Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 1025 від 05.12.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

29.04.10 N 424


Про затвердження Примiрної структури регiональної митницi, митницi та Вимог до штатної структури регiональної митницi, митницi

     Вiдповiдно до статей 13, 14 та 15 Митного кодексу України вiд 11.07.02 N 92-IV i з метою оптимiзацiї структури митних органiв наказую:

     1. Затвердити Примiрну структуру регiональної митницi, митницi (далi - Примiрна структура), що додається.

     2. Затвердити Вимоги до штатної структури регiональної митницi, митницi, що додаються.

     3. Установити, що начальник регiональної митницi, митницi має право самостiйно визначати чисельнiсть структурних пiдроздiлiв, передбачених Примiрною структурою, доцiльнiсть створення окремих iз них або покладати на одну посадову особу виконання обов'язкiв за декiлькома напрямами дiяльностi.

     4. Начальникам регiональних митниць, митниць, за винятком Регiональної iнформацiйної митницi, до 11.05.2010 привести структуру та штатний розпис у вiдповiднiсть до цього наказу й подати їх на затвердження до Державної митної служби України.

     5. Керiвникам структурних пiдроздiлiв Державної митної служби України, Регiональної iнформацiйної митницi, Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури у мiсячний строк привести у вiдповiднiсть до цього наказу вiдповiднi Примiрнi положення про пiдроздiли регiональних митниць, митниць.

     6. Уважати такими, що втратили чиннiсть: наказ Державної митної служби України вiд 22.04.09 N 376 "Про затвердження Примiрної структури регiональної митницi, митницi та Вимог до штатної структури регiональної митницi, митницi"; п. 1 наказу Державної митної служби України вiд 16.07.09 N 665 "Про внесення змiн та доповнень до деяких наказiв Держмитслужби України"; наказ Державної митної служби України вiд 06.08.09 N 725 "Про внесення змiн до наказу Держмитслужби вiд 22.04.09 N 376"; наказ Державної митної служби України вiд 22.04.10 N 313 "Про внесення змiн до наказу Держмитслужби вiд 22.04.09 N 376".

     Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова Служби I.Г.Калєтнiк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
вiд 29.04.2010 р. N 424

Примiрна структура регiональної митницi, митницi

     1. Начальник митницi.

     2. Перший заступник начальника митницi.

     3. Заступники начальника митницi.

     4. Заступник начальника митницi - начальник служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. *

     5. Служба боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил.

     6. Служба фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi.

     7. Вiддiл оперативних чергових.

     8. Вiддiл адмiнiстрування митних платежiв.

     9. Вiддiл контролю митної вартостi та класифiкацiї товарiв.

     10. Вiддiл iнформацiйної роботи та митної статистики.

     11. Господарсько-експлуатацiйний вiддiл.

     12. Вiддiл (сектор) контрольно-перевiрочної роботи.*

     13. Вiддiл (сектор) органiзацiйного та документального забезпечення.

     14. Вiддiл (сектор) кадрового забезпечення та з питань запобiгання корупцiї.

     15. Вiддiл (сектор) правового забезпечення.

     16. Вiддiл (сектор) органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв.

     17. Вiддiл (сектор) контролю за перемiщенням товарiв.

     18. Вiддiл (сектор) технiчних засобiв митного контролю.

     19. Сектор (головний iнспектор) з питань захисту прав iнтелектуальної власностi.**

     20. Головний iнспектор iз захисту державної таємницi та спецiального документального зв'язку.

     21. Головний iнспектор з охорони працi.

     22. Головний iнспектор з мобiлiзацiйної роботи та цивiльної оборони.*

     23. Митнi пости.

     24. Пiдроздiли (вiддiли, сектори) митного оформлення N 1, N 2...

     *Начальник митницi має право самостiйно визначати доцiльнiсть створення окремих структурних пiдроздiлiв, передбачених цiєю Примiрною структурою, їх чисельнiсть або покладати на одну посадову особу виконання обов'язкiв за декiлькома напрямами дiяльностi.

     ** Окремi пiдроздiли з питань захисту прав iнтелектуальної власностi створюються в регiональних митницях, митницях iз значним товаропотоком за погодженням з Головою Служби.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю А.I.Сербайло

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
вiд 29.04.2010 р. N 424

Вимоги до штатної структури регiональної митницi, митницi, за винятком Регiональної iнформацiйної митницi

     З метою впорядкування штатної структури митних органiв установити наступнi вимоги:

     1. При формуваннi штатного розпису регiональної митницi, митницi повиннi бути витриманi такi пропорцiї:

     - кiлькiсть заступникiв начальника митницi встановлюється в залежностi вiд затвердженої граничної чисельностi митницi: до 200 осiб - 2 заступники, вiд 200 до 300 - 3, вiд 300 до 400 - 4, бiльше 400 - кiлькiсть заступникiв визначається за попереднiм погодженням з Держмитслужбою. В окремих випадках, за наявностi обґрунтованих пiдстав, рiшенням Голови Служби кiлькiсть заступникiв начальника митницi може бути змiнена;

     - чисельнiсть керiвникiв митницi та керiвникiв середньої ланки (начальники вiддiлiв, секторiв) повинна становити не бiльше 24% вiд затвердженої граничної чисельностi митницi;

     - штатна чисельнiсть служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил не повинна перевищувати 10% вiд затвердженої граничної чисельностi митного органу, за винятком митних органiв, визначених у додатку 1;

     - штатна чисельнiсть особового складу митних постiв та пiдроздiлiв митного оформлення, у тому числi керiвникiв цих пiдроздiлiв та їх заступникiв, не повинна бути меншою 50% вiд затвердженої граничної чисельностi митницi;

     - в окремих випадках, за наявностi обґрунтованих пiдстав, за рiшенням Голови Служби штатна чисельнiсть особового складу митних постiв та пiдроздiлiв митного оформлення може бути меншою, нiж 50 % вiд затвердженої граничної чисельностi митницi.

     2. Службовi обов'язки, закрiпленi за посадою головного iнспектора iз захисту iнформацiї, передбачити в функцiях вiддiлу iнформацiйної роботи та митної статистики.

     3. Функцiї сектору (головного iнспектора) зв'язкiв з громадськiстю ввести в функцiї вiддiлу (сектору) органiзацiйного та документального забезпечення.

     4. Функцiї контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, передбачити у функцiях пiдроздiлiв органiзацiї митного контролю.

     5. Сектор (головний iнспектор) з питань захисту прав iнтелектуальної власностi входить до складу пiдроздiлiв органiзацiї митного контролю регiональних митниць, митниць. Окремi вiддiли (сектори) з питань захисту прав iнтелектуальної власностi створюються в регiональних митницях, митницях iз значним товаропотоком за погодженням з Головою Служби.

     6. У складi пiдроздiлiв митного оформлення та служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил митниць, що мають у пунктах пропуску мобiльнi скануючи рентгенiвськi системи (для забезпечення експлуатацiї цих систем) визначаються посади iнспекторiв, на яких додатково покладаються обов'язки водiїв, операторiв та операторiв-координаторiв з наведення.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю А.I.Сербайло

 

Додаток 1
до Вимог до штатної структури регiональної митницi, митницi

Перелiк
митних органiв, у яких штатна чисельнiсть служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил не повинна перевищувати 12% вiд затвердженої граничної чисельностi митного органу

     1. Київська регiональна митниця.

     2. Амвросiївська митниця.

     3. Днiстровська митниця.

     4. Iзмаїльська митниця.

     5. Луганська митниця.

     6. Львiвська митниця.

     7. Пiвденна митниця.

     8. Старобiльська митниця.

     9. Сумська митниця.

     10. Херсонська митниця.

     11. Ягорлицька митниця.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.