19 та 20 Правил визначення країни походження товарiв, затверджених Рiшенням Ради глав урядiв СНД вiд 30.11.00 товар не вважається таким, що походить з цiєї країни, доки не будуть представленi документи i/чи вiдомостi, що пiдтверджують його походження.

     Товари, походження яких не встановлене, чи походження яких встановлене, але при цьому щодо них не може бути застосований режим вiльної торгiвлi через вiдсутнiсть необхiдних для цих цiлей документiв, пропускаються в країну ввозу вiдповiдно до вимог тарифного i нетарифного регулювання країни-iмпортера.

     Таким чином, у разi вiдсутностi документiв про виконання критерiю достатньої переробки до холодильникiв призупиняється режим вiльної торгiвлi до моменту отримання необхiдних документiв.

Директор Департаменту митно-тарифного регулювання В.I.Демченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.