ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

26.03.2010 N 29/1-12/1110-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


     З метою пiдвищення результативностi лабораторних дослiджень в умовах обмеженого фiнансування, Центральним митним управлiнням лабораторних дослiджень та експертної роботи аналiзуються направленi митними органами запити щодо дослiдження проб i зразкiв товарiв. За результатами вiдповiдного аналiзу виявляються випадки направлення запитiв щодо дослiдження товарiв, задекларованих у незначних кiлькостях (для маркетингових дослiджень, "тестовi" партiї товарiв тощо).

     Звертаємо увагу на те, що вартiсть самого дослiдження у деяких випадках перевищує вартiсть пред'явлених до митного оформлення товарiв чи дорiвнює їй, та потребує залучення iнших ресурсiв, що свiдчить про економiчну недоцiльнiсть такого дослiдження.

     Враховуючи нинiшнi умови фiнансування, пропонуємо зважено пiдходити до необхiдностi направлення на дослiдження товару, що ввозиться в незначнiй кiлькостi (для маркетингових дослiджень, "тестовi" партiї товарiв тощо) та/або заявлена вартiсть партiї товару згiдно ВМД менша 100 євро, направлення на дослiдження проб i зразкiв товарiв здiйснювати лише при наявностi достатнiх пiдстав, у тому числi таких якi свiдчать про можливе порушення законодавства.

     Лист Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи вiд 11.02.2005 N 45/20-527-ЕП "Щодо визначення економiчної доцiльностi проведення дослiджень", вважати таким, що втратив чиннiсть.

Начальник Управлiння А.I. Педешко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.