МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ
ГОЛОВНА ДЕРЖАВНА IНСПЕКЦIЯ З КАРАНТИНУ РОСЛИН УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 18 жовтня 2010 року N 253


Про тимчасовi фiтосанiтарнi заходи при перемiщеннi зернових та олiйних культур

     З метою запобiгання масового розповсюдження шкiдливих органiзмiв при перемiщеннi територiєю країни зернових та олiйних культур наказую:

     1. Начальникам Державних iнспекцiй з карантину рослин по АР Крим, областей, мiст Києва i Севастополя забезпечити виконання та взяти пiд особистий контроль наступнi заходи:

     1.1. У випадку подачi заяви особою на перемiщення зернових та олiйних культур залiзничним та автомобiльним транспортом, вiдбiр зразкiв для фiтосанiтарної експертизи здiйснюється за вимогами ДСТУ 3355-96 пiсля завантаження залiзничних вагонiв, автотранспортних засобiв та контейнерiв.

     При цьому у направленнi на фiтосалiтарну експертизу вказуються номера транспортних засобiв (автотранспорту, залiзничних вагонiв, контейнерiв).

     1.2. У випадку подачi особою заяви, затвердженої наказом Укрголовдержкарантину вiд 17.06.2010 N 131, на проведення фiтосанiтариих процедур до зернових та олiйних культур вiдбiр зразкiв для фiтосанiтарної експертизи здiйснюється з мiсць їх зберiгання за вимогами ДСТУ 3355-96.

     1.3. Перемiщення за карантинними сертифiкатами зернових та олiйних культур заражених амброзiєю полинолистою та шкiдниками в живому станi здiйснюється за погодженням з Головною державною iнспекцiєю з карантину рослин України.

     1.4. Посилити контроль за фiтосанiтарним станом зернових та олiйних культур в мiсцях зберiгання, вiдвантаженiм, накопичення, сортування, переробки, концентрацiї (нагромадження) та складування.

     2. Вiддiлу документального обiгу та дiловодства (Мельник О. В.) даний наказ довести до вiдома начальникiв Державних iнспекцiй з карантину рослин по АР Крим, областей, мiст Києва та Севастополя.

     3. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника начальника Сiдляренко В. В.

Начальник В. Є. Симонов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.