ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

16.11.10 N 11/1-10.02/14149-ЕП

 

Керiвникам регiональних митниць, митниць
(крiм Енергетичної регiональної та Регiональної iнформацiйної)


     Державна митна служба України звертає Вашу увагу на негативнi тенденцiї щодо розбiжностi мiж даними обсягiв офiцiйно ввезеної в Україну iкри осетрових (чорна iкра) та обсягами її реалiзацiї на внутрiшньому ринку.

     Так, за даними митної статистики, за 10 мiсяцiв 2010 року було офiцiйно ввезено лише 560,4 кг iкри осетрових (чорна iкра), товарний код 1604 30 10 00 згiдно з УКТЗЕД.

     Беручи до уваги жорсткi обмеження вивозу чорної iкри з територiї Росiйської Федерацiї, її вартiсть продажу на споживчому ринку, а також з метою недопущення можливих втрат державного бюджету вiд незаконного її ввезення, зобов'язую керiвникiв митних органiв:

     1. Посилити контроль за перемiщенням через митний кордон України чорної iкри (код товару 1604 30 10 00 згiдно з УКТЗЕД) з метою недопущення її незаконного ввезення, у тому числi громадянами.

     2. Вжити дiєвих заходiв щодо неухильного дотримання вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.12.01 N 1652 "Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територiю України продуктiв харчування для власного споживання та перелiк предметiв, що не можуть бути вiднесенi до особистих речей громадян".

     3. Здiйснювати ретельну перевiрку наявностi повного комплекту визначених законодавством дозволiв компетентних органiв на ввезення чорної iкри, у тому числi щодо якостi та безпеки.

     Попереджаю керiвникiв митниць про персональну вiдповiдальнiсть за дотриманням вимог законодавства пiд час ввезення на митну територiю України чорної iкри в зонi дiяльностi митницi.

Голова Служби I.Г.Калєтнiк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.