МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

вiд 15.07.10 N 18.03-19/718/15-3367

<Витяг>


     Висновок державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи та Протокол дослiджень проб харчових продуктiв (при проведеннi розширеного санiтарного контролю) не є документами, якi видаються для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України.

     Вiдповiдно до вимог статтi 27 Митного кодексу України товари, що перемiщуються через митний кордон України, крiм митного контролю можуть пiдлягати санiтарно-епiдемiологiчному контролю.

     Санiтарний контроль у пунктах пропуску через державний кордон та на митницях призначення здiйснюється посадовими особами державної санiтарно-епiдемiологiчної служби.

     Таким чином, вiдсутнiсть у Держмитслужби висновку державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи та протоколу дослiджень проб харчових продуктiв (при проведення розширеного санiтарного контролю) не може призводити до затримок митного оформлення.

     Крiм того, Реєстр висновкiв державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи розмiщений на офiцiйному веб-сайтi МОЗ.

     Враховуючи викладене та з метою уникнення непорозумiнь щодо здiйснення санiтарно-епiдемiологiчного контролю, вважаємо недоцiльним надавати Держмитслужбi додаткову iнформацiю щодо документiв, необхiдних для проведення санiтарного контролю.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.