МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ
ГОЛОВНА ДЕРЖАВНА IНСПЕКЦIЯ З КАРАНТИНУ РОСЛИН УКРАЇНИ

вiд 16.12.2009 р. N 2157-03-7

 

Начальникам державних iнспекцiй з карантину рослин АР Крим, областей, мiст Києва та Севастополя


     З метою врегулювання питань, якi виникають при заповненнi карантинних сертифiкатiв, Укрголовдержкарантин надає наступнi роз'яснення.

     У випадках, коли необхiдна для заповнення карантинного сертифiката iнформацiя займає бiльше мiсця, нiж передбачено в цьому сертифiкатi, державний iнспектор з карантину рослин може прописувати її в офiцiйному додатку до карантинного сертифiката (далi - Офiцiйний додаток).

     Офiцiйнi додатки повиннi мати iнформацiю щодо номера даного карантинного сертифiката, дати оформлення, бути пiдписанi i проштампованi таким же чином, як i сам карантинний сертифiкат.

     У вiдповiдному пунктi карантинного сертифiката необхiдно зазначати: "iнформацiя до цього пункту мiститься в офiцiйному додатку".

     Додаток не повинен дублювати iнформацiю, яка розмiщена безпосередньо в самому карантинному сертифiкатi, при умовi, що в ньому було достатньо мiсця.

     Офiцiйнi додатки до карантинних сертифiкатiв повиннi оформлюватись у трьох примiрниках та бути невiд'ємною частиною сертифiката: перший примiрник разом iз карантинним сертифiкатом отримує заявник; другий разом iз сертифiкатом надсилається до Державної служби з карантину рослин; третiй - залишається в органi Державної служби з карантину рослин, що його видав, та зберiгається разом iз документом суворого облiку.

     У випадках ввезення або транспортування iмпортованих партiй об'єктiв регулювання до однiєї карантинної зони, в якiй знаходиться декiлька юридичних або фiзичних осiб - отримувачiв, в карантинному сертифiкатi або в офiцiйному додатку до нього необхiдно зазначити iнформацiю про їхнi адреси та юридичнi назви.

     Разом з цим, карантинний сертифiкат повинен супроводжувати кожну партiю об'єктiв регулювання, що перевозиться у транспортному засобi (суднi, баржi, вагонi, контейнерi, автотранспортному засобi тощо).

     Додаток: Офiцiйний додаток до карантинного сертифiката на 1 арк.

Начальник А. Г. Бiлик

 

Додаток
до листа Укрголовдержкарантину
16.12.2009 N 2157-03-7

Офiцiйний додаток

до пункту ________ карантинного сертифiката вiд "___" ____________ 20__ N 75/_____

 
(iнформацiя)
 
 
Державний iнспектор з карантину рослин ______________________
(пiдпис)

М. П.

П. I. П.
 
Завiдувач вiддiлу внутрiшнього карантину
В. М. Чайковський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.